Football Talk

Ομόνοια – ΑΕΚ 0-2: Προσέφερε θέαμα και δείχνει όλο και πιο έτοιμη για την πρεμιέρα! (video)

Ομόνοια – ΑΕΚ 0-2: Προσέφερε θέαμα και δείχνει όλο και πιο έτοιμη για την πρεμιέρα! (video)
Μια ακόμα νίκη σε φιλικό για την ΑΕΚ, αυτή τη φορά απέναντι στην Ομόνοια με 2-0, η οποία συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση. Σκόρερ για την Ένωση οι Πινέδα και Μάνταλος

Η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε στο ΓΣΠ από την Ομόνοια και συνδύασε μια καλή εμφάνιση με νίκη, δείχνοντας πως μέρα με τη μέρα βελτιώνεται όλο και περισσότερο για να είναι έτοιμη στην έναρξη της σεζόν!

Ο Ματίας Αλμέιδα, πιστός σε τριάδα στην άμυνα, ξεκίνησε με τους Τζαβέλλα, Μήτογλου και Σιμάνσκι στα στόπερ, ενώ στο τέρμα ήταν ο Στάνκοβιτς. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν Πινέδα και Γιόνσον, με τους Χατζισαφί και Γκατσίνοβιτς στα «φτερά», τον Μάνταλο λίγο πιο μπροστά σε θέση «10» και τους Τσούμπερ και Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης!

3568959_1.jpg

Προειδοποίησε με Τσούμπερ – Σκόραρε με Πινέδα

Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών παιχνιδιού, ο Μάνταλος κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Ομόνοιας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσούμπερ, ο οποίος λίγο έλειψε να σκοράρει, αφού έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνο.


Αυτό που δεν κατόρθωσε να κάνει ο Ελβετός στο 11’, το έφερε εις πέρας ο Ορμπελίν Πινέδα στο 21’. Ο Μεξικανός έγινε κάτοχος της μπάλας στην αριστερή πλευρά του γηπέδου και αφού έφτασε λίγο έξω από την περιοχή με ωραίο σλάλομ, εκτέλεσε τον Φαμπιάνο με δυνατό σουτ!

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου βέβαια, οι παίκτες της Ένωσης χαλάρωσαν αισθητά, με αποτέλεσμα οι Κύπριοι να απειλήσουν σε δύο περιπτώσεις. Στο 41’ ο Στάνκοβιτς πραγματοποίησε διπλή επέμβαση σε κεφαλιά και σουτ του Μπρούνο, ενώ ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά μετά έστειλε την μπάλα ψηλά, πάνω από τα δοκάρια, όντας ανενόχλητος στην μικρή περιοχή της ΑΕΚ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η Ένωση είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και η μεγάλη ευκαιρία δεν άργησε να έρθει. Στο 55’, ο Αραούχο τροφοδότησε τον Τσούμπερ, εκείνος με «τακουνάκι» βρήκε τον Πινέδα, ο οποίος δεν κατόρθωσε να νικήσει για δεύτερη φορά τον Φαμπιάνο!

Δεύτερο γκολ με... επέλαση του Μάνταλου!

Στο 65’ όμως ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ δεν κατόρθωσε να σταματήσει την προσπάθεια της Ένωσης. Ο Μάνταλος βρήκε ανοικτό γήπεδο μπροστά του και αφού κουβάλησε την μπάλα από τη μεσαία γραμμή, πάτησε περιοχή και πλάσαρε τον γκολκίπερ της Ομόνοιας.

Με το σκορ στο 2-0, ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να φρεσκάρει την σύνθεση της ΑΕΚ και προχώρησε σε μερικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, η ενδεκάδα της Ένωσης διαμορφώθηκε ως εξής: Ο Στάνκοβιτς παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρότα, Σιμάνσκι και Χατζισαφί τριάδα στην άμυνα. Ο Μοχαμάντι πήγε αριστερά, ο Άμπραμπατ δεξιά, με τους Φράνσον, Μουστακόπουλο και Γιόνσον στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ενώ τέλος, ο Γκατσίνοβιτς μετατοπίστηκε πλάι στον Λιβάι Γκαρσία.

Λίγο αργότερα πέρασαν στον αγώνα και οι Γιούσης, Μιτάι στις θέσεις των Γκατσίνοβιτς και Σιμάνσκι αντίστοιχα, ενώ στο 80’ πέρασε και ο Κοσίδης στον αγώνα στη θέση του Χατζισαφί.

Φυσικά, οι αρκετές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του παιχνιδιού. Η Ομόνοια βρήκε κάποιους χώρους και ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Δικεφάλου, όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Στάνκοβιτς.

Το σκορ ως το φινάλε δεν άλλαξε και η ΑΕΚ πανηγυρίσε μια νίκη, έστω και φιλική, μπροστά σε εκατοντάδες φίλους της ομάδας που είχαν βρεθεί στο γήπεδο!


Η σύνθεση της ΑΕΚ:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (67' Ρότα), Χατζισαφί (80' Κοσίδης), Τζαβέλλας (67' Άμραμπατ), Σιμάνσκι (75' Κορνέζος), Γιόνσον (75' Μιτάι), Γκατσίνοβιτς (75' Γιούσης), Πινέδα (67' Φράνσον), Μάνταλος (67' Μουστακόπουλος), Τσούμπερ (67' Μοχαμαντί) και Αραούχο (67' Λιβάι Γκαρσία)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0