Face to Face

O Ντονάτας Μοτιεγιούνας στο BN Sports: «Όταν διαλέγεις αντίπαλο, το κάρμα σε τιμωρεί - Ο κόσμος μας υποτιμούσε» (video)

O Ντονάτας Μοτιεγιούνας στο BN Sports: «Όταν διαλέγεις αντίπαλο, το κάρμα σε τιμωρεί - Ο κόσμος μας υποτιμούσε» (video)
Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας, ένας από τους πρωταγωνιστές της Μονακό, την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα play-offs της Euroleague, μιλά αποκλειστικά στο BN Sports για την μέχρι τώρα πορεία των Μονεγάσκων, το ματσάρισμα με τους «ερυθρόλευκους», τις ομάδες που διαλέγουν αντίπαλο, αλλά και τους παίκτες που ξεχώρισε στην φετινή διοργάνωση.
Σχετικά Άρθρα

Την πρωτάρα Μονακό θα βρεί απέναντί του στα play-offs της Euroleague ο Ολυμπιακός. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα κερδίζει σίγουρα σε εμπειρία, όμως δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στους ενθουσιώδεις Μονεγάσκους, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη regular season με ρεκόρ 15-13, έχοντας μάλιστα την καλύτερη επίθεση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με 84.0 πόντους κατά μέσο όρο. 

Ένας από τους πρωταγωνιστές της γαλλικής ομάδας, ο Ντονάντας Μοτιεγιούνας, ο οποίος επέστρεψε στα ευρωπαϊκά παρκέ μετά από τις θητείες του στο NBA και την Κίνα, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο BN Sports και είχε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να μοιραστεί.

Συνέντευξη στη Βασιλική Καραμούζα

- Η Μονακό είχε έξτρα πίεση όλη τη χρονιά, αφού μια θέση στην πρώτη οχτάδα θα της εξασφάλιζε την θέση της στη διοργάνωση και την επόμενη σεζόν (σσ. όπως συμβαίνει με τις ομάδες που ανεβαίνουν από το EuroCup στην Euroleague και δεν έχουν εγγυημένο συμβόλαιο). Τα πράγματα πήγαιναν καλά, μέχρι που αποβλήθηκαν οι ρωσικές ομάδες, με αποτέλεσμα να σας αφαιρεθούν κάποιες νίκες που είχατε πετύχει κόντρα σε αυτές. Πώς αισθάνεστε που τελικά καταφέρατε να εξασφαλίσετε την παρουσία σας στα play-offs;


«Η είσοδος στα play-offs ήταν κάτι το καταπληκτικό για την ομάδα. Πρόκειται για πολύ μεγάλο επίτευγμα για τη Μονακό. Το ρεκόρ μας έπεσε όταν αποκλείστηκαν οι ρωσικές ομάδες., ωστόσο, αυτό αύξησε ακόμα περισσότερο τη συγκέντρωσή μας. Ήμασταν απόλυτα προσηλωμένοι στο στόχο, να πάρουμε τις νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια, ώστε να μπούμε στα play-offs. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε. Τώρα έχουμε μπροστά μας μία ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση. Ολόκληρο το Μονακό ανυπομονεί για αυτά τα παιχνίδια και περιμένουμε πολύ μεγάλη υποστήριξη από όλους».  

- Πριν από μερικά 24ωρα μάθατε ότι θα αντιμετωπίστε τον Ολυμπιακό, που τερμάτισε δεύτερος και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι μια αμυντικογενής ομάδα, ενώ σε εσάς αρέσει το επιθετικό παιχνίδι. Πως σου φαίνεται αυτό το ματσάρισμα; 


«Ναι, είμαστε δύο ομάδες με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Θα πρέπει να τους περιορίσουμε στο ΣΕΦ. Δεν θα είναι εύκολο για εμάς, γιατί έχουν και το πλεονέκτημα. Χάσαμε με μεγάλη διαφορά το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας εκεί, όμως τους κερδίσαμε με άνεση στο δικό μας γήπεδο, οπότε πιστεύω ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα μάχη στο παρκέ και οι φίλαθλοι θα την απολαύσουν». 

donatas-sloukas.jpg


- Πως σου φαίνεται που οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας δεν διεξάγονται παράλληλα; Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι κάποιες ομάδες μπορεί με αυτόν τον τρόπο να εκμεταλλεύονται την κατάσταση ώστε να διαλέξουν αντίπαλο; 


«Νομίζω ότι λίγο πολύ όλοι το έχουν σκεφτεί. Το είχαμε συζητήσει και στα αποδυτήρια ότι κάποιες ομάδες ίσως προσπαθήσουν να επιλέξουν αντίπαλο. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι όταν διαλέγεις επί σκοπού το κάρμα σε τιμωρεί. Από τη στιγμή που αποβλήθηκαν οι ρωσικές ομάδες εμείς επικεντρωθήκαμε στο να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Δεν μας ένοιαζε σε ποια θέση θα βρεθούμε και ποια ομάδα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Αυτό ήταν το σκεπτικό μας εδώ και αρκετό καιρό. Μάθαμε ότι θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό στο φινάλε της 34ης αγωνιστικής και τώρα προετοιμαζόμαστε για αυτό». 


