Basket Talk

Το δικό μας Ευρωμπάσκετ, 35 χρόνια μετά το έπος του ‘87

Το δικό μας Ευρωμπάσκετ, 35 χρόνια μετά το έπος του ‘87

Στο BN Sports, το έχετε καταλάβει άλλωστε, μας αρέσουν τα flash back. Τα αφιερώματα και οι μεγάλες βουτιές στο παρελθόν. Μία τέτοια κάναμε για να τιμήσουμε τους χρυσούς «ήρωες» του Ευρωμπάσκετ του 1987 και ελπίζουμε να το ευχαριστηθήκατε όσο κι εμείς.

Πρώτα απ’ όλα βάλαμε τους γονείς μας να μας αφηγηθούν τις δικές τους αναμνήσεις και εμπειρίες από τότε. Και το αποτέλεσμα; Συγκινητικό και εκρηκτικό ταυτόχρονα.

Μετά μιλήσαμε με δύο από τα μέλη εκείνης της 12αδας. Τον Νίκο Λινάρδο που θυμήθηκε όταν τον σταμάτησε η τροχαία επειδή πέρασε με κόκκινο φανάρι και τον Μέμμο Ιωάννου που έβγαλε από πάνω του το… κρίμα για το χαμένο σουτ πριν το ριμπάουντ του Καμπούρη.

Ο Σταύρος Ελληνιάδης «μπήκε» στα παπούτσια του ειδώλου του, Νίκου Γκάλη και θυμήθηκε πως υπέγραφε αυτόγραφα ως Νίκος… Χάλης ενώ ο θρύλος του γαλλικού μπάσκετ Ρισάρ Ντακουρί αποκάλυψε τον κρυφό του πόθο που δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Να παίξει συμπαίκτης με τον Γκάλη.

Τέλος, ο Γιώργος Συρίγος αναπόλησε τις μεταδόσεις του αείμνηστου πατέρα του Φίλιππου και αποκάλυψε τον αντίκτυπο που είχε το Ευρωμπάσκετ σε όλη τη φαμίλια και για «φινάλε» επιλέξαμε τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες από τη μετάδοση του τελικού, από τα κόκκινα γυαλιά του Σαντσίς μέχρι τον τίμιο γίγαντα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0