Football Talk

Champions League, 1ος όμιλος: Τεσσάρα της Παρί Σεν Ζερμέν στην Μπριζ με «καυτούς» Εμπαπέ και Μέσι – Κέρδισε Μάντσεστερ Σίτι και πάει Europa League η Λειψία! (video)

Champions League, 1ος όμιλος: Τεσσάρα της Παρί Σεν Ζερμέν στην Μπριζ με «καυτούς» Εμπαπέ και Μέσι – Κέρδισε Μάντσεστερ Σίτι και πάει Europa League η Λειψία! (video)
Στη φάση των νοκ-άουτ προκρίθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία επικράτησε με το εμφατικό 4-1 της Κλαμπ Μπριζ. Πέρασε ως 1η η Μάντσεστερ Σίτι από τον 1ο Όμιλο, παρά την ήττα με 2-1 στη Γερμανία από την Λειψία, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του UEFA Champions League.

Παρί Σεν Ζερμέν και Λειψία ήταν οι μεγάλες νικήτριες της τελευταίας αγωνιστικής (6η) στον 1ο Όμιλο του UEFA Champions League, επικρατώντας με 4-1 και 2-1 των Κλαμπ Μπριζ και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα.

«Πολίτες» (1η θέση) και Παριζιάνοι (2η θέση) πέρασαν στα νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι «ταύροι» συνεχίζουν στα μπαράζ του Europa League, ενώ οι Βέλγοι αποκλείστηκαν

Οι αγώνες

Μπορεί η Παρί Σεν Ζερμέν να μην είχε ουσιαστικό ενδιαφέρον, καθώς ούτως ή άλλως θα τερμάτιζε στην 2η θέση του 1ου Ομίλου, ωστόσο, ήταν πέρα για πέρα σοβαρή στην αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ.

Οι Παριζιάνοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος όχι μόνο απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του Ποτσετίνο με τα δύο γκολ από τα… αποδυτήρια (2’, 7’) που σημείωσε, αλλά έγραψε ταυτόχρονα και ιστορία! Συγκεκριμένα, ο νεαρός σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε τα 30 γκολ σε ηλικία 22 ετών και 352 ημέρων, γεγονός που τον κατέταξε ως τον νεότερο στη λίστα των παικτών που φτάνουν το συγκεκριμένο ορόσημο, αφήνοντας πίσω του θρυλικές φιγούρες της παγκόσμιας ιστορίας του ποδοσφαίρου. 

Στο πρώτο του γκολ στο 2’, άλλαξε δύο φορές πάσα με τον Μέντες, μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πολύ πλάγια θέση, ο Μινιολέ απέκρουσε το σουτ του, αλλά πήρε το «ριμπάουντ» και «έγραψε» το 1-0. Στο δεύτερο, στο 7’, εκμεταλλεύτηκε τη μαγική πάσα του Ντι Μαρία και με σουτ στην κίνηση, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η Παρί έλεγχε απόλυτα το ματς και μάλιστα 7 λεπτά πριν το τέλος του α’ μέρους έβαλε και τρίτο γκολ με τον Λιονέλ Μέσι! Και πάλι ο Εμπαπέ πέρασε έναν αντίπαλο από αριστερά χάρη στην ταχύτητά του και έδωσε δεξιά στον Αργεντινό παιχταρά, ο οποίος αφού έστρωσε στο αριστερό πόδι του, σούταρε έξω από την περιοχή για το 3-0.

Στο δεύτερο μέρος, οι Παριζιάνοι έκαναν… συντήρηση, έβαλαν και τέταρτο γκολ με τον Μέσι από την άσπρη βούλα στο 75’ (4-1), ωστόσο, η Μπριζ κατάφερε λίγο νωρίτερα να πετύχει το γκολ της τιμής. Οι Βέλγοι επιτέθηκαν γρήγορα, ο Λανγκ έκανε ατομική ενέργεια χωρίς κανείς να τον κόψει, έβγαλε στον Ριτς την κατάλληλη στιγμή και αυτός έκανε το 3-1.

Το 4-1 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα.

Στα μπαράζ του Europa League η Λειψία!

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Λειψία, που κέρδισε με 2-1 «σβηστά» την ούτως ή άλλως αδιάφορη Μάντσεστερ Σίτι και συνεχίζει στα μπαράζ του Europa League, όπου ενδεχομένως να τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό, αν η ομάδα του Μαρτίνς τερματίσει δεύτερη στον Όμιλο της.

Οι «ταύροι» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 25’, με τον Σομποζλάϊ! Οι «πολίτες» υπέπεσαν σε λάθος στην άμυνα, ο Λάιμερ έβγαλε κάθετη στον Σομποσλάι, ο οποίος από θέση τετ α τετ, απέφυγε τον Στέφεν και έκανε το 1-0 σε κενή εστία

Το δεύτερο γκολ, το οποίο και έκρινε οριστικά την αναμέτρηση ήρθε στο 71’. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα υπέπεσε ξανά σε λάθος, η μπάλα έφτασε στον Φόρσμπεργκ που έπιασε ανοργάνωτη την άμυνα της Σίτι και έκοψε στον Σίλβα που με συρτό σουτ κάνει το 2-0.

Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 75’ ο Μαχρέζ, ενώ αποβλήθηκε ο Γουόκερ στο 83'. 

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 2-1: (25’ Σομποζλάϊ, 71’ Σίλβα – 77’ Μαχρέζ)

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπριζ 4-1: (2’, 7’ Εμπαπέ, 38’, 75’ πεν. Μέσι – 68’ Ριτς)

Η βαθμολογία του 1ου  ομίλου:

1. Μάντσεστερ Σίτι 6 12 (18-10)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 6 11 (13-8)

3. Λειψία 6 7 (15-14)

4. Μπριζ 6 4 (6-20)

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0