Πρόσωπα

Ριτσάρλισον: Μπήκε σε ξεχωριστό… κλαμπ με Νεϊμάρ, Ζαϊρζίνιο και Καρέκα! (video)

Ριτσάρλισον: Μπήκε σε ξεχωριστό… κλαμπ με Νεϊμάρ, Ζαϊρζίνιο και Καρέκα! (video)

O Ριτσάρλισον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με τα δύο γκολ που σημείωσε στη νίκη της Βραζιλίας απέναντι στη Σερβία και μπήκε σε ένα ξεχωριστό κλαμπ Βραζιλιάνων που σκόραραν δις σε πρεμιέρα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ριτσάρλισον «μάγεψε» τους Σέρβους με τα δύο του γκολ και οδήγησε τη Βραζιλία σε μία άνετη νίκη με 2-0 στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ του Κατάρ. Μάλιστα, με αυτά τα δύο του τέρματα μπήκε σε ένα ξεχωριστό «κλαμπ» Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών, που κατάφεραν να βρουν δίχτυα τουλάχιστον δύο φορές στο ντεμπούτο της «Σελεσάο» στο Παγκόσμιο Κύπελλο.


Ο πρώτος που κατάφερε κάτι τέτοιο ήταν o Περάσιο το 1938, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στο εναρκτήριο παιχνίδι των Βραζιλιάνων απέναντι στην Πολωνία, την οποία και κέρδισαν στην παράταση με 6-5. Μάλιστα, στο ίδιο παιχνίδι σημείωσε χατ-τρικ ο Λεονίντας, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με το τρίτο του τέρμα στην παράταση.

Έπειτα, πηγαίνουμε στο 1950 όπου ο Αντεμίρ πέτυχε δύο γκολ στη νικηφόρα πρεμιέρα με 4-0 της διοργανώτριας χώρας επί του Μεξικού. Τέσσερα χρόνια αργότερα, απέναντι στην ίδια ομάδα, ο Πίνγκα ήταν αυτή τη φορά ήταν που την «πλήγωσε» δις, στη νίκη της Βραζιλίας με 5-0, ενώ το 1958 κάτι αντίστοιχο κατάφερε και ο Χοσέ Αλταφίνι στο 3-0 κόντρα στην Αυστρία.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού το 1970, η «Σελεσάο» επικράτησε της Τσεχοσλοβακίας με 4-1, με τον Ζαϊρζίνιο να σημειώνει δύο γκολ, ενώ για να βρούμε τον επόμενο παίκτη που θα το πετύχει θα χρειαστεί να περάσουν είκοσι ολόκληρα χρόνια. Στα γήπεδα της Ιταλίας, ο Καρέκα με δύο προσωπικά του γκολ, χάρισε τη νίκη με 2-1 στη χώρα του, στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Σουηδία.

Πριν τον Ριτσάρλισον, ο τελευταίος που είχε σημειώσει δύο τέρματα στην πρεμιέρα των Βραζιλιάνων στη διοργάνωση ήταν ο Νεϊμάρ. Το 2014, ο άσος της Μπαρτσελόνα τότε, είχε πετύχει τα δύο από τα τρία γκολ στη νίκη των διοργανωτών με 3-1 απέναντι στην Κροατία.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0