Football Talk

Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει όταν δεν κερδίζει στην 3η αγωνιστική και τι έφταιξε κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει όταν δεν κερδίζει στην 3η αγωνιστική και τι έφταιξε κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα κατάφεραν κόντρα στη Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ηττήθηκαν με 3-1 μέσα στη Γερμανία. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός χάνει στην 3η αγωνιστική των ομίλων και το BN Sports, μαζί με τα «μελανά» σημεία του αγώνα, σας εξηγεί τι συμβαίνει όταν δεν κερδίσει σε αυτή τη φάση ο ελληνικός σύλλογος.
Σχετικά Άρθρα

«Είμαστε πλέον δεύτεροι, θα παίξουμε εντός έδρας με τον πρώτο και τον τρίτο του γκρουπ», υπενθύμισε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το ματς κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει κάτι από την Γερμανία και η κακή παράδοση λειτούργησε για να έρθει το κατά του 3-1. Μία ήττα, που έρχεται για να γίνει η 14η στην 3η αγωνιστική, σε φάση ευρωπαϊκών ομίλων.

Βέβαια, σε αντίθεση με τις άλλες, αυτή έχει μία ιδιαιτερότητα που ίσως φέρει την απόλυτη ισορροπία στο τελικό αποτέλεσμα στο πέρασμα των γκρουπ. Συγκεκριμένα, το BN Sports σας εξηγεί τι συμβαίνει όταν ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει στην 3η αγωνιστική από το 1997/98 μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, τι ήταν αυτό που πήγε τόσο λάθος και δεν έγινε η ΠόληΦρανκφούρτη. Ο μεγάλος κίνδυνος που ποτέ δεν περιορίστηκε, η έκπληξη αλλά και αυτή η (αναθεματισμένη) τελική πάσα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούσαν πολλά να έχουν πετύχει, όμως δεν τα… εφάρμοσαν.

Η απόλυτη ισορροπία τα τελευταία χρόνια…

Όπως προ είπαμε, αυτή είναι η 14η φορά που ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει στην 3η αγωνιστική ενός ευρωπαϊκού ομίλου, ανεξαρτήτου διοργάνωσης. Μπορεί να το πει κάποιος ως μία κακή παράδοση που λειτούργησε αρμονικά με όλες τις υπόλοιπες που έχει ο ελληνικός σύλλογος μέσα στη Γερμανία. Ωστόσο, αυτό το στατιστικό δεν επιφέρει πάντα… αποκλεισμό.

Ουσιαστικά, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Από τα 13 προηγούμενα χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει συνεχίσει στην Ευρώπη τις έξι από αυτές. Ανεξάρτητα αν αυτό ήταν στο Champions League ή στο Europa LeagueUEFA Cup). Ωστόσο, αυτή η εξισορρόπηση της κατάστασης, μέχρι το 2007/08 δεν υπήρχε. Η ομάδα του Πειραιά είχε μόλις φορά συνεχίσει στην επόμενη φάση, σε αντίθεση από εκείνη τη σεζόν, όπου ο Ολυμπιακός το έχει κάνει.. συνήθεια.

Συγκεκριμένα, από τότε, μόλις μία φορά δεν τα έχει καταφέρει, το 2017/18 για το Champions League κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Φέτος, η ιδιαιτερότητα εμφανίζεται στο γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν για πρώτη φορά το 2/2 στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών ομίλων. Αυτό, τους βοήθησε να έχουν άμεση επαφή με την κορυφή, καθώς είναι μόλις ένα πόντο μακριά από τον Άιντραχτ και τέσσερις από τη Φενερμπαχτσέ.

Δεν εξαφάνισε όταν τον… γνωστό, ούτε τον άγνωστο κίνδυνο!

Και πάμε στο παιχνίδι κόντρα στην Άιντραχτ. Μία ομάδα που δεν πατάει καλά φέτος και αυτό το λένε όλοι. Φαίνεται άλλωστε. Η νίκη μέσα στην Μπάγερν Μονάχου, ήταν μία απλή… παρένθεση στα κακώς κείμενα της φετινής σεζόν. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ένας γερμανικός σύλλογος που ψάχνει την εξιλέωση και την βρήκε απέναντι στον Ολυμπιακό. Από την πλευρά των «ερυθρολεύκων», δεν μπορεί να πει κάποιος πως ήταν άψογοι στο πλάνο τους.

