Football Talk

Άρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1: Ο δήμιος Ζαχάβι γκρέμισε το όνειρο της πρόκρισης! (video)

Άρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1: Ο δήμιος Ζαχάβι γκρέμισε το όνειρο της πρόκρισης! (video)

Δεν τα κατάφερε ο Άρης απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ και με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 54’, ωστόσο το γκολ του Ζαχάβι και το τελικό 2-1 τον άφησε εκτός Ευρώπης.

Σχετικά Άρθρα

Κρίμα και άδικο... Ο Άρης νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 2-1 ωστόσο ένα λάθος και η εκτελεστική δεινότητα του Έραν Ζαχάβι του στέρησαν το όνειρο της συνέχειας στο Conference League.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους παίκτες του Άρη να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεζαν ψηλά τους φιλοξενούμενους και δεν τους επέτρεπαν να κρατήσουν μπάλα, θέλοντας φυσικά να εκμεταλλευτούν την ώθηση από τον κόσμο και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Στο 9’ είχαμε το πρώτο σουτ από πλευράς Άρη με τον Οντουμπάτζο να στρώνει στον Ντουκουρέ, το σουτ του οποίου όμως μπλόκαρε εύκολα Πέρετς.

Οι Ισραηλινοί θα απαντήσουν στο 13’ με ένα μακρινό σουτ του Κούβας το οποίο δεν ανησύχησε τον Κουέστα. Στη συνέχεια οι παίκτες της Μακάμπι ισορροπήσαν το παιχνίδι ωστόσο στο 23’ οι «κίτρινοι» θα χάσουν πολύ μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Μαντσίνι από πολύ δύσκολη γωνία, με την μπάλα να φεύγει παράλληλα με την εστία. Στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Πέρετς, με τον Πάλμα να το εκτελεί αριστοτεχνικά ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Μακάμπι!

Ο Άρης στη συνέχεια δεν σταμάτησε να πιέζει για το γκολ πριν το ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα πριν το τέλος του πρώτου μέρους κινδύνεψε να δεχθεί γκολ όμως ο Πίρσμαν έδιωξε καίρια σε γύρισμα από αριστερά.

5657936.jpg

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Στο 54’ είχαμε τη φάση που άλλαξε όλο το ματς και έβαλε φωτιά στο Κλ. Βικελίδης. Ο Γκλάζερ έσπρωξε τον Ιτούρμπε σε φάση που ο Παραγουανός ήταν σε ξεκάθαρη θέση για γκολ και έστω και με καθυστέρηση ο Σκωτσέζος διαιτητής Μπιτόν έδειξε την άσπρη βούλα ενώ έδωσε και κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Μακάμπι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπιτόν είχε αποβάλλει στην αρχή λανθασμένα τον Μπίτον, ωστόσο έπειτα από συνεννόηση με τον βοηθό του διόρθωσε το λάθος του.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Γκρέι, με τον άσο του Άρη να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πέρεζ για το 1-0! Και εκεί που όλα έδειχναν να πηγαίνουν πρίμα για την ομάδα του Μπούργος, έχοντας πλέον και το αριθμητικό πλεονέκτημα, η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική. Οι παίκτες του Άρη όχι μόνο δεν εκμεταλλευτήκαν το ότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω αλλά στο 74’ σε μία πολύ κακή αντίδραση της άμυνας του, ο Κανιχόβσκι θα βρει με εξαιρετική κάθετη τον Ζαχάβι και ο έμπειρος επιθετικός θα κερδίσει τον Κουέστα και θα κάνει το 1-1.

5658239.jpg

Οι «κίτρινοι» παρότι απογοητεύτηκαν δεν το έβαλαν κάτω και στο 79’ θα χάσουν τεράστια ευκαιρία, με τον Γκρέι να βγαίνει τετ α τετ απέναντι στον Πέρετς και τον κίπερ της Μακάμπι να κερδίζει τον σκόρερ του Άρη. Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Γκρέι το έκανε όμως ο Ντουκουρέ στην αμέσως επόμενη φάση στο 82’! Ο Οντουμπάτζο έδωσε στον Γκρέι και εκείνος με υπέροχο τακουνάκι βρήκε τον Ντουκουρέ, που με όμορφο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Πέρετς για το εκ νέου προβάδισμα της ομάδας του!

Με το 2-1 ο Άρης ήθελε ένα ακόμα γκολ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Στο 85’ ο Πάλμα θα κάνει ένα σουτ-οβίδα από το όριο της μεγάλης περιοχής όμως η μπάλα θα περάσει ξυστά από το δεξί δοκάρι του Πέρετς. Στα 7 λεπτά των καθυστερήσεων οι παίκτες του Άρη «κατασκήνωσαν» στην περιοχή της Μακάμπι δίχως όμως να μπορέσουν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ και είπαν «αντίο» στην Ευρώπη.

5658332.jpg



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταμπό (Καμάτσο 68’), Ντουκουρέ, Μαντσίνι (Ματέο Γκαρσία 78’), Ιτούρμπε (Μανού Γκαρθία 68’), Πάλμα, Γκρέι.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Βλάνταν Ίβιτς): Πέρετς, Μπίτον, Γεϊνί, Σαμπορίτ, Ζεράλντες, Χόζες (Καντίλ 78’), Γκλέιζερ, Φαν Όβεριμ (Ρίκαν 90’), Κανιχόβσκι (Νταν Μπίτον 90’), Κούβας (Γκολάσα 66’), Γιοβάνοβιτς (Ζαχάβι 66’).


Αντώνης Κεφαλωνίτης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0