Basket Talk

Ο μπασκετικός κόσμος θρηνεί για τον Στέφαν Γέλοβατς

Ο μπασκετικός κόσμος θρηνεί για τον Στέφαν Γέλοβατς
Όλες οι αντιδράσεις του μπασκετικού κόσμου για τον θάνατο του Στέφαν Γέλοβατς. 
Μετά από 22 ημέρες στο νοσοκομείο, ο Στέφαν Γέλοβατς έχασε τη μάχη που έδινε για τη ζωή του, μόλις στα 32 του χρόνια. Ο μπασκετικός κόσμος θρηνεί για τον άδικο και τόσο πρόωρο χαμό του.

Ο ΕΣΑΚΕ ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την απέραντη θλίψη τους για την απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς.

Δεν υπάρχουν λόγια όταν ένας τόσο νέος άνθρωπος, πρόσχαρος και προσηνής όπως τον είχαμε συναντήσει στην εκδήλωση για την Παρουσίαση του 30ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος «φεύγει» από την ζωή.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την συμπαράσταση μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στην οικογένεια, στους οικείους του Στέφαν Γέλοβατς και σε όλους τους ανθρώπους της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Θα θυμόμαστε τον Στέφαν γιατί τον νιώσαμε σαν δικό μας φίλο έστω και εάν το διάστημα που τον γνωρίσαμε ήταν δυστυχώς σύντομο».

Με την σειρά της η ΕΟΚ σημειώνει: «Το νήμα της ζωής κόπηκε πολύ άδικα και πρόωρα για τον Στέφαν Γέλοβατς. Μόλις στα 32 του χρόνια, ο Σέρβος παίκτης που είχε έρθει φέτος στη χώρα μας για να ενισχύσει την ΑΕΚ, άφησε την τελευταία του πνοή στην πατρίδα του. Εκεί μεταφέρθηκε πριν από λίγες μέρες, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του, μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί στις 14 Νοεμβρίου και το οποίο αποδείχθηκε μη αναστρέψιμο.

Τα λόγια είναι φτωχά σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν την οδύνη τους για το τραγικό νέο και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους ανθρώπους της ΑΕΚ που ήταν τους τελευταίους μήνες η μπασκετική του «οικογένεια».

Άμεση ήταν και η αντίδραση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον χαμό ενός νέου ανθρώπου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια της ΑΕΚ. Η σκέψη μας είναι μαζί τους».


Ακολούθησε ο Προμηθέας Πάτρας: «Η ΚΑΕ Προμηθέας εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για τον άδικο χαμό του καλαθοσφαιριστή της ΑΕΚ, Stevan Jelovac. Σύσσωμη η οικογένεια του Προμηθέα εύχεται κουράγιο στους οικείους του. Καλό παράδεισο...»


«Η ΚΑΕ Περιστέρι Vitabiotics εκφράζει τα συλλυπητήρια της για την απώλεια του Στέβαν Γέλοβατς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...», γράφει σε ανάρτησή της η ομάδα των δυτικών προαστίων. 


«Δεν υπάρχουν λόγια για μια τέτοια αδιανόητη απώλεια. Μια σκέψη παρηγοριάς και συλλυπητήρια στην οικογένεια που πενθεί και στην ΑΕΚ», υπογραμμίζει η ΚΑΕ Ολυμπιακός. 


«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη θλίψη για τον άδικο και πρόωρο χαμό του Στέφαν Γέλοβατς. Ο Ιωνικός Νίκαιας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του, αλλά και στην οικογένεια της ΑΕΚ που πενθεί. Η σκέψη μας είναι μαζί σας», τονίζει ο Ιωνικός




«Είναι από εκείνες τις στιγμές που δεν υπάρχουν λόγια. Μόνο θλίψη για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, του Στέφαν Γέλοβατς, που “έφυγε” από τη ζωή τόσο πρόωρα.Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco εκφράζει την βαθιά θλίψη της για την απώλεια του Στέφαν. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, αλλά και στην οικογένεια της ΑΕΚ που πενθεί, όπως άλλωστε και ολόκληρο το Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η σκέψη μας είναι μαζί τους…», ήταν η συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε ο «δικέφαλος» του Βορρά. 
 


«Στον Απόλλωνα όλοι είμαστε συντετριμμένοι με την απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς. Ο πόνος είναι ανείπωτος. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους δικούς του ανθρώπους και την ΑΕΚ. Η σκέψη μας είναι μαζί τους»
, σημειώνουν οι Πατρινοί. 



«Δεν το χωράει ο νους... Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου, Στέφαν Γέλοβατς. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους οικείους του εκλιπόντος και στην ΚΑΕ ΑΕΚ», διαμηνύει η ΚΑΕ Άρης.





«Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΚΑΕ Λαύριο εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια του παίκτη της ΑΕΚ Στέφαν Γέλοβατς...», αναφέρει με δημοσίευσή του το Λαύριο


«Ο κόσμος του μπάσκετ σήμερα θρηνεί την απώλεια ενός νέου ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 32 ετών. Η ΚΑΕ Λάρισα εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και στη οικογένεια του. Καλό ταξίδι Στεφάν, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ»
, ήταν το μήνυμα των Θεσσαλών. 



Δύναμη και κουράγιο στους οικείους του ευχήθηκε ο Κολοσσός Ρόδου. 



«Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, αλλά και στην οικογένεια της ΑΕΚ, που θρηνεί το χαμό του. Καλό ταξίδι», υπογραμμίζουν από τον «Γηραιό». 



Η δυσάρεστη είδηση έφτασε μέχρι την Ισπανία, με την ACB να αναφέρει: «Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους ενός παίκτη που υπερασπίστηκε τα χρώματα της Σαραγόσα και που θα θυμόμαστε για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη, Στέφαν».


Αντίστοιχα η πρώην ομάδα του υπογράμμισε: «Η Σαραγόσα ενώνει τον πόνο της για τον θάνατο του Στέφαν Γέλοβατς, που κοινοποιήθηκε επίσημα από την ΑΕΚ. Αναπαύσου εν ειρήνη, Στέφαν».


Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια εξέφρασαν επίσης τη θλίψη τους. 

«Η οικογένεια της Euroleagu θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους φίλους του Στέφαν που έφυγε από τη ζωή στη νεαρή ηλικία των 32 ετών», σημείωσε η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. 


Ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ, Ματ Λοτζέσκι, έγραψε χαρακτηριστικά ότι ο Στέφαν έφυγε πολύ νωρίς. 


Ο Ζόραν Ντράγκιτς ευχήθηκε να αναπαυτεί εν ειρήνη. 

 Τo ίδιο έπραξε και ο Μπόστιαν Νάχμπαρ


Ο Ερυθρός Αστέρας, με τη φανέλα του οποίου είχε αγωνιστεί στο παρελθόν ο Σέρβος φόργουορντ, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην καριέρα του, όπως και στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, εκφράζοντας τέλος συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 


Με ανάρτησή του στο Instagram o Νίκος Ζήσης σημειώνει ότι αδυνατεί να το πιστέψει. Οι δυό τους υπήρξαν συμπαίκτες στη Μπάμπεργκ τη σεζόν 2018-19.

263796961_394480995736790_8625931667969292515_n.jpg


Ιδιαίτερα συγκινητικό το μήνυμα της γερμανικής ομάδας: «Έχουμε χάσει τα λόγια μας. Αναπαύσου εν ειρήνη και όλα τα καλά σε αυτό το τελευταίο ταξίδι. Δείξ'τους εκεί πάνω πως παίζουν μπάσκετ». 



«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Σέρβου μπασκετμπολίστα Στέφαν Γέλοβτας. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του και σε όλη την μπασκετική κοινότητ», γράφει η Αναντολού Εφές. 


Η Παρτιζάν σημειώνει: «Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τα νέα για τον θάνατο ενός μέλους της Εθνικής μας ομάδας και ενός πολεμιστή χωρίς ατέλειες, του Στέφαν Γέλοβατς. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους».


«Το Basketball Champions League θρηνεί τον θάνατο του Στέφαν Γέλοβατς. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του», τονίζει η διοργάνωση της FIBA, στην οποία ο Στέφαν είχε αγωνιστεί τόσο με την ΑΕΚ, όσο και με τις Μπάμπεργκ, Νίζνι Νόβγκοροντ και Γκαζιαντέπ. 


«Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο μπασκετικός κόσμος θρηνεί» έγραψε ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Τρεμέλ Ντάρντεν.

Ένας άλλος πρώην «ερυθρόλευκος» και συμπατριώτης του Γέλοβατς, ο Μάρκο Κέσελ ευχήθηκε να αναπαυτεί εν ειρήνη ο φίλος του. 

«Η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πρόεδρος και το ΔΣ λυπούνται βαθιά για τον θάνατο του παίκτη Στέφαν Γέλοβατς. Ο σύλλογός μας θέλει να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του και σε όλους τους συλλόγους του, ιδιαίτερα στην ΑΕΚ και τη Σαραγόσα. Αναπαύσου εν ειρήνη», σημειώνει η «βασίλισσα». 


