Football Talk

Κιλιάν Εμπαπέ ο... νεότερος που έφτασε τα 30 γκολ στην ιστορία του Champions League, «εκθρονίζοντας» τον Λιονέλ Μέσι! (video)

Κιλιάν Εμπαπέ ο... νεότερος που έφτασε τα 30 γκολ στην ιστορία του Champions League, «εκθρονίζοντας» τον Λιονέλ Μέσι! (video)
Μόλις επτά λεπτά χρειάστηκε ο Κιλιάν Εμπαπέ για να δώσει προβάδισμα «ασφαλείας» στην Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, σπάζοντας παράλληλα ένα ακόμα ρεκόρ, αφού έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του θεσμού που φτάνει τα 30 γκολ!
Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι από άλλον πλανήτη και σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται το αποδεικνύει! Ούτε στην... αυλαία των ομίλων του Champions League δεν έριξε τους ρυθμούς του και μέχρι το 7ο λεπτό της αναμέτρησης με την Κλαμπ Μπριζ, φρόντισε να βρει δύο φορές δίχτυα, στο 2ο και στο 7ο λεπτό! Με τα δύο αυτά γκολ, όμως, δεν «υπέγραψε» μόνο το τέλος της αναμέτρησης με το... καλημέρα!

Ο νεαρός σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε τα 30 γκολ σε ηλικία 22 ετών και 352 ημέρων, γεγονός που τον κατέταξε ως τον νεότερο στη λίστα των παικτών που φτάνουν το συγκεκριμένο ορόσημο, αφήνοντας πίσω του θρυλικές φιγούρες της παγκόσμιας ιστορίας του ποδοσφαίρου. Μεταξύ αυτών και ο συμπαίκτης του, πλέον, Λιονέλ Μέσι, ο οποίος το είχε κατορθώσει σε ηλικία 23 ετών και 131 ημερών. 

Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τον άλλοτε εμβληματικό σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ (24 ετών και 187 ημερών), που βρίσκεται στην τρίτη θέση και στην τέταρτη τον νυν «μπομπέρ» των Μαδριλένων, Καρίμ Μπενζεμά, που το έπραξε σε ηλικία (25 ετών και 81 ημερών). Πέμπτος βρίσκεται ο Τιερί Ανρί, που συστήθηκε στον θεσμό, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πορεία της Μονακό έως τα ημιτελικά του Champions League το 1998, και απογείωσε την καριέρα του με τη φανέλα της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα έπειτα, με την οποία ευτύχησε να κατακτήσει το τρόπαιο το 2009!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0