Football Talk

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Την διέλυσε... ξανά και επέστρεψε στην κορυφή! (video)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Την διέλυσε... ξανά και επέστρεψε στην κορυφή!  (video)

Μπορεί το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι πάντα ένα… ντέρμπι, όμως όχι στο Άνφιλντ και όχι υπό αυτές τις συνθήκες. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ «κλείδωσε» τη νίκη στα πρώτα 22 λεπτά και με το τελικό 4-0 διέλυσε και πάλι την αντίπαλό της και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας!

Τι και αν το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι θεωρητικά, πάντα ένα… ντέρμπι; Τι και αν οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ηττηθεί μόλις σε τρεις περιπτώσεις «μέσα – έξω» από τους γηπεδούχους τα τελευταία 22 χρόνια; Όλα αυτά δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στο Άνφιλντ, με τους «κόκκινους» να είναι κυρίαρχοι και να φτάνουν στη νίκη με 4-0 με χαρακτηριστική ευκολία!


Απαραίτητη προϋπόθεση για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο ήταν απλώς ένα δυναμικό ξεκίνημα. Η Λίβερπουλ με την ορμή του… Άνφιλντ, προηγήθηκε στο 5ο λεπτό, με τον Λουίς Ντίας να σκοράρει για πρώτη φορά απέναντι στη «μισητή» αντίπαλο της ομάδας του, ύστερα από έξοχα εκτελεσμένη αντεπίθεση.


Μετά από δύο λεπτά ωστόσο, ακολούθησε η σημαντικότερη στιγμή του ματς! Όλο το Άνφιλντ βρέθηκε στο… πόδι για να χειροκροτήσει τον μεγάλο απόντα του ματς, Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά το τραγικό σκηνικό με το θάνατο του νεογέννητου παιδιού του.


Οι φίλοι της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποθέωσαν τον Πορτογάλο και 15 λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι κεφαλαιοποίησαν την καθολική υπεροχή τους, με τους Σαλάχ και Μανέ να συνεργάζονται και τον δεύτερο να σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία στο 22'.


Από εκεί και μετά, μεσολάβησαν 20 λεπτά δίχως ιδιαίτερο νόημα, η ανάπαυλα και ένα ακόμη δεκάλεπτο για να δούμε την πρώτη τελική στο ματς από τους φιλοξενούμενους, με τον Τζέιντον Σάντσο να σουτάρει στο 55’ πάνω στον Άλισον.

Η Γιουνάιτεντ στάθηκε με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια στην επανάληψη, δίχως όμως την μεγάλη ευκαιρία, η Λίβερπουλ ήλεγξε τον ρυθμό και το 3-0 ήρθε πολύ φυσιολογικά, ύστερα από παράλληλη πάσα του Ντίας και άψογο τελείωμα του Μανέ, που τελείωσε το ματς με ένα γκολ και μία ασίστ.


Ακολούθησε και τέταρτο γκολ, και πάλι από τον Σαλάχ με υπέροχο τελείωμα, πέντε λεπτά πριν το τέλος και η Λίβερπουλ τελείωσε τις δύο φετινές της αναμετρήσεις απέναντι στο σύνολο του Ραλφ Ράνγκνικ με το απίστευτο 9-0!


Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επιστρέφει στην κορυφή της βαθμολογίας με ματς περισσότερο, μόλις για 2η φορά στο 2022, την ώρα που οι «κόκκινοι διάβολοι» απέδειξαν για ακόμη μία φορά πως είναι κατώτεροι των περιστάσεων, έχοντας πλέον και το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ τερμάτων με την Λίβερπουλ, από οποιαδήποτε στην εποχή της Premier League!

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (86’ Μίλνερ), Χέντερσον, Τιάγκο (80’ Κεϊτά), Σαλάχ, Μανέ, Ντίας (70’ Ντίας)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Τζόουνς (46’ Σάντσο), Μαγκουάιρ, Μπισάκα, Νταλότ, Πογκμπά (10’ Λίνγκαρντ), Μάτιτς, Ελάνγκα (84’ Μείμπρι), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0