Football Talk

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: «Βασίλισσα» στο El Clasico! (video)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: «Βασίλισσα» στο El Clasico! (video)
Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-1 της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου με σκόρερ τους Αλάμπα - Βάσκεθ και με τους Μαδριλένους να είναι ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. 

Νικήτρια στο πρώτο clasico της χρονιάς αναδείχτηκε η Ρεάλ Μαδρίτης! Η «Βασίλισσα» επικράτησε με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα, με τον Κάρλο Αντσελότι να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο Καμπ Νόου και τους Αλάμπα και Αγουέρο να κάνουν ντεμπούτο σε El Clasico με γκολ!

Η Ρεάλ με τη νίκη αυτή παρέμεινε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της La Liga με 20 βαθμόύς σε αντίθεση με τη Μπαρτσελόνα η οποία έμεινε αρκετά πίσω στη βαθμολογία έχοντας 15 βαθμούς.


Μπαρτσελόνα
και Ρεάλ άργησαν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά δίχως να απειλήσουν. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για τους «μπλαουγκράνα» στο 25’, με τον Ντεπάι να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλλά να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ, πάνω από την εστία του Κουρτουά.

Η Ρεάλ ήταν εκείνη όμως που άνοιξε το σκορ στο 32’ έπειτα από μια εξαιρετική αντεπίθεση και ένα υπέροχο διαγώνιο σουτ του Αλάμπα που νίκησε τον Τερ Στέγκεν. Λίγα λεπτά μετά ο Πικέ με κεφαλιά «άγγιξε» την ισοφάριση όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.


Λίγο πριν τη λήξη του 1ου ημιχρόνου (44’) η Μπαρτσελόνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ανσού Φάτι υποδέχτηκε την μπάλα εντός περιοχής, έκανε την προσποίηση αλλά το τελείωμά του σταμάτησε πάνω στον Αλάμπα.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε καλύτερα στο 2ο μέρος. Η «Βασίλισσα» ήταν αυτή που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 60’. Μετά από λάθος του Ντεστ, ο Βινίσιους δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση από πλεονεκτική θέση. Αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι, στην πρώτη τελική του Μπενζεμά, έχασαν μια ακόμη ευκαιρία για το 2-0, με τον Γάλλο να πιάνει το βολέ εν κινήσει, μετά από γύρισμα του Μόντριτς, αλλά ο Τερ Στέγκεν ήταν εκεί για να τον σταματήσει.

Οι «μπλαουγκράνα» προσπάθησαν να ανέβουν στον αγωνιστικό χώρο και να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 72’ η Ρεάλ έχασε μια απίστευτη ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς. Μετά από γύρισμα του Μεντί, ο Μπενζεμά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στην εστία από το ένα μέτρο! Η Μπαρτσελόνα παρότι είχε την υπεροχή στο δεύτερο μέρος δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Κουρτουά.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να βρουν το γκολ, γέμιζαν παίκτες στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Η κομβική φάση έγινε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά το γύρισμα του Ντεπάι κανείς εκ των Αγουέρο, Πικέ δεν μπόρεσε να σκοράρει με τον τελευταίο να φωνάζει και για πέναλτι. Στην εξέλιξη, η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε στην κόντρα, ο Βαλβέρδε έκανε το διαγώνιο σουτ που έβγαλε αρχικά ο Τερ Στέγκεν και ο επερχόμενος Βάσκεθ πήρε το ριμπάουντ για το 2-0, βάζοντας ταφόπλακα στις ελπίδες των «μπλαουγκράνα», οι οποίο μείωσαν με τέρμα του Αγουέρο στο 90’+7’ αλλά δεν προλάβαιναν να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο.


Μπαρτσελόνα:
 Τερ Στέγκεν - Μινγκέθα (46' Φιλίπε Κοουτίνιο), Πικέ, Έρικ Γκαρθία, Τζόρντι Άλμπα - Γκάβι (84’ Λ. Ντε Γιονγκ), Μπουσκέτς, Φ. Ντε Γιονγκ (77’ Σέρτζι Ρομπέρτο) - Ντεστ, Φατί (73’ Αγουέρο), Ντεπάι.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά - Λούκας Βάσκεθ, Έντερ Μιλιτάο, Άλαμπα, Μεντί - Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος - Ροντρίγκο (71’ Βαλβέρδε - 90’+1’ λ. τρ. Καρβαχάλ), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (87' Ασένσιο).

Ευτυχία Γιαπουτζή 

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0