World Sports

ΕΟΕ: «Δαπανήσαμε για τη Βασιλεία Καραχάλιου, μόνο μέσα σε 1,5 χρόνο, συνολικά 46.000 ευρώ!»

ΕΟΕ: «Δαπανήσαμε για τη Βασιλεία Καραχάλιου, μόνο μέσα σε 1,5 χρόνο, συνολικά 46.000 ευρώ!»
Η απάντηση της ΕΟΕ στις καταγγελίες της Βασιλείας Καραχάλιου που ανακοίνωσε χθες (2/1) μέσω ανάρτησης της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα αλλάξει τα εθνικά χρώματα στα πανιά της.
Σχετικά Άρθρα
Την απάντηση της στην Βασιλεία Καραχάλιου έδωσε η ΕΟΕ μετά τις καταγγελίες της αθλήτριας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Από το 2017 μέχρι το 2021 και τους Αγώνες του Τόκιο η ΕΟΕ ενίσχυσε τις Αθλητικές Ομοσπονδίες αλλά και μεμονωμένους αθλητές για Ολυμπιακή Προετοιμασία, με το συνολικό ποσό των 4.879.529 ευρώ, παρότι η επιχορήγηση της από το κράτος για Ολυμπιακή Προετοιμασία ήταν 265.000 ευρώ για την τετραετία.

Όλα αυτά τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από χορηγούς αλλά και από την εκμετάλλευση των πόρων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Επιπλέον, η ΕΟΕ μέσω του Προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο», είχε εξασφαλίσει για 130 αθλητές, εκτός από οικονομική ενίσχυση, πλήθος άλλων υπηρεσιών (ιατρικές εξετάσεις, νοσηλεία, παροχές σε γυμναστήριο, ακτοπλοϊκά ταξίδια, πανεπιστημιακές υποτροφίες κ.α.) εντελώς δωρεάν για όλα τα μέλη της Προολυμπιακής Ομάδας. Η Βασιλεία Καραχάλιου μάλιστα εκτός από εκτενή χρήση των συγκεκριμένων υπηρεσιών, καθώς ήταν ωφελούμενη του Προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο», «υιοθετήθηκε» από ιδιώτη χορηγό.

Αυτό που δεν αναφέρεται στη δημόσια τοποθέτηση της αθλήτριας Βασιλείας Καραχάλιου, είναι ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε στην πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας το 2020 και το 2021 περισσότερα από 20.000 ευρώ, για κάλυψη δαπανών προετοιμασίας, για συμμετοχή σε αγώνες και για αγορά νέου σκάφους που χρησιμοποιήθηκε στους Ο.Α. του Τόκιο, καθώς και άλλα 10.000 ευρώ - πέρα από κάθε διαδικασία - για την κάλυψη εξόδων ενοικίασης σπιτιού στην Enosima της Ιαπωνίας, μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η Βασιλεία Καραχάλιου εισέπραξε και το πριμ των 10.000 ευρώ που έδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε κάθε αθλητή που προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Παράλληλα η ΕΟΕ κάλυψε το κόστος για το υπέρβαρο του δικού της εξοπλισμού για το ταξίδι προς το Τόκιο, ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 6.000 ευρώ, αλλά και για την επιστροφή, το κόστος για το υπέρβαρο ολόκληρης της ιστιοπλοϊκής ομάδας.

Δηλαδή η ΕΟΕ δαπάνησε για τη Βασιλεία Καραχάλιου, μόνο μέσα σε 1,5 χρόνο, συνολικά 46.000 ευρώ!»


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0