Football Talk

Τότεναμ: Αλλάζουν εικόνα τα «σπιρούνια» υπό τις οδηγίες του Κόντε (video)

Τότεναμ: Αλλάζουν εικόνα τα «σπιρούνια» υπό τις οδηγίες του Κόντε (video)

Η Τότεναμ τα πήγε αρκετά καλά στο πρώτο μεγάλο τεστ κόντρα στη Λίβερπουλ με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της. Ο Ιταλός τεχνικός έχει φέρει «ριζικές» αλλαγές, έχει αφυπνίσει αρκετούς «ξεχασμένους» ποδοσφαιριστές που υπήρχαν στο «πάγο», οδηγώντας την Τότεναμ προς την τετράδα!

Τα «σπιρούνια» μπορεί να έχουν αγωνιστεί σε μόλις πέντε αγώνες στη Premier League υπό τις οδηγίες του Κόντε, μετρώντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Ωστόσο, η βελτίωση της ομάδας είναι φανερή εντός και εκτός γηπέδου. Μετά από δύο «αποτυχημένες» προσλήψεις προπονητών (Ζοζέ Μουρίνιο, Νούνο Εσπίριτο Σάντο) η Τότεναμ φαίνεται να έχει βρει… τον άνθρωπό της.

Η ομάδα «βγάζει» πάθος στον αγωνιστικό χώρο, η ατμόσφαιρα στην εξέδρα είναι πιο αισιόδοξη από ότι ήταν τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό οφείλεται στη πίστη του κόσμου για το νέο τους προπονητή. Μάλιστα, Τότεναμ έχει «δείξει» χαρακτήρα μετά την «σοκαριστική» ήττα από την Μούρα με 2-1 για το UEFA Europa Conference League, επικρατώντας με 2-0 απέναντι στη Μπρέντφορντ και 3-0 κόντρα στη Νόριτς, πραγματοποιώντας δύο πολύ «πειστικές» εμφανίσεις.

Υπάρχει πλάνο στη Τότεναμ και αυτό φαίνεται να ηρεμεί το κόσμο της, ελπίζοντας σε κατακτήσεις τροπαίων. Παράλληλα, όμως, με τον Κόντε να υπενθυμίζει στους φιλάθλους το γεγονός ότι η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη και υπάρχει αρκετός χώρος για βελτίωση.

Ο 52χρονος τεχνικός έχει... ξεθάψει αρκετούς παίκτες και τους έχει ξαναβάλει στην αρχική εντεκάδα των Λονδρέζων. Όπως, για παράδειγμα, ο Ουαλός Μπεν Ντέιβις, ο οποίος αγωνίζεται ως τρίτο στόπερ στην άμυνα. Ο 28χρονος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν ως αλλαγή του Σέρχιο Ρεγκιλόν στο αριστερό άκρο της άμυνας. Επίσης, ο Έρικ Ντάιερ έχει βρει τον παλιό καλό εαυτό του και έχει βοηθήσει την ομάδα του να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε τρία από τα πέντε ματς επί Κόντε. Μία από τα ίδια και ο Ντέλε Άλι, ο οποίος έκανε ατομικές προπονήσεις τον τελευταίο καιρό και με αφορμή το χθεσινό ματς με τη Λίβερπουλ, φαίνεται να βρίσκει ξανά τα… βήματά του.

Άξιο αναφοράς, ότι και ο πρώην προπονητής του είχε επιχειρήσει να τον «επαναφέρει» πίσω στις καλές εμφανίσεις, δίνοντας του χρόνο συμμετοχής, αλλά χωρίς κάποιο… τρομερό αποτέλεσμα, μιας και για μία ακόμα φορά οι τραυματισμοί του τον «κράτησαν» πίσω. Από τη λίστα αυτή, δεν μπορεί να λείψει και ο «αγνώριστος» Χάρι Γουίνξ. Ο Άγγλος μέσος στον αγώνα κόντρα στη Λίβερπουλ είχε καλύψει απόλυτα το κενό του Πιέρ- Εμίλ Χόιμπιεργκ, «εξαφανίζοντας» τους μέσους των «κόκκινων» που αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρία.

Και συνεπώς, δίκαια κατάφερε να αποσπάσει και την... αποθέωση από τον προπονητή του, Αντόνιο Κόντε:

«Ο Γουίνξ πραγματοποίησε μία τρομερή εμφάνιση. Δεν είχα καμία αμφιβολία γι’ αυτό, αφού δουλεύει πολύ σκληρά στη προπόνηση. Νομίζω ότι είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής».

Η Τότεναμ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς, έπειτα από 15 αγώνες και λέποντας στην 4η θέση την αντίπαλο Άρσεναλ με 32 πόντους, αλλά με τρεις αγώνες παραπάνω. Βέβαια, ο στόχος της είναι η επιστροφή της στα σαλόνια του UEFA Champions League. Ωστόσο, στις Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι να «φλερτάρουν» με τις πρώτες τρεις θέσεις, τα «σπιρούνια» δεν έχουν και πολλά περιθώρια για λάθη, αφού μένει, ουσιαστικά, μόνο μία θέση και αυτές που τη διεκδικούν είναι η ανανεωμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ραλφ Ράγκνικ, η φορμαρισμένη Άρσεναλ και η Γουέστ Χαμ.

Ο Κόντε γνωρίζει πως θα «πέσουν» κορμιά για ένα εισιτήριο στο επόμενο Champions League, όμως η σοβαρότητα που δείχνει η ομάδα του στην «εποχή» του στο κλαμπ, η μεγάλη «επιστροφή» του Χάρι Κέιν που ήταν φανερά καλύτερος στο χθεσινό αγώνα με τη Λίβερπουλ, αλλά και η μεταγραφική ενίσχυση που θα υπάρξει τον Ιανουάριο, όπως ανέφερε ο Ντάνιελ Λίβι και η διοίκηση της Τότεναμ, μπορεί να αποδειχθούν καταλυτικοί παράγοντες για την επανεμφάνιση της στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0