Basket Talk

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 94-67: Σκορπάει τρόμο το ερυθρόλευκο τανκ! (video)

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 94-67: Σκορπάει τρόμο το ερυθρόλευκο τανκ! (video)
Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε την περασμένη εβδομάδα απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια ο Ολυμπιακός «αιχμαλώτισε» και τη λαβωμένη Φενέρμπαχτσε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και εδραίωσε τη θέση του στην πρώτη 4αδα της κατάταξης της Ευρωλίγκα στο ξεκίνημα της τελευταίας διαβολοβδομάδας του 2022.
Με κεκτημένη ταχύτητα λοιπόν από το ιστορικό και γεμάτο ρεκόρ 117-71 επί της Βίρτους η ομάδα του Μπαρτζώκα χρησιμοποίησε τα ίδια ακριβώς υλικά για ένα ημίχρονο απέναντι στην πρωτοπόρο της κατάταξης Φενέρμπαχτσε και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο… γευστικό και χόρτασε τους 9.000 θεατές που βρέθηκα στο Φαληρικό γήπεδο.

Πίεση στην περιφέρεια και πλήρης έλεγχος των ριμπάουντ στην άμυνα, εξωπραγματική κυκλοφορία της μπάλας προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή επιλογή για σουτ στην επίθεση. Αποτέλεσμα; Το ταμπλό στο τέλος του ημιχρόνου έγραφε Ολυμπιακός 58, Φενέρμπαχτσε 31. Take no prisoners που λένε και οι Αμερικανοί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Με τον Βεζένκοβ να βάζει στην πρώτη περίοδο περισσότερους πόντους (13) απ’ ότι όλη η Φενέρ (11). Με τον Φαλ να “βλέπει” τους αντίπαλους ψηλούς σαν… μυρμήγκια και όποιον και αν πατούσε παρκέ να δίνει το 100% της έντασης και των δυνατοτήτων του (η τάπα του Λούντζη σε αιφνιδιασμό του ανύποπτου Έντουαρντς high light της 2ης περιόδου) ο Ολυμπιακός έπαιξε για δεύτερο σερί ματς ολοκληρωτικό μπάσκετ απέναντι σε μία Εφές που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και που από ένα σημείο και ύστερα δεν είχε την ψυχολογία να βάλει ούτε καν ελεύθερα σουτ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έβαζε, έβγαζε, άλλαζε σχήματα και συστήματα αλλά τις απουσίες των Ουίλμπεκιν και Μότλεϊ δεν μπόρεσε να της καλύψει έχοντας και περιορισμένες επιλογές από την απουσία του παγκίτι Πίερ και του Μπιελίτσα που ακόμη δεν έχει πατήσει παρκέ.

Με τη διαφορά στους 27 πόντους (2η μεγαλύτερη στην ιστορία της ομάδας στην Ευρωλίγκα, πίσω από το +38 επί της Σιένα το 2010-11 και το +26 επί της Βίρτους την περασμένη Παρασκευή) και 58 πόντους επίθεση (ισοφάριση 5ου καλύτερου ρεκόρ πόντων 1ου ημιχρόνου στην ιστορία της ομάδας στην Ευρωλίγκα) όπως ήταν αναμενόμενο το 2ο ημίχρονο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Έως και… αγγαρεία αφού και οι δύο ομάδες κράτησαν δυνάμεις για τη συνέχεια της (διαβολο)βδομάδας.

Η διαφορά αναμενόμενα έπεσε από τη στρατόσφαιρα του +27 μέχρι το γήινο +19 προς το τέλος της 3ης περιόδου (ο Ολυμπιακός έμεινε άποντος στα πρώτα 6 λεπτά του δεκάλεπτου) με τους ερυθρόλευκους αφού ξαπώστασαν για λίγο να εκτοξεύουν τη διαφορά στους 28 (79-51) στις αρχές της τελευταίας περιόδου και μέχρι τους 30 (91-61) λίγο πριν τη λήξη με τον Μπαρτζώκα να ρίχνει στο παρκέ για πρώτη φορά σε αγώνα της διοργάνωσης και τον Τζορτζ Πάπας. Ο Ελληνοαμερικανός μάλιστα σκόραρε και τους πρώτους του πόντους με τον Ολυμπιακό για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι να βλέπει και τους 12 παίκτες του που πάτησα παρκέ να σκοράρουν!

Το στατιστικό της αναμέτρησης
https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague/game-center/2022-23/olympiacos-piraeus-fenerbahce-beko-istanbul/E2022/111/

Γιάννης Ψαράκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0