Τένις

Erste Bank Open: Εκτός Βιέννης ο Τσιτσιπάς! (video)

Erste Bank Open: Εκτός Βιέννης ο Τσιτσιπάς! (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με set, δεν κατάφερε να φύγει από το court με την πρόκριση, καθώς γνώρισε οδυνηρή ήττα από τον Φράνσις Τιαφόε και αποχαιρέτησε έτσι το 500άρι τουρνουά της Βιέννης, από τη φάση των «16».

Όπως ακριβώς έκανε στον 1ο γύρο του Wimbledon, έτσι και τώρα, ο Τιαφόε έθεσε εκτός τον Στέφανο Τσιτσιπά, με μια αναπάντεχη ανατροπή!

Μετά από μια ώρα και 52 λεπτά αγώνα, ο 23χρονος Αμερικανός, Νο49 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, επικράτησε του Έλληνα πρωταθλητή με 3-6, 6-3, 6-4 και σφράγισε το ραντεβού του με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στην τελική 8αδα.


Ο Τσιτσιπάς με 6-3 πήρε το πρώτο σετ στο παιχνίδι σχετικά εύκολα έχοντας και ένα break. O Στέφανος έχει πέντε άσους, είναι μπροστά με 12-3 στα winner, ενώ έχει πέντε αβίαστα λάθη έναντι επτά του Αμερικανού, Φράνσις Τιαφόε.

Ο Τιαφόε στο 2ο σετ αύξησε την ταχύτητά του, βελτίωσε τον αριθμό των winners του σε 11, ενώ μείωσε και τα αβίαστα λάθη του, με τον Τσιτσιπά να έχει 11 και τον Αμερικανό 10, με αποτέλεσμα να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια.
 
Αν και στο καθοριστικό τρίτο σετ, ο Νο1 του ταμπλό προηγήθηκε με 0-3(!), ούτε τότε κατάφερε να κρατηθεί ψύχραιμος και να «κλείσει» το ματς. Ο Τιαφόε κέρδισε τα έξι από τα τελευταία επτά games του αγώνα και πανηγύρισε τη 2η νίκη του σε βάρος του Έλληνα τενίστα, μέσα στο 2021, μετά από αυτήν στον 1ο γύρο του Wimbledon.


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0