Football Talk

Τότεναμ – Λίβερπουλ 2-2: Εντυπωσιακό ματς στο Λονδίνο, με τη Μάντσεστερ Σίτι να… χαμογελάει! (video)

Τότεναμ – Λίβερπουλ 2-2: Εντυπωσιακό ματς στο Λονδίνο, με τη Μάντσεστερ Σίτι να… χαμογελάει! (video)

Εντυπωσιακό ήταν το ματς που «έκλεισε» προς το παρόν την 18η αγωνιστική της Premier League, με την Τότεναμ να φιλοξενεί την Λίβερπουλ και το 2-2 να αφήνει αμφότερες δυσαρεστημένες, πλην της… Μάντσεστερ Σίτι!

Σε ένα από τα καλύτερα σε ποιότητα και ρυθμό ματς της φετινής Premier League, η Τότεναμ κράτησε στο 2-2 την Λίβερπουλ και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν… χαμένοι. Αντιθέτως το ποδόσφαιρο και η Μάντσεστερ Σίτι, κρυφογελούσαν μετά το τελικό σφύριγμα του Τίρνι!

Αναλυτικότερα, το πρώτο μέρος που παρακολουθήσαμε, ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί πως θα μοιάζει με αυτό που έλαβε χώρα. Οι καλές στιγμές ήταν αναρίθμητες, η ταχύτητα των δύο ομάδων εντυπωσιακή και το σκορ μετά το πέρας των πρώτων 45΄, πιθανότατα αδικεί το ίδιο το… ποδόσφαιρο. Γιατί το λέμε αυτό;

Διότι, η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε με την συμπλήρωση 40 δευτερολέπτων από τον Ρόμπερτσον, η δεύτερη στα… 100 δευτερόλεπτα και η… τρίτη κατέληξε σε γκολ! Προβάδισμα των γηπεδούχων, κόντρα στην ροή του ματς, με το πρώτο, εντός έδρας γκολ του Χάρι Κέιν στο πρωτάθλημα, από τον Μάιο του 2021! Πέρασαν έξι μήνες, για να βρει δίχτυα ο Άγγλος στο «σπίτι» της ομάδας του και τέσσερα λεπτά μετά, λίγο έλειψε να βρει και ασίστ.


Ο Σον αστόχησε με προβολή από κοντά, ενώ η κυριαρχία των γηπεδούχων από το 13’ μέχρι και την συμπλήρωση μισής ώρας, «έκλεισε» με μία εξαιρετική απόκρουση του Άλισον σε πλασέ του Ντέλε Άλι από πλεονεκτική θέση.


Ωστόσο, μία στιγμή ήταν αρκετή για να «γυρίσει τον διακόπτη», με την Λίβερπουλ να ισοφαρίζει στο 35’, χάρη στην κεφαλιά του Ζότα, ύστερα από σέντρα του Ρόμπερτσον. Επρόκειτο για το 10ο φετινό γκολ του επιθετικού των «κόκκινων» στο πρωτάθλημα, έναν αριθμό που για πρώτη φορά «αγγίζει» επί αγγλικού εδάφους ο Πορτογάλος.


Από εκεί και μετά, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν. Απείλησαν με τον Σαλάχ και τον Μανέ, ενώ χρειάστηκε και μία φανταστική επέμβαση του Ούγκο Γιορίς, προκειμένου να διατηρηθεί το 1-1 μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους.

Όπως ολοκληρώθηκε, έτσι και ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την Λίβερπουλ να έχει το μομέντουμ και να κυνηγάει ένα δεύτερο γκολ, αλλά να βλέπει την Τότεναμ να έχει την μεγαλύτερη φάση του παιχνιδιού, με το δίλεπτο 54-56 να ανήκει αποκλειστικά στον Χάρι Κέιν.


Αρχικά, αστόχησε απέναντι από τον Άλισον αμαρκάριστος, έπειτα από ωραία ανάπτυξη και πάσα του Ντέλε Άλι και ένα λεπτό αργότερα, δεν μπόρεσε προ κενής εστίας, με το κεφάλι να βρει δίχτυα για δεύτερη φορά στην βραδιά.

Οι ευκαιρίες της Τότεναμ ήταν τεράστιες, αλλά κάποια στιγμή, θα «πλήρωνε» την αστοχία της. Έτσι και έγινε στο 68ο λεπτό, όπου σε μία φάση διαρκείας, που ξεκίνησε από αντεπίθεση, η Λίβερπουλ σκόραρε έπειτα από ασίστ του Άρνολντ και κεφαλιά του Ρόμπερτσον.


Ο VAR μέτρησε το γκολ, αλλά η χαρά του Γιούργκεν Κλοπ δεν κράτησε πολύ. Το 2-2 έγινε άμεσα άλλωστε, έπειτα από ολέθριο λάθος του Άλισον, που έχασε εντελώς την μπάλα και είδε τον Σον να στέλνε την μπάλα στα δίχτυα στο 75΄.


Μπορούσε το πράγμα να γίνει χειρότερο για την Λίβερπουλ; Βεβαίως, και μάλιστα από τον πρωταγωνιστή της, Ρόμπερτσον, που μετρούσε γκολ, ασίστ και πρόσθεσε στα ήδη υπάρχοντα, μία κόκκινη κάρτα, όντας ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ που αποβλήθηκε μετά από δύο χρόνια!


Ακολούθησε προσεκτικό παιχνίδι από αμφότερες, με την ευκαιρία του Σον στο 85΄ να είναι ό,τι πιο αξιόλογο σημειώθηκε. Το 2-2 παρέμεινε μέχρι τέλους, με Τότεναμ και Λίβερπουλ να… αναρωτιούνται γιατί δεν κέρδισαν, την ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι «κρυφογελούσε» στο τελικό σφύριγμα του Τίρνι!

Τότεναμ: Γιορίς, Ρόγιαλ, Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις, Σεσενιόν (86' Ρεγκιλόν), Γουίνκς, Ντέλε Άλι (81’ Μόουρα), Εντομπελέ  (64’ Σκιπ), Σον, Κέιν

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Μόρτον (60’ Φιρμίνο), Μίλνερ, Κεϊτά, Μανέ (82’ Τσιμίκας), Σαλάχ, Ζότα (90'+2' Γκόμεζ)


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0