Και αυτό «φωνάζει» ο τρόπος που έπαιζε ο Φίλιπ Κόστιτς. Τόσο ο Γιάννης Αμανατίδης, όσο και οΣτέφαν Ράιχ είχαν τονίσει στο BN Sports πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι «όλη» η Άιντραχτ. Αν είναι σε καλή μέρα, ακολουθούν και οι υπόλοιποι. Το βράδυ της Πέμπτης (21/10) δεν μπορεί να πει κάποιος πως ήταν τέλειος, όμως ο Ολυμπιακός τον άφησε να φανεί έτσι.

FCQHueoX0AYo2ME.jpg

Καμία απολύτως κάλυψη πάνω του. Ο διεθνής άσος είχε ολόκληρη την αριστερή πλευρά πάνω του και η Άιντραχτ έφτιαξε φάσεις από την πλευρά του. Το χειρότερο, είναι το γεγονός πως είχε συνολικά 17 γεμίσματα (!) με οκτώ από αυτά εύστοχα. Παράλληλα, είχε 75 επαφές αλλά και 39 πάσες στο ματς. Ουσιαστικά, κανένας περιορισμός πάνω σε έναν ποδοσφαιριστής που μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει.

Από την άλλη, ακόμα ένας παίκτης που μέχρι τώρα δεν είχε δικαιολογήσει γιατί η Ρίβερ Πλέιτ τα έβαψε… «μαύρα» που τον έχασε ως ελεύθερο. Ο Κολομβιανός επιθετικός κόντρα στον Ολυμπιακό, αιτιολόγησε τα 17 εκατ. ευρώ που τον κοστολογεί το transfermarkt. Ο άμεσος κίνδυνος των «ερυθρολεύκων» και η αιτία για το 1-0. Ο διεθνής άσος κέρδισε το πέναλτι και ευστόχησε για 1-0 και κέρδισε αρκετές μονομαχίες μεταξύ των αμυντικών του Ολυμπιακού.

Έλλειψη συγκέντρωσης στην τελική πάσα και τα μπακ…

«Έμα δώστην» θα φώναξαν αν όχι όλοι, οι περισσότεροι όταν είδαν τον Ελ Αραμπί να καθυστερεί να δώσει τη μπάλα στον αμαρκάριστο Μασούρα ενώ το σκορ ήταν 1-1. Μία φάση που αν μετατρεπόταν σε γκολ, σίγουρα θα μιλάγαμε για άλλο ματς. Όπως η πάσα του Έλληνα εξτρέμ στον Τικίνιο μέσα στη Τουρκία πριν λίγες εβδομάδες. Βέβαια, η περίπτωση του Μαροκινού επιθετικού δεν ήταν η μοναδική αλλά σίγουρα το αποκορύφωμα.

Από τις στιγμές που θεωρείς πως έχει κριθεί ένα ολόκληρο ματς, και ας μην έγινε τελική προσπάθεια. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έλλειψη συγκέντρωσης και αυτό φαινόταν στην τελική πάσα. Εκεί βρισκόταν η μεγάλη διαφορά του άξονα της μίας πλευράς με την άλλη. Τόσο ο Εμβιλά όσο και οι Μπουχαλάκης-Μαντί Καμαρά, δεν έκαναν τις σωστές επιλογές από τη μέση και μπροστά. Το αποτέλεσμα, ήταν να κυνηγούν συνεχώς τους Γερμανούς, οι οποίοι είναι «μανούλες» σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν ο αντίπαλος έχει πάρει μέτρα και δεν είναι σε θέση άμυνας.

Ταυτόχρονα, σε ακόμα ένα ματς, ο Ολυμπιακός έδειξε πόσο ανάγκη έχει από τους μπακ του να ανεβαίνουν. Ο Κένι Λαλά προσπάθησε να προωθηθεί κάποιες φορές, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, όμως όσες φορές το έκανε ο Ρέαμπτσιουκ, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν περιοχή. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε κερδίσει και το πέναλτι όταν δέχθηκε κλωτσιά στο πρόσωπο (!), κάτι που επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τους μπακ του στο επιθετικό μισό. Είναι «κρυφοί κυνηγοί» που μπορούν να προσφέρουν πολλά. Από μία καίρια ασίστ σε ένα σημαντικό γκολ (βλέπε Αντβέρπ).

Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός έχασε. Είναι το μόνο που μετράει στο τέλος της μέρας. Από εκεί και πέρα, έρχεται ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Μία ομάδα που μετά την ψυχρολουσία με τον Βόλο, κέρδισε μέσα στη Δανία τη Κοπεγχάγη και είναι στην κορυφή του ομίλου. Για αυτό, οι «ερυθρόλευκοι», καλό θα ήταν να μην χάσουν ούτε αυτή την πρωτιά.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0