Football Talk

Το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μας έμαθε περισσότερα από όσα… περιμέναμε! (video)

Το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μας έμαθε περισσότερα από όσα… περιμέναμε! (video)

Μπορεί θεωρητικά να μιλάμε πάντα για ένα ντέρμπι, ανάμεσα στην Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως στην πραγματικότητα, το τελικό 4-0 μεταξύ τους, διέψευσε κάθε πρόβλεψη πανηγυρικά. Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ διέσυραν την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ και έκαναν το πρώτο 2/2 στην ίδια σεζόν μετά το 2013-14!

Ναι, η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στην Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι τεράστια, αλλά όταν στον πρώτο γύρο οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν ηττηθεί με 5-0, αυτομάτως άπαντες πιστέψαμε πως τουλάχιστον θα βγάλουν κάποια αντίδραση στο Άνφιλντ.

Πως ο εγωισμός των παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα δυσκόλευε την Λίβερπουλ και πως στην… χειρότερη, οι φιλοξενούμενοι θα έχαναν, με αποτέλεσμα να βίωναν το πρώτο 0/2 απέναντι στους «κόκκινους» από το 2013/-14.

Με το σφύριγμα της λήξης όμως και το τελικό 4-0, δεν μάθαμε μόνο αυτό! Αρχικά, είναι το πρώτο 4-0 στο Άνφιλντ μετά το 1990 και το χατ-τρικ του Πίτερ Μπίρντλσι!


Έπειτα, η Γιουνάιτεντ δεν είχε χάσει ποτέ με τόσο μεγάλο σκορ σε «διπλή» συνάντηση στην Premier League, με την προηγούμενη να χρονολογείται το 1892-93 από την Σάντερλαντ, όπου δέχθηκε δύο γκολ περισσότερα. Στην προκειμένη περίπτωση, η εστία της παραβιάστηκε εννέα φορές, με μεγαλύτερο ποσοστό του 50% των γκολ, να έχουν επιτευχθεί από τον Μοχάμεντ Σαλάχ και απείλησε επί της ουσίας μόλις σε 1-2 περιπτώσεις σε 180 αγωνιστικά λεπτά.

Παράλληλα, η Λίβερπουλ έγινε και… επίσημα η ομάδα με τα περισσότερα γκολ κατά της στην ιστορία της Premier League (74), ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε φέτος και το μοναδικό πράγμα που ίσως δεν είχε πετύχει στο διάστημα παρουσίας του επί αγγλικού εδάφους.

Να κάνει δύο νίκες επί της Γιουνάιτεντ στην ίδια χρονιά, μιας και απέναντι σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες του Big 6, το είχε καταφέρει! Και με την Σίτι, και με την Τσέλσι, και με την Άρσεναλ, κόντρα στην οποία έχει εξαιρετικό ρεκόρ, και με την Τότεναμ. Έμενε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο, με τον οποίο θα μπορούσε!

Πλέον, μετρά  οκτώ ήττες στο Άνφιλντ από την χρονιά 2016-17 σε 111 ματς, με την Γιουνάιτεντ να έχει καταγράψει μία περισσότερη φέτος, σε ολόκληρη την χρονιά!


Εκτός αυτών, ο Μοχάμεντ Σαλάχ επέστρεψε στα γκολ, την ώρα που Μανέ και Ντίας, σκόραραν και μοίρασαν και ασίστ! Όσον αφορά τον Αιγύπτιο; Έγινε ο πρώτος παίκτης από το 1992-93 που βάζει πέντε γκολ κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» σε δύο ματς, σε μία χρονιά σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Για το κλείσιμο, αφήσαμε το… προφανές. Το γεγονός πως η Λίβερπουλ επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος και θα βρίσκεται εκεί για τουλάχιστον 24 ώρες, μόλις για πρώτη φορά από την 1η Οκτωβρίου. Συνεπώς, για πρώτη φορά στο 2022, με τη Μάντσεστερ Σίτι να υποδέχεται την Μπράιτον!


Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0