EUROBASKET 2022

Δ’ Όμιλος, Τσεχία – Ισραήλ 88-77: «Καρδιοχτύπησε» αλλά πήρε τον «τελικό» και τώρα… Ελλάδα! (video)

Δ’ Όμιλος, Τσεχία – Ισραήλ 88-77: «Καρδιοχτύπησε» αλλά πήρε τον «τελικό» και τώρα… Ελλάδα! (video)

Η Τσεχία επικράτησε, πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ του Ισραήλ στην 5η ημέρα του Δ’ Ομίλου με 88-77 και θα βρει στο δρόμο του την ελληνική ομάδα την Κυριακή (11/9) σε νοκ-αουτ στο Βερολίνο.

Πήγε να «βάλει τα χεράκια της και να βγάλει τα ματάκια» της η Εθνική ομάδα της Τσεχίας απέναντι στο φιλότιμο Ισραήλ, όμως στο φινάλε σοβαρεύτηκε και πήρε τη νίκη-πρόκριση (88-77), αποκλείοντας ταυτόχρονα την αντίπαλό της.
image_1_7.jpg

Το σύνολο του Ματίας Γκίνζμπουργκ, ο οποίος με τη νίκη αυτή απέκλεισε τη χώρα του, ξεκίνησε από την αρχή με το «πόδι πατημένο στο γκάζι» χωρίς να θέλει να αφήσει τις όποιες ελπίδες στους Ισραηλινούς και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου το αντικατοπτρίζει (53-37).

Ωστόσο η αρμάδα του Γκούντες δεν το έβαλε κάτω. «Έτρεξε» ένα σερί 27-14 σε οκτώ λεπτά και μετέτρεψε τον «υγιεινό περίπατο» σε ντέρμπι (65-61 28’).

Με το τρίποντο του Ντένι Αβντίγια η διαφορά έπεσε στους δυο με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, όμως αυτή ήταν και η πιο μικρή τιμή που πήρε από εκεί και πέρα. Σατοράνσκι και Χρούμπαν ευστόχησαν πίσω από τα 6,75 και επανάφεραν την τάξη στην Πράγα. Οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, ο Αβντίγια ήταν άστοχος και έτσι δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν στη διεκδίκηση του ματς (88-77).

Με τη νίκη αυτή η Τσεχία τερμάτισε οριστικά στην 4η θέση του Δ’ ομίλου και θα διασταυρωθεί με την Εθνική μας ομάδα στο νοκ-άουτ της Κυριακής με φόντο την πρόκριση στην 8αδα.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 53-37, 67-62, 88-77

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0