- Το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας δεν έχουν πρότερη εμπειρία από αγώνες play-offs στην Euroleague, πέραν των Μάικ Τζέιμς, Ουίλ Τόμας και Λίο Βέστερμαν, σας δημιουργεί έξτρα άγχος; 


«Δεν νομίζω ότι είμαστε αγχωμένοι. Ο κόσμος μας υποτιμούσε αρκετά από την αρχή της σεζόν. Θυμάμε ότι είχε γίνει μια ψηφοφορία σχετικά με το ποια θέση θα καταλάβει η Μονακό στο τέλος της κανονικής διάρκειας και όλοι έλεγαν ότι θα είμαστε 14οι-16οι. Ήμασταν το underdog (σσ. αουτσάιντερ) όλη τη χρονιά, αλλά μέσα από την αφοσίωση και την σκληρή δουλειά πετύχαμε τον στόχο μας και έτσι θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε στα play-offs. Οπότε ναι, μπορεί να έχουμε άπειρους παίκτες, αλλά έχουμε μαχητές που δεν θα τα παρατήσουν».


- Μιας και ανέφερα παραπάνω τον Μάικ Τζέιμς, ποια είναι η γνώμη σου για αυτόν; Πολύ συχνά δέχεται σκληρή κριτική, παρότι είναι εξαιρετικά ταλαντούχος. 


«Ο Μάικ είναι υπέροχος συμπαίκτης και άνθρωπος. Έχω περάσει αρκετό χρόνο μαζί του φέτος. Είναι τρομερά ταλαντούχος πάνω στο παρκέ, αλλά και πολύ ευαίσθητος και καλό παιδί εκτός γηπέδου. Χαίρομαι πάρα πολύ που είναι στην ομάδα και είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω. Κάνει τους πάντες καλύτερους όταν παίζει μπάσκετ, είναι πάντα υποστηρηκτικός και κέρδισε πολλά παιχνίδια για εμάς φέτος». 

donatas-mike.jpg


- Υπήρξε και μια προπονητική αλλαγή στην ομάδα. Η αποδέσμευση του Ζβέζνταν Μίτροβιτς προκάλεσε μια μικρή έκπληξη στο μπασκετικό κοινό της Ευρώπης, αλλά η δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα ο διάδοχός του, ο Σάσα Ομπράντοβιτς, είναι ομολογουμένως πολύ καλή. Ήταν αυτή η αλλαγή το σημείο καμπής της σεζόν για εσάς; 


«Ο κόουτς Ομπράντοβιτς ήρθε σε μια φάση που τα πράγματα δεν πήγαιναν πολύ καλά ή όπως όλοι θα περιμένουμε. Είχαμε κάνει κάποιες ήττες τόσο στο γαλλικό πρωτάθλημα, όσο και στην Euroleague και υποχωρούσαμε στη βαθμολογία. Από την άφιξη του κόουτς Ομπράντοβιτς πολλά πράγματα άλλαξαν. Κατάφερε να επηρεάσει την ομάδα, όχι μόνο στον τρόπο που αποδίδει στο παρκέ, αλλά και στην χημεία που έχει εκτός γηπέδου. Οπότε του αξίζουν τα εύσημα. Νομίζω ότι όλοι χάρηκαν με αυτή την αλλαγή που έγινε». 


- Για να κλείσουμε τη συνέντευξη με μια πιο ευχάριστη και ανάλαφρη νότα, θα ήθελα να μοιράσεις τα βραβεία της χρονιάς. 


«Για τον MVP θα διαλέξω τον Μάικ Τζέιμς. Έχει κάνει απίστευτες εμφανίσεις και κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του Μαρτίου. Μας βοήθησε πολύ να κλειδώσουμε μια θέση στην οκτάδα και αυτό είναι κομβικής σημασίας και για την επόμενη σεζόν. 

Για τον rookie της χρονιάς θα διαλέξω πάλι έναν συμπαίκτη μου, τον Άλφα Ντιαλό, που έδειξε τρομερή πρόοδο. Ήρθε από την Ελλάδα και είχε μερικά πολύ δυνατά παιχνίδια, που είναι σπάνιο, οπότε του αξίζουν συγχαρητήρια.

Χωρίς αμφιβολία ο Σαρούνας Γιασκεβίτσιους αξίζει το βραβείο του προπονητή της χρονιάς, από τη στιγμή που η ομάδα του τα πηγαίνει καταπληκτικά. Η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη, είχε με διαφορά τα καλύτερα αποτέλεσμα και έδειξε το καλύτερο μπάσκετ. Δεν νομίζω ότι τίθεται ερώτημα για αυτό, παρόλο που ο κόουτς Σάσα ήρθε και άλλαξε πολλά στην ομάδα μας. 

Τέλος, καλύτερος αμυντικός θα πω ότι ήταν ο Έντι Ταβάρες. Είναι πραγματικά απίστευτος. Κινείται εξαιρετικά και ολόκληρη η Ρεάλ δείχνει μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση όταν βρίσκεται εκείνος στο παρκέ»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0