eSports & Games

Πρωτιά για το FIFA 23 και στις Η.Π.Α. τον Σεπτέμβριο

tags :
Πρωτιά για το FIFA 23 και στις Η.Π.Α. τον Σεπτέμβριο

Αν και ουσιαστικά λανσαρίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, το FIFA 23 κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στην κορυφή των gaming charts των Η.Π.Α. τον μήνα που προηγήθηκε.

Οι καταναλωτές των Η.Π.Α. ξόδεψαν περίπου $4,1 δισ. τον Σεπτέμβριο σε αγορές video games, περιφερειακών και hardware. Σύμφωνα με την NPD Group, το συγκεκριμένο νούμερο αντιπροσωπεύει πτώση της τάξης του 4% από έτος σε έτος. Παράλληλα, από την αρχή του έτους, το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί σε αγορές video games είναι $33,4 δισ. μειωμένο κατά 9% σε σχέση με τους πρώτους εννέα μήνες του 2021. Από την άλλη, το hardware κατέγραψε μεγάλη αύξηση από έτος σε έτος, σε ποσοστό 19%, που αντιστοιχεί στο ποσό των $490 εκ. Μεγάλη ήταν η συνεισφορά του PS5, λόγω της αύξησης της διαθεσιμότητάς του. Η συνολική δαπάνη του κοινού σε hardware από την αρχή του 2022 έως σήμερα είναι $3,3 δισ. μειωμένη κατά 1% συγκριτικά με την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν.

Όπως σημειώνει ο έγκριτος αναλυτής της NPG Group, Mat Piscatella, «Τα κέρδη στον τομέα του software καθοδηγήθηκαν από τη διψήφια αύξηση του ποσού που ξόδεψαν οι καταναλωτές σε αγορές που σχετίζονται με συνδρομητικές υπηρεσίες, γεγονός που βοήθησε να αντισταθμιστούν οι απώλειες. Στις οκτώ πρώτες θέσεις των gaming charts βρέθηκαν έξι νέες κυκλοφορίες, που περιλαμβάνουν τα FIFA 23, JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle, The Last of Us: Part I, NBA 2K23, Splatoon 3 και Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection».

Δεν αποτελεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι το FIFA 23 βρέθηκε στην πρώτη θέση, ενώ το NBA 2K23. Σημειώνεται ότι η Take-Two δεν παρέχει δεδομένα για τις πωλήσεις των τίτλων της σε ψηφιακή μορφή. Το Splatoon 3 κατόρθωσε να φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση, ενώ το The Last of Us: Part 1 βρέθηκε στην πέμπτη θέση.

Αναλυτικά:

1. FIFA 23

2. Madden NFL 23

3. NBA 2K23*

4. Splatoon 3*

5. The Last of Us: Part 1

6. Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

7. Saints Row (2022)

8. JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle

9. Elden Ring

10. Mario Kart 8*

11. Minecraft

12. Marvel's Spider-Man

13. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

14. Super Smash Bros. Ultimate*

15. Call of Duty: Black Ops: Cold War

16. Horizon II: Forbidden West

17. Call of Duty: Vanguard

18. Assassin's Creed: Valhalla

19. MLB: The Show 22

20. Dragon Ball Z: Kakarot

*Δίχως στοιχεία ψηφιακών πωλήσεων

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0