Πρόσωπα

Η Ευρώπη «ανήκει» στον Κάρλο Αντσελότι: Πρώτος ΚΑΙ σε κατακτήσεις Super Cup, εκθρονίζοντας τον Γκουαρδιόλα!

Η Ευρώπη «ανήκει» στον Κάρλο Αντσελότι: Πρώτος ΚΑΙ σε κατακτήσεις Super Cup, εκθρονίζοντας τον Γκουαρδιόλα!
Νέες «κορυφές» δεν χρειάζονται για να αποδείξουν πως ανήκει στην προπονητική ελίτ, αλλά ο Κάρλο Αντσελότι συνεχίζει να τις θέτει. Αυτήν τη φορά, ήταν η σειρά των κατακτήσεων στο UEFA Super Cup.
Σε μία ιστορική αναμέτρηση, μία άτυπη ρεβάνς μετά από αναμονή 62 χρόνων, Ρεάλ Μαδρίτης και Άιντραχτ Φρανκφούρτης αναμετρήθηκαν στο Ελσίνκι στο πλαίσιο του UEFA Super Cup 2022. Οι «μερένχες» έφτασαν στην 5η τους κατάταση, στέρησαν το δικαίωμα από τους «αετούς» να πάρουν το... αίμα τους πίσω έστω και μετά από μισό αιώνα (και βάλε) για το 7-3 στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1960 και παράλληλα, εξασφάλισαν ένα ακόμα παράσημο για τον νυν προπονητή τους, Κάρλο Αντσελότι.

Ο 63χρονος Ιταλός κόουτς έφτασε τις τέσσερις κατακτήσεις του ευρωπαϊκού Super Cup (Μίλαν 2003, 2007 και Ρεάλ Μαδρίτης 2014, 2022) και πλέον, απολαμβάνει τη «μοναξιά» της κορυφής στον σχετικό πίνακα, αφού άφησε τον Πεπ Γκουαρδιόλα με τρεις (Μπαρτσελόνα 2009, 2011 και Μπάγερν Μονάχου 2013) στη δεύτερη θέση.
Κάπως έτσι, ο Κάρλο Αντσελότι συνεχίζει να θέτει νέες κορυφές, μετά την κατάκτηση πρωταθλήματος σε κάθε μία από τις πέντε κορυφαίες ευρωπαϊκές λίγκες, αλλά και τους τέσσερις κερδισμένους τελικούς στο Champions League. Επιτεύγματα που δεν έχει φέρει εις πέρας κανείς άλλος ως τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μαζί με τους Ζοσέ Μουρίνιο, Ότμαρ Χίτσφελντ και Γιουπ Χάινκες, αποτελούν ένα κλειστό κλαμπ όσων έχουν κατακτήσει το Champions League, στη σύγχρονη μορφή του, από τον πάγκο δύο ομάδων.

Ποιος ξέρει; Ίσως ο επόμενος στόχος που έχει θέσει είναι να το πράξει και με τρίτο σύλλογο, μετά τις Ρεάλ και Μίλαν, ώστε να είναι και με τη «βούλα», μία... κατηγορία μόνος του!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0