Football Talk

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 1-0: Τικίνιο μπαμ και κάτω την Φενέρ και τώρα τελικός στο Βέλγιο (video)

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 1-0: Τικίνιο μπαμ και κάτω την Φενέρ και τώρα τελικός στο Βέλγιο (video)

Ο Τικίνιο λύτρωσε τον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» είναι στην επόμενη φάση, νικώντας με 1-0 τη Φενέρμπαχτσε. Όλα ανοιχτά για την κορυφή του ομίλου μετά την ισοπαλία της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο Europa League και μετά τα Χριστούγεννα. Ο Τικίνιο Σοάρες μπήκε στο ματς και στο 90’ λύτρωσε τους γηπεδούχους επί της Φενέρμπαχτσε με αποτέλεσμα να κλειδώσει την 2η θέση. Όλα ανοιχτά για την 1η θέση.

Λίγο καλύτερος ο Ολυμπιακός αλλά μέχρι εκεί

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο ματς και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του, όπως και η Φενέρμπαχτσε. Οι δύο ομάδες είχαν προσφέρει ένα ισορροπημένο παιχνίδι, μέχρι που Καχβετσί έκανε την πρώτη και μεγάλη ευκαιρία για τον τουρκικό σύλλογο. Ο έμπειρος άσος έκανε ένα ξαφνικό και μακρινό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Βατσλίκ, αιφνιδιάζοντας την ομάδα του Μαρτίνς.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς και έχασε τις δικές του ευκαιρίες, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να έχει την μεγαλύτερη του αγώνα, με τον πορτιέρο των Τούρκων να αποκρούει σε κόρνερ. Και ο Κένι Λαλά είχε την δική φάση, κάνοντας ένα εξαιρετικό σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα αντίπαλα καρέ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με τη Φενέρ να απειλεί συνήθως από στημένα.

Έτσι, το πρώτο μέρος έληξε στο 0-0, με τον Ολυμπιακός να έχει χάσει αρκετές φάσεις, χωρίς όμως να βρει τα δίχτυα. Από την άλλη, η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε στα καλά της διαστήματα να σκοράρει, όμως κράτησε αμυντική στάση.

Τικίνιο ο… λυτρωτής

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν εμφανώς καλύτερα. Πατούσαν πιο σίγουρα στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 60’, είχαν χάσει αρκετές φάσεις για να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε ένα μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνάει κόρνερ.

Από την άλλη, η Φενέρ δεν είχε απάντηση και προσπάθησε να κρατήσει το σκορ στην ισοπαλία. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σουτ τα οποία σταμάτησαν στα σώματα ή στιγμές πίεσης, όμως, στην ουσία δεν υπήρχε κάτι. Γενικά, ο ρυθμός ήταν άλλοτε σε έντονους ρυθμούς, άλλοτε σε χαμηλούς, ανάλογα το τι ήθελαν αν κάνουν οι δύο ομάδες.

Οι αλλαγές έφεραν και φρεσκάδα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 1-0 όμως Ελ Αραμπί και Λαλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ο πρώτος δεν μπόρεσε να εκτελέσει από πολύ πλεονεκτική θέση ενώ ο δεύτερος, βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Έτσι, η ισοπαλία παρέμεινε μέχρι και τα τελευταία λεπτά.

Εκεί, ο Ολυμπιακός ανέβασε ξανά στροφές, απειλώντας συνεχώς την εστία της Φενέρ, χωρίς επιτυχία. Η έλλειψη καθαρού μυαλό στερούσε οργανωμένες επιθέσεις. Τελικά, το «χρυσό γκολ» ήρθε από τον Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος φορ εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ και προβολή έκανε το 1-0 στο 90’. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τους «ερυθρόλευκους» να κλειδώνουν μαθηματικά την 2η θέση.



Στο άλλο ματς του ομίλου, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έμεινε στο 2-2 με την Αντβέρπ και πλέον, η πρώτη θέση είναι ανοιχτή στην τελευταία αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός μείωσε στους δύο βαθμούς από την κορυφή και έχει κλειδώσει την 2η θέση, μαθηματικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ - Λαλά, Παπασταθόπουλος (24' Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Μ. Καμαρά (46' Μπουχαλάκης), Εμβιλά - Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (46' Λόπες) - Αραμπί (81΄Τικίνιο).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Οζέρ - Οσάγι-Σάμουελ, Τίσεραντ, Κιμ, Νόβακ (78' Σάλαϊ)- Μερτ Χακάν (90' Γκιουμούσκαγια), Σόσα, Ζάιτς (65' Μάιερ) - Ιρφάν Καχβετσί (65' Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι (78' Καντίογλου).

Βαθμολογία:

1. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 5 11 (9-5)
2. Ολυμπιακός 5 9 (8-6)
3. Φενέρμπαχτσε 5 5 (6-7)
4. Αντβέρπ 5 2 (5-10)

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0