Πρόσωπα

Άλαν Πάρντιου: Πέτυχε ήδη μια νίκη με τον Άρη, όσες είχε και στις τρεις προηγούμενες ομάδες που ανέλαβε!

Άλαν Πάρντιου: Πέτυχε ήδη μια νίκη με τον Άρη, όσες είχε και στις τρεις προηγούμενες ομάδες που ανέλαβε!

Με επιτυχία στέφθηκε το ντεμπούτο του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο του Άρη, καθώς οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με σκορ 2-1 του Ολυμπιακού για την 5η αγωνιστική της Super League. Τον Άγγλο τεχνικό ωστόσο τον κυνηγά μια… κατάρα, αφού στις προηγούμενες τρεις ομάδες που ανέλαβε δεν κατέγραψε δεύτερη νίκη!

«Έπιασε… το ταβάνι του ο Άλαν Πάρντιου», θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, μετά την πρώτη νίκη του Άγγλου στον πάγκο του Άρη. Οι «κίτρινοι» πανηγύρισαν ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» κόντρα στον Ολυμπιακό (2-1), χάρη σε ανατροπή με γκολ των Μαντσίνι και Πάλμα, με τον 61χρονο τεχνικό να ξεκινά με το «δεξί» τη θητεία του στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Μπορεί ως τώρα να είναι ο μοναδικός αγώνας του Πάρντιου στο «τιμόνι» του Άρη, ωστόσο έχει φτάσει ήδη τον αριθμό νικών που είχε σε κάθε μια από τις προηγούμενες τρεις ομάδες του σε επίπεδο πρωταθλήματος. Μάλιστα όλες έχουν σημειωθεί εντός έδρας στα κορυφαία πρωταθλήματα της Αγγλίας, της Ολλανδίας και της Βουλγαρίας.

Ο Πάρντιου το 2017 έκατσε στον πάγκο της Γουέστ Μπρομ με στόχο να την κρατήσει στην Premier League. Μόνο επιτυχημένο όμως δεν ήταν το διάστημα που παρέμεινε στα Μίντλαντς. Μετά από 18 αγώνες στο πρωτάθλημα, ο απολογισμός του ήταν 12 ήττες, πέντε ισοπαλίες και μόλις μια νίκη. Αυτή σημειώθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2018 απέναντι στην Μπράιτον (2-0).

Χρειάστηκε να περάσει μια διετία για να κάτσει ξανά ο Άγγλος σε άκρη πάγκου. Στις 19 Ιανουαρίου 2020 έκανε ντεμπούτο με την Ντεν Χάαγκ με αντίπαλο την Βααλβάικ στο οποίο η ομάδα του επικράτησε με σκορ 2-0. Ενθαρρυντικό ξεκίνημα, αλλά όχι και η συνέχεια. Στα υπόλοιπα εφτά ματς που πρόλαβε να κοουτσάρει την ομάδα της Χάγης, μέτρησε τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Επόμενος σταθμός η ΤΣΣΚΑ Σόφιας, όπου αν και αρχικά πήγε για τεχνικός διευθυντής, δεν άργησε η στιγμή που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας ως υπηρεσιακός κι έπειτα ως μόνιμος. Ούτε όμως στο λιγότερο απαιτητικό πρωτάθλημα της Βουλγαρίας κατόρθωσε να μακροημερεύσει. Στα πέντε ματς που παρέμεινε στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ από τον Απρίλιο ως το Μάιο του 2022, σημείωσε -και πάλι- μονάχα μια νίκη (3-1 την Σλάβια Σόφιας).

Έτσι, ολοκλήρωσε μια πενταετία, όπου έκατσε σε τρεις διαφορετικούς πάγκους και συνολικά 32 ματς, καταγράφοντας μόλις τρεις νίκες σε επίπεδο πρωταθλήματος. Πλέον, στον πάγκο του Άρη, ο Πάρντιου θέλει να «ξορκίσει την κατάρα» που τον κυνηγά και να κατορθώσει -επιτέλους- να πανηγυρίσει δεύτερη νίκη με την ομάδα του!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0