Football Talk

Από τον Λίνγκαρντ και τον Στόουνς στον Γιόβιτς και τον Σαούλ: Οι 10 ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη που περίμεναν περισσότερα, αλλά αγωνίζονται… ελάχιστα!

Από τον Λίνγκαρντ και τον Στόουνς στον Γιόβιτς και τον Σαούλ: Οι 10 ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη που περίμεναν περισσότερα, αλλά αγωνίζονται… ελάχιστα!

Κάθε ποδοσφαιριστής θέτει ως βασική του προτεραιότητα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, τον χρόνο συμμετοχής. Θέλει να παίζει όσο το δυνατόν περισσότερο, να συμβάλλει τα μέγιστα στην ομάδα του και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Άλλοι το πετυχαίνουν, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που άλλα περίμεναν, και δικαιολογημένα ή μη… δυσανασχετούν. Ποιοι είναι αυτοί;

Ο χρόνος συμμετοχής, ο αγωνιστικός ρυθμός και η συμβολή σε κάθε επιτυχία του εκάστοτε συλλόγου, αποτελούν κατά βάση τα μεγαλύτερα κίνητρα προκειμένου ένας ποδοσφαιριστής να πειστεί είτε να μείνει εκεί που βρίσκεται, είτε να υπογράψει σε ένα νέο σύλλογο που του δίνει όσα ζητά.

Τι συμβαίνει όμως όταν τα εν λόγω επιχειρήματα τέθηκαν υπό συζήτηση, αλλά εν τέλει δεν εκπληρώνονται; Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις; Η απάντηση είναι ναι, και μάλιστα πολλές, σε κάθε ένα από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης! Το BN Sports διάλεξε 10 χαρακτηριστικές περιπτώσεις και σας τις παρουσιάζει:

Άλεξ Μέρετ (Νάπολι):
01-meret.jpg

Ο 24άχρονος γκολκίπερ της Νάπολι, ο οποίος έχει αγωνιστεί αθροιστικά στην Serie A μόλις σε δύο ενενηντάλεπτα, την στιγμή που πέρυσι αποτέλεσε κατά γενική ομολογία τον βασικό τερματοφύλακα των «παρτενοπέι». Στο 90% των αναμετρήσεων της ιταλικής ομάδας βρίσκεται στον πάγκο.

Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι):
03-stones.jpg

Στο ντέρμπι κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε μόλις την 3η φετινή του συμμετοχή συνολικά, και την δεύτερη, όντας στην βασική ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι. Παρόλα αυτά, λειτούργησε εξαιρετικά και οι «πολίτες» επικράτησαν για 7η φορά τα τελευταία 11 χρόνια στο Όλντ Τράφορντ, ανεβάζοντας και το 64% ποσοστό επιτυχίας νικών, με τον Άγγλο στόπερ στο αρχικό σχήμα.

Τζο Γκόμεζ (Λίβερπουλ):
02-gomez_1.jpg

Δεν προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι βρίσκεται στην εν λόγω λίστα. Ακόμη και πέρυσι που οι «κόκκινοι» είχαν πολλές απουσίες στην ανασταλτική τους λειτουργία δεν ήταν βασικός, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και φέτος, με το νεαρό στόπερ να μετρά 12 αγωνιστικά λεπτά, όντας σε όλες τις αναμετρήσεις της Premier League, στο πλάι του Γιούργκεν Κλοπ, στον πάγκο.

Σαούλ Νίγκεθ (Τσέλσι):
05-niguez.jpg

Αποκτήθηκε ως μία έξτρα λύση από τον Τόμας Τούχελ, στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών, με την μορφή δανεισμού, αλλά έχει καταλήξει η 4η επιλογή για τον Γερμανό προπονητή, πίσω από τους Καντέ, Ζορζίνιο και Κόβασιτς. Έχει αγωνιστεί 47 λεπτά αθροιστικά στην Premier League, ενώ στο 74% των ματς των «μπλε» ο Σαούλ βρίσκεται στον πάγκο.

Κόνραντ Λάιμερ (Λειψία):
06-laimer.jpg

Και η δύσκολη περίοδος που βιώνει την τελευταία διετία ο Κόνραντ Λάιμερ στην Λειψία, καλά κρατεί. Έχει αγωνιστεί σε 8 ματς μέχρι στιγμής, έχει πετύχει ένα γκολ, εν αντιθέσει με πέρυσι που ουδέποτε δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, και έχει αγωνιστεί συνολικά 177 λεπτά!

Φαν Ντε Μπέεκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ):
15-van-de-beek.jpg

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει λάβει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής ή τουλάχιστον αυτόν που είχε συμφωνήσει, στις αρχές του καλοκαιριού από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Σκέφτεται περισσότερο από ποτέ την αποχώρησή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν έχει αγωνιστεί σε ολόκληρο ενενηντάλεπτο επί αγγλικού εδάφους, από την τελευταία αγωνιστική της περσινής σεζόν.

Ράιαν Τσέρκι (Λυών):
16-cherki.jpg

Η αποχώρησή του από την Γαλλία με επόμενο προορισμό κάποια ομάδα της Premier League, φημολογήθηκε έντονα το καλοκαίρι, αλλά ο Ράιαν Τσέρκι επέλεξε να παραμείνει στην Λυών και να αναζητήσει την ευκαιρία του. Μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει φανέλα βασικού και δεν… μοιάζει να δικαιώνεται για την επιλογή του!

Τζέσι Λίνγκαρντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ):
18-lingard.jpg

Αν η συγκεκριμένη λίστα είχε… σειρά, αναλογικά με το τι άκουσε, και εν τέλει τι πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, πιθανώς ο Τζέσι Λίνγκαρντ θα βρισκόταν στην κορυφή της. Ο Σόλσκιερ του έταξε χρόνο συμμετοχής αλλά ο Άγγλος δεν τον έλαβε ποτέ, και μέχρι και πρότινος, οι φήμες περί αποχώρησής του από την Γιουνάιτεντ, και μεταγραφής του στη Νιούκαστλ των Σαουδαράβων οργίαζαν!

Γκαμπριέλ Μαρτινέλι (Άρσεναλ):
20-martinelli.jpg

Ο Μικέλ Αρτέτα τον στηρίζει, η διοίκηση της Άρσεναλ του ανανέωσε το συμβόλαιο, αλλά ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι αποτελεί μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που μετά τον περσινό τραυματισμό του, επί της ουσίας δεν επέστρεψε ποτέ στα στάνταρ που βρισκόταν. Έχει αγωνιστεί μόλις σε 159 λεπτά, ερχόμενος πάντα από τον πάγκο, αλλά ο Ισπανός προπονητής του επιλέγει να τον «ανταμείβει», όντας μία από τις αλλαγές του, και τις βασικές του επιλογές στα αγγλικά Κύπελλα.

Λούκα Γιόβιτς (Ρεάλ Μαδρίτης):
22-jovic_1.jpg

Μία από τις απογοητεύσεις για την Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι, με τον Λούκα Γιόβιτς να εξακολουθεί να επιχειρεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή των Μαδριλένων, δίχως όμως προς το παρόν να το καταφέρνει, μην έχοντας ακόμη προσαρμοστεί. Έχει αγωνιστεί για μία ώρα ακριβώς στην φετινή   και δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα επί ισπανικού εδάφους!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0