Basket Talk

Μιλγουόκι Μπακς: Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον Αντετοκούνμπο και την... ΚΑΕ Ελαφιακός!

Μιλγουόκι Μπακς: Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον Αντετοκούνμπο και την... ΚΑΕ Ελαφιακός!

Οι Μιλγουόκι Μπακς είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και να διαψεύσουν όλους εκείνους που θεωρούν αυτό το επίτευγμα τυχαίο και αρκετά δύσκολο για να επαναληφθεί τη φετινή σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Πριν μερικούς μήνες οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο επικράτησαν στη σειρά των τελικών των Φοίνιξ Σανς και σήκωσαν στον αέρα το βαρύτιμο τρόπαιο στο Ουισκόνσιν 50 χρόνια μετά την τελευταία φορά (1971). Η αποστολή επετεύχθη με απόλυτη επιτυχία και πλέον έχουν μπροστά τους ένα ακόμη μεγαλύτερο εμπόδιο: να διατηρηθούν στην κορυφή.

Πλέον τα «ελάφια» θα ξεκινήσουν από την αφετηρία του ΝΒΑ με την ταμπέλα των πρωταθλητών και όλοι οι ανταγωνιστές τους θα προσπαθήσουν να τους τραβήξουν προς τα κάτω. Οι υπόλοιπες ομάδες μελέτησαν διεξοδικά τις αδυναμίες τους και τους τρόπους που θα περιορίσουν φέτος τους Μπακς, ενώ θα χρειαστεί να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους ξανά στους πιο απαιτητικούς και «άπιστους» φίλους του μπάσκετ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η επανάληψη της περσινής σεζόν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

nn.jpg

Αυτό αποτυπώνεται και στις στοιχηματικές εταιρείες, όπου δίνουν ως απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλους τους Νετς, ενώ στη δεύτερη θέση και μπροστά από τους Μπακς βρίσκονται οι προηγούμενοι πρωταθλητές, Λέικερς. Τα τελευταία οκτώ χρόνια οι Μπακς συστήνονται στα social media ως... ΚΑΕ Ελαφιακός, γράφοντας πολλές φορές μηνύματα στα ελληνικά προς τιμήν του «Greek Freak» και στη συνέχεια του Θανάση Αντετοκούνμπο. Πλέον έχουν έναν λόγο παραπάνω για να συνεχίσουν αυτή την... τρέλα, καθώς σε αυτή την ελληνική παρέα προστέθηκε και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, ο οποίος βρέθηκε στο Νο.60 του draft και για χατίρι του καλύφθηκε το buy out που είχε θέσει ο Παναθηναϊκός (300.000 δολ.).

klaitzakis.jpg

Εκτός από την εξέλιξη του «Greek Freak» σε ατομικό επίπεδο, οι Μπακς επιζητούν και το καλύτερο στήριγμα πάνω του με παίκτες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά και να διευκολύνουν την ζωή του. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και αυτό προσπάθησαν να επιχειρήσουν οι πρωταθλητές, επιθυμώντας να διατηρήσουν όσο το δυνατόν αναλλοίωτο το περσινό πετυχημένο ρόστερ. Βέβαια δεν κατάφεραν να κρατήσουν όλα τα δυνατά τους «χαρτιά», με σημαντικότερη απώλεια εκείνη του Πι Τζέι Τάκερ για λογαριασμό ενός εκ των ανταγωνιστών τους στην Ανατολή, Μαϊάμι Χιτ.

Παράλληλα μεγάλο κενό αναμένεται να αφήσουν πίσω τους στην περιφέρεια ο Τζεφ Τιγκ και ο Μπριν Φορμπς, ο οποίος επέστρεψε στους Σπερς. Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ εντόπισε τις αδυναμίες της ομάδας του και ενισχύθηκε με τους Γκρέισον Άλεν και Ρόντνι Χουντ στις θέσεις των γκαρντ, ενώ στη φροντ λάιν επέλεξε τον Σέμι Οτζελέγε. Παράλληλα για τη θέση των ψηλών μέσω του draft επέλεξε και έναν αθλητή με ρίζες από τη Γεωργία, ο οποίος έχει δυσκολότερο όνομα από τον back to back ΜVP. Ο λόγος για τον Σάμουελ Μαμουκελασβίλι, ο οποίος προέρχεται από το κολέγιο που αποφοίτησε και ο Νίκος Γκάλης, το Σίτον Χολ.

horst.jpg

Εκτός όμως από τη διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδας (Μίντλετον, Χόλιντεϊ, Κόνατον, Λόπεζ, Πόρτις, Ντι Βιντσέντζο) η διοίκηση των Μπακς έκανε μία κίνηση... ματ στη θέση του General Manager. Για την ακρίβεια έδεσαν για τα επόμενα χρόνια τον Τζον Χορστ, ο οποίος αποτελεί τον «αρχιτέκτονα» πίσω από αυτή την μεγάλη επιτυχία και την εικόνα που παρουσιάζουν οι Μπακς από το 2017και έπειτα.

Τη νