Football Talk

ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ 2-1 (πεν. 5-3): Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά τίποτα δεν τον σταμάτησε από το να γράψει ιστορία! (video)

ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ 2-1 (πεν. 5-3): Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά τίποτα δεν τον σταμάτησε από το να γράψει ιστορία! (video)

Μπορεί να πέρασε από τα σαράντα κύματα ωστόσο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση έπειτα από τη διαδικασία των πέναλτι και να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην φάση των «16» σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στους «16» του Europa Conference League αλλά και στον έβδομο ουρανό βρίσκεται ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του βορρά» αν και έβαλε εμπόδια στον εαυτό του μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μίντιλαντ, σε ένα ματς το οποίο έληξε 2-1 στην κανονική του διάρκεια αλλά κρίθηκε στα πέναλτι όπου εν τέλει οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 5-3. Με τον τρόπο αυτό βρέθηκαν σε αυτή την φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Παράλληλα ο ΠΑΟΚ έσπασε και μια κατάρα η οποία πάντοτε τον κυνηγούσε. Συγκεκριμένα οι «ασπρόμαυροι» στο παρελθόν έχουν βρεθεί ξανά σε διαδικασία πέναλτι στην Ευρώπη άλλες 4 φορές, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είχαν καταφέρει να προκριθούν. Κάτι που πλέον άλλαξε...

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πλαίσιο ενός πολύ ήπιου ρυθμού κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ από πλευράς του πίεζε καθ’ όλη τη διάρκεια, με τη Μίντιλαντ να προσπαθεί να απειλήσει μόνο μέσω των αντεπιθέσεων.

Σημαντικότερη στιγμή για τους γηπεδούχους εκείνη στο 17’ με το σουτ του Σίστο, το οποίο όμως απέκρουσε ο Πασχαλάκης με σχετική ευκολία. Από την άλλη η πίεση που ασκούσε ο «δικέφαλος του βορρά» απέφερε σύντομα καρπούς για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου!

Συγκεκριμένα στο 20ο μόλις λεπτό οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα με τον Τσόλακ να νικιέται αρχικά από τον Όλαφσον. Στη συνέχεια ωστόσο ο Κροάτης έστρωσε στον Ζίβκοβιτς κι εκείνος πλάσαρε για το 1-0.


Πολύ γρήγορα, ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους. Στο 26’ η άμυνα της Μίντιλαντ έκανε μια λάθος απομάκρυνση, με την μπάλα να φτάνει στον Βιεϊρίνια. Εκείνος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, δοκίμασε το πόδι του στα όρια της περιοχής και δημιούργησε ένα αριστούργημα και να γράψει το 2-0.


Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου λίγο έλειψε να δυσκολέψουν τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παουλίνιο έκανε το πλασέ, ωστόσο η μπάλα κόντραρε και πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.  

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με πολλά φάουλ και… γκρίνια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ. Υπήρξαν αρκετά παράπονα από πλευράς γηπεδούχων για τη διαιτησία και κυρίως τις κίτρινες κάρτες που έδειξε ο διαιτητής.

Αγωνιστικά η Μίντιλαντ ήταν εκείνη που σημείωσε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο. Συγκεκριμένα ο Πασχαλάκης βγήκε σε τετ α τετ με τον Χεγκ, με τον Έλληνα κίπερ να τον «νικάει» στο 60’ και να κρατάει ανέπαφη την εστία του.


Ο ρυθμός είχε πια πέσει αισθητά, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να την εκμεταλλευτεί ουσιαστικά και να βρει ένα ακόμη τέρμα. Μοναδικός πονοκέφαλος για την άμυνα των «ασπρόμαυρων» ο Χεγκ, ο οποίος σύντομα βρήκε και το γκολ.

Συγκεκριμένα στο 80ο λεπτό ο Μάγερ μέσα από την περιοχή έβγαλε μια ωραία σέντρα και ο Χεγκ με κεφαλιά έκανε το 2-1.


Στη συνέχεια η Μίντιλαντ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία να κλέψει την πρόκριση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα στο 82’ ο Σβιατσένκο παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στο δοκάρι το Πασχαλάκη.


Το σκορ έμεινε ως είχε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Τα πρώτα λεπτά της παράτασης βρήκαν τον ΠΑΟΚ να κινείται καλύτερα. Στο 100’ αρχικά ο Ντιρ λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ έπειτα από τη σέντρα του Ζίβκοβιτς, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τσόλακ δεν μπόρεσε να νικήσει με κεφαλιά τον Όλαφσον.

 

Με το υπόλοιπο της παράτασης να μην έχει κάτι αξιόλογο, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι!

ΠΕΝΑΛΤΙ

1-0 Τσόλακ

1-0 Μάγερ

2-0 Σίντκλεϊ

2-1 Άντερσον

3-1 Σβαμπ

3-2 Ντιρ

4-2 Μιτρίτσα

4-3 Λιντ

5-3 Κούρτιτς

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (71’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (104’ Σβαμπ), Αουγκούστο (74’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (70’ Μιτρίτσα), Τσόλακ

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ (Μ. Χένρικσεν): Όλαφσον, Τίχοσεν, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (47’ Χεγκ), Γ. Άντερσον, Ίσακσεν (99’ Τσαρλς), Ονιεντίκα, Εβάντερ, Παουλίνιο (47’ Ντιρ), Σίστο (47’ Μέγιερ), Μπρουμάδο (73’ Λιντ)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0