Basket Talk

Ολυμπιακός - Βίρτους 117-71: Αστρονομικοί «ερυθρόλευκοι», φιλοδώρησαν τους Τεόντοσιτς και Χάκετ με... κατοστάρα και βάλε! (video)

Ολυμπιακός - Βίρτους 117-71: Αστρονομικοί «ερυθρόλευκοι», φιλοδώρησαν τους Τεόντοσιτς και Χάκετ με... κατοστάρα και βάλε! (video)
Ένας απολαυστικός Ολυμπιακός έκανε την εμφανισή του στο παρκέ του ΣΕΦ το βράδυ της Παρασκευής (9/12) στην επιστροφή των Μίλος Τεόντοσιτς και Ντάνιελ Χάκετ στον Πειραιά. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν με το... μαχαίρι στα δόντια από το πρώτο λεπτό, έπαιξαν απευλευθερομένα, έβγαλαν... άσους από το μανίκι τους (Κάαναν και Μπλακ) και διέλυσαν τη Βίρτους Μπολόνια (117-71) που έγινε «έρμαιο» των ορέξεών του.
Αποφασισμένος από το πρώτο λεπτό να μην διακινδυνέψει την υπόθεση-νίκη εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ το βράδυ της Παρασκευής (9/12) και με τον πόθο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στη Euroleague. Και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πέτυχαν την 8η τους νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα απολώτως πρόβλημα απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια των Μίλος Τεόντοσιτς και Ντάνιελ Χάκετ και «σκαρφάλωσαν» ξανά στην τετράδα. 

Το ματς
Με το πόδι πατημένο στο... γκάζι μπήκε ο Ολυμπιακός, θέτοντας από το πρώτο λεπτό τους δικούς του κανόνες στον αγώνα.Πριν καλά καλά συμπληρωθούν τρία λεπτά παιχνιδιού, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ήδη τρέξει ένα σερί 11-0, όντας... καυτοί έξω από τη γραμμή των 6,75.Η Βίρτους βρήκε σκορ όμως οι γηπεδούχοι συνέχιζαν το... βιολί τους δείχνοντας διάθεση σε άμυνα και επίθεση. Ο Αζάια Κάαναν εξέπεμπε αυτοπεποίθηση, ο Μπλακ μπήκε μπήκε στο παρκέ απόλυτα συγκεντρωμένος και έτσι οι πάικτες του Μπαρτζώκα ανέβηκαν σε διαφορά 15 πόντων και άνω (28-13, 31-15, 10').

Οι Ιταλοί κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα στην δεύτερη περίοδο με τον Τζόρνταν Μίκι να προσπαθεί να την κρατήσει στη διεκδίκηση του ματς, πρακτικά όμως κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Οι Πειραιώτες έπαιζαν σαν να είχαν... φτερά στα πόδια, ήταν ασυναγώνιστοι επιθετικά και εξαιρετικά εύστοχοι. Κυκλοφορούσαν τη μπάλα με «κινηματογραφική» ταχύτητα, έβγαζαν ελεύθερα σουτ και γι' αυτό είχαν το.. αστρονομικό 11/12 στα δίποντα (91%) και 10/17 στα τρίποντα (58%). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πλουραλισμό επιθετικά και ήταν εμφανές διά γυμνού οφθαλμού ότι «διψούσαν» για μία πειστική εμφάνιση. Και αν μη τι άλλο στο πρώτο ημίχρονο την έκαναν και με... ασύλληπτα ρεκόρ. Χωρίς βέβαια να απουσιάζει το θέαμα από το σόου.
Η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη για τον... πληγωμένο εγωισμό της Μπολόνια. Η Βίρτους διαθέτει κάποιες «μπαρουτοκαπνισμένες» στο χώρο προσωπικότητες και όπως ήταν λογικό έβγαλε αντίδραση. Τουλάχιστον αμυντικά, περιορίζοντας την «ερυθρόλευκη μηχανή» στους 10 πόντους για σχεδόν έξι λεπτά. Η φόρα όμως δεν κόβεται έτσι απλά. Ο Βεζένκοφ συνέχιζε το.. χαβά του, ο «πύργος» Φαλ ήταν από κοντά και ο Ολυμπιακός συνέχισε τις υψηλές πτήσεις (81-50, 29').
Τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε το χρόνο στους αθλητές του και εκείνοι παρέμεναν φρέσκοι. Πίεζαν για κάθε μπάλα, επεδίωκαν τον αιφνιδιασμό και το αποτέλεσμα ήταν το λιγότερο ελκυστικό. Όσο και το τρίποντο (με ταμπλό) του μαρκαρισμένου Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο παρκέ, στέλνοντας τη διαφορά σε... ανεμοδαρμένα ύψη (99-59, 6:30' για το τέλος) με πέντε οκτώ σερί πόντους από τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Εν τέλει την κατοστάρα την έσπασε ο άποντος μέχρι τότε, Ζοέλ Μπολομπόι (101-59, 34'). Το μόνο που έλειπε ήταν να βρει σκορ και ο 12ος, Μιχάλης Λούντζης και το... κερασάκι μπήκε στην τούρτα 2' πριν το τέλος για το 111-65. Η φαντασμαγορική τελετή έληξε λίγο αργότερα με το τελικό, να ευχαριτεί και με το παραπάνω τους παρευρισκόμενους.


Τα δεκάλεπτα: 31-15, 61-35, 84-55

Το στατιστικό του αγώνα: 

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0