EUROBASKET 2022

Ελλάδα - Κροατία 89-85: Διαστημικός Αντετοκούνμπο εκτόξευσε την Εθνική σε 10η νίκη σε πρεμιέρα Ευρωμπάσκετ

Ελλάδα - Κροατία 89-85: Διαστημικός Αντετοκούνμπο εκτόξευσε την Εθνική σε 10η νίκη σε πρεμιέρα Ευρωμπάσκετ
Το πρώτο βήμα έγινε. Η Εθνική μας ομάδα με το δίδυμο Τάιλερ Ντόρσεϊ - Γιάννη Αντετοκούνμπο να βάζει 54 από τους 89 πόντους της νίκησε 89-85 παρά την απουσία των Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο την πλήρη Κροατία των Χεζόνια, Μπογκντάνοβιτς, Σάριτς και Ζούμπατς.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ: Βασιλική Καραμούζα

Η Κροατία ήταν αυτή που πήρε στο ξεκίνημα του αγώνα τα ηνία στο σκορ με την Εθνική μας νωθρή αμυντικά και χωρίς νεύρο με αποτέλεσμα να προηγηθεί 8-3 και 10-5. Οι φωνές του Ιτούδη έπιασαν αμέσως τόπο αφού η ομάδα μας άρχισε να βγάζει νεύρο στην άμυνα υποχρεώνοντας τους Κροάτες σε ατομικές βεβιασμένες ενέργειες ενώ επιθετικά η τριπλέτα των αδερφών Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο με τον ορεξάτο Ντόρσεϊ ήταν όλα τα λεφτά.

Οι τρεις τους έβαλαν τους 17 πρώτους πόντους της ομάδας μας που με επιμέρους σκορ 17-4 προσπέρασε 22-12 με 2/2 τρίποντα του Ντόρσεϊ ο οποίος συνεχίζοντας στο ιδιο τέμπο θυμίζοντας Στέφεν Κάρι έφτασε στους 18 πόντους με 4/4 τρίποντα ανεβάζοντας τη διαφορά στους 15 (36-21) και λίγο αργότερα στη μέγιστη τιμή της στους 19 (40-21) με το... χεράκι του Greek Freak στο 15ο λεπτό.

εθνικη2_1.jpg

Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα μας στο +16 (46-30) παρά το γεγονός ότι πλην Ντόρσεϊ (4/6 τρίποντα) όλοι οι υπόλοιποι είχαν 1/14 (!) με τη διαφορά να μένει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι τα μισά της περιόδου (59-43 στο 24') με τον Αγραβάνη να δίνει επιθετική πνοή ερχόμενος από τον πάγκο. Όμως σε εκείνο το χρονικό σημείο η είσοδος για την Κροατία του Τζαλίν Σμιθ σε συνδυασμό με το αδικαιολόγητο χαλάρωμα της άμυνας μας άλλαξε τα δεδομένα.

Ο νατουραλιζέ Αμερικανός της Κροατίας έβαλε 10 από τους 14 πόντους του στην 3η περίοδο και η Κροατία με επιμέρους σκορ 17-3 σε 4 αγωνιστικά λεπτά μείωσε σε απόσταση βολής (62-60 στο 28') και έγινε απειλητική. 'Όχι για πολύ όμως αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντέδρασε ψύχραιμα. Με τρίποντο του Αγραβάνη και απίθανο καλάθι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον αιφνιδιασμό αποκατέστησε μια διαφορά ασφαλείας (70-62) στο τέλος της περιόδου.

εθνικη3.jpg

Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου η Κροατία πλησίασε ξανά στους 4 (77-73) με τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς αλλά Ντόρσεϊ, Αγραβάνης και Giannis (που φλέρταρε με το triple double έχοντας 27 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ) το μετέτρεψαν σε 83-75. Η Κροατία παρόλα αυτά επέστρεψε ξανά αφού μείωσε στο καλάθι (84-82) ενάμιση λεπτό πριν το τέλος με καλάθι του Σίμον.

Το λάθος του Ντόρσεϊ έδωσε ευκαιρία στην Κροατία να ισοαρίσει αλλά λογάριαζε δίχως τον Αντετοκούνμπο που έκανε σωτήρια τάπα σε σουτ του Ζούμπατς και στη συνέχεια της φάσης από ασίστ του Καλάθη κάρφωσε ανάποδα για το 86-82 40'' πριν το φινάλε! Ο Σίμονς αστόχησε σε σουτ τριών πόντων για την Κροατία και λίγο πιο μετά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς με ένα... άρρωστο sequence φάσεων. Τάπα σε σουτ τριών πόντων στον Σμιθ και ενώ βγήκε εκτός γηπέδου πρόλαβε να ξαναμπει, να φύγει στον αιφνιδιασμό και να πετύχει ένα τρομακτικό καλάθι και φάουλ σφραγίζοντας με 89-85 τη νίκη της Εθνικής μας που συνέχισε το σερί με την 10η νίκη της σε πρεμιέρα Ευρωμπάσκετ από το 2001 και μετά!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0