Η Μονακό τόνισε: «Λυπούμαστε βαθιά όταν ακούσαμε τον θάνατο του Σέρβου μπασκετμπολίστα Στέφαν Γέλοβατς σε ηλικία 32 ετών. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του  Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη». 


«Η Βαλένθια ενώνει τον πόνο της με τον κόσμο του αθλητισμού και του μπάσκετ για τη θλιβερή απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς, τον οποίο μπορούσαμε να δούμε στη Fonteta να υπερασπίζεται τα χρώματα της Σαραγόσα. Αναπαύσου εν ειρήνη, Στέφαν», ήταν το μήνυμα των «νυχτερίδων».


Η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Τουρκίας σημείωσε: «Με βαθιά θλίψη μάθαμε ότι έφυγε από τη ζωή ο Στέφαν Γέλοβατς, ο οποίος φόρεσε τις φανέλες της Γκαζιαντέπ και της Μπελεντίγιεσιστο πρωτάθλημα μας. Ως Τουρκική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους θαυμαστές του».


«Με βαθιά θλίψη μάθαμε ότι ο Στέφαν Γέλοβατς, που φόρεσε τη φανέλα μας τις σεζόν 2017-2019, έφυγε από τη ζωή. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και την μπασκετική κοινότητα. Αναπαύσου εν ειρήνη θρύλε» έγραψε με τη σειρά της η Γκαζιαντέπ


«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για την απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του», αναφέρει στην ανάρτησή της η Φενέρμπαχτσε. 


Μια μεγάλη αγκαλιά στην οικογένεια του Στέφαν στέλνει η Αρμάνι Μιλάνο


«Τα τρομερά νέα σκοτείνιασαν τις καρδιές μας. Έφυγε από τη ζωή ο Στέφαν Γέλοβατς... Ένας εξαιρετικός παίκτης, ένας γεννημένος σουτέρ δεν αντιμετώπισε τις συνέπειες ενός τραυματισμού ... Η Ζενίτ εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Σέρβου παίκτη», σημειώνει με ιδιαίτερο τρόπο ο ρωσικός σύλλογος. 


«Πόσο λυπηρό. Αναπαύσου εν ειρήνη αδερφέ μου. Ας σε προσέχουν οι άγγελοι», έγραψε ο Ντανίλο Άντζουσιτς.


Με τη σειρά της η ABA League σημειώνει:« Η οικογένεια της Αδριατικής Λίγκας είναι βαθιά λυπημένη στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του πρώην παίκτη της Μέγκα και του Ερυθρού Αστέρα, αλλά και διεθνή Σέρβου, Στέφαν Γέλοβατς, σε ηλικία 32 ετών. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη». 


«Ειδήσεις όπως αυτή κάνουν το παιχνίδι του μπάσκετ που παίζουμε τόσο μικρό, όταν αναλογιστείς τι έχει πραγματικά σημασία. Γέλοβατς, ελπίζω να αναπαυτείς εν ειρήνη. Οι σκέψεις μου πάνε στην οικογένεια, τους φίλους, τους συμπαίκτες και τους οικείους του», έγραψε στο Twitter ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Πέρι. 

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του Stevan Jelovac. Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην ΑΕΚ & την οικογένεια και τους φίλους του. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί σας κατά τη διάρκεια αυτής της οδυνηρής στιγμής», διαμήνυσε η VEF Ρίγα


Η Ένωση Παικτών της Euroleague τόνισε: «Μια θλιβερή μέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έφυγε πολύ νωρίς. Αναπαύσου εν ειρήνη, Στέφαν Γέλοβατς».

 
«Ενώνουμε τον πόνο της οικογένειας του Στέφαν Γέλοβατς. Ένας παίκτης που άφησε το στίγμα του στη χώρα μας και συνέβαλε στο να γίνει καλύτερο το ισπανικό μπάσκετ. Αναπαύσου εν ειρήνη»
, ήταν το μήνυμα της Ομοσπονδίας Μπάσκετ της Ισπανίας. 

Το δικό τους φόρο τιμής, μέσω αναρτήσεών τους στο Instagram, απέτισαν και οι Νόντας Παπαντωνίου, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιώργος Πρίντεζης, οι μέχρι πρότινος συμπαίκτες του στην ΑΕΚ, Δημήτρης Μαυροειδής, Αντρέας Πετρόπουλος και ο συμπατριώτης του Νεμάνια Νέντοβιτς. 

nodas_jelo.jpg

papagiannis_jelo.jpg


lare_jelo.jpg


papapetrou_jelo.jpg

jankovic_jelo.jpg

agravanis_jelo.jpg

printezis_jelo.jpg

mavro_jelo.jpg

petropoulos_jelo.jpg


neda_jelo.jpg

Βασιλική Καραμούζα


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0