Πρόσωπα

Τι δεν έχουμε δει ποτέ; Την Ρεάλ Μαδρίτης να χάνει σε τελικό Champions League και τον Αντσελότι να είναι κάπου… δεύτερος! (video)

Τι δεν έχουμε δει ποτέ; Την Ρεάλ Μαδρίτης να χάνει σε τελικό Champions League και τον Αντσελότι να είναι κάπου… δεύτερος! (video)

Το ματς στο Ελσίνκι ολοκληρώνεται. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτά το Σούπερ Καπ απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 2-0 και η ιστορία του Κάρλο Αντσελότι και των… τίτλων, συνεχίζεται πριν καν αρχίσει η La Liga και το Champions League. Ο Ιταλός βρίσκεται ξανά στην κορυφή, προσπερνά τον Πεπ Γκουαρδιόλα και φροντίζει να μας υπενθυμίσει πως είναι διαφορετικό να έχεις στο DNA σου το «winning mentality» και ταυτόχρονα να κοουτσάρεις τους Μαδριλένους.

Είναι βγαλμένη από παραμύθι η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Κάρλο Αντσελότι σε ολόκληρο το 2022. Ή για να το πούμε καλύτερα, στο… μισό νέο έτος, αν αναλογιστεί κανείς πως είμαστε ακόμη στα μισά. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι οι «Μερένχες», με τον Ιταλό στον πάγκο, έχουν τρελάνει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, μέσα σε 180 ημέρες.

Άλλοι κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 100 και η Ρεάλ Μαδρίτης κατόρθωσε να πάρει όσα άλλοι προπονητές και άλλες ομάδες, δεν μπορούν σε ολόκληρο τον 21ο αιώνα. Αρχικά, ο Αντσελότι οδηγεί την ομάδα του στον τελικό του Champions League. Έχει αποκλείσει με απίθανο τρόπο την Παρί Σεν Ζερμέν, ακολουθεί η Τσέλσι, με τον Καρίμ Μπενζεμά να είναι ασταμάτητος και τέλος έρχεται η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία μοιάζει το απόλυτο φαβορί, αν αναλογιστεί κανείς το ξεκίνημα του ματς στο Έτιχαντ και το πώς έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Στην Ισπανία, οι «πολίτες» προηγούνται με 1-0 στο 90’. Τι μπορεί να ζητήσει ένας σύλλογος για να νιώσει μία ασφάλεια πως θα πάρει εκείνος την πρόκριση έναντι της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League; Η απάντηση είναι τίποτα. Για κάθε ομάδα, ένα τέτοιο σκορ, σε τέτοιο χρονικό σημείο είναι αρκετό. Όχι όμως κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι κόντρα στον Κάρλο Αντσελότι.


Το ματς γυρνάει, κανένας και ποτέ δεν θα μπορέσει να εξηγήσει τον τρόπο και κάπως έτσι οι Μαδριλένοι, οδηγούνται σε ακόμη έναν τελικό, στην αγαπημένη τους διοργάνωση, απέναντι στην Λίβερπουλ. Τον κατακτούν. Το τρόπαιο «βάφεται» άσπρο και μαύρο, η Ρεάλ είναι για 14η φορά η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και ο Κάρλο Αντσελότι γίνεται ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με τέσσερις κατακτήσεις.

Τι δεν έχει δει ο μέσος φίλαθλος στην εποχή του;  Tην Ρεάλ Μαδρίτης να ηττάται σε τελικό Champions League και τον Κάρλο Αντσελότι να χάνει, ενώ έχει φτάσει μέχρι το τέλος, πλην του επικού ματς της Πόλης, απέναντι στη Λίβερπουλ, όντας προπονητής της Μίλαν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πανηγυρίσει και το πρωτάθλημα μερικές ημέρες νωρίτερα, ούσα η 3η μόλις ομάδα στον 21ο αιώνα που έχει συνδυάσει αυτές τις δύο κατακτήσεις και ακολουθεί το Σούπερ Καπ. Η ομάδα που πήρε το Champions League συναντά αυτή που πήρε το Europa League. Έχουμε λοιπόν Ισπανούς εναντίον Γερμανών. Ή αλλιώς Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Άιντραχτ Φρανκφούτης, με έδρα το Ελσίνκι.

Το ματς ξεκινά και οι Μαδριλένοι μοιάζουν… ανέτοιμοι. Δίχως πολλά τρεξίματα, αλλά με την ποιότητα να ξεχειλίζει, παίρνουν προβάδισμα με τον Αλάμπα και από εκεί και πέρα, επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Μιλάμε για τελικό, μιλάμε για τρόπαιο και δεδομένα δεν θα μπορούσε να λείπει από τον «χορό» ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος έχει δώσει έτοιμο γκολ από το σημείο του πέναλτι στον Βινίσιους αλλά το σκορ «γράφει» ακόμα 1-0, ο Γάλλος έχει αστοχήσει από το σημείο του πέναλτι, ολομόναχος, αλλά στην 3η ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, η κατάληξη δεν ήταν η ίδια! Ο Μπενζεμά σκοράρει, γίνεται δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του, ξεπερνώντας τον Ραούλ και η κατάκτηση έχει δρομολογηθεί.

Το ματς ολοκληρώνεται και το 5ο Σούπερ Καπ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης (2ο με τον Κάρλο Αντσελότι), είναι γεγονός. Οι Ισπανοί είναι ξανά στην κορυφή και ο Κάρλο Αντσελότι γίνεται επίσης ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με τέσσερις κατακτήσεις Σούπερ Καπ, προσπερνώντας τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Τι έχει καταφέρει λοιπόν ο Ιταλός εντός του 2022; Είναι ο πρώτος σε αριθμό Champions League, ο πρώτος σε αριθμό Σούπερ Καπ, κοουτσάρει την ομάδα που αρνείται να χάσει σε τελικό (17 στους 19 τελευταίους) και είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει τον τίτλο, σε επίπεδο πρωταθλήματος, στα πέντε κορυφαία της Ευρώπης.

Κυρίες και Κύριοι, είναι ο Κάρλο Αντσελότι. Το έκανε με τον Σέρχιο Ράμος και τον Ίκερ Κασίγιας το 2014, το κάνει με τον Καρίμ Μπενζεμά και τον Λούκα Μόντριτς, οκτώ έτη μετά. Τα χρόνια περνούν, αλλά ο Ιταλός, οι τίτλοι και η Ρεάλ Μαδρίτης, παραμένουν ίδιοι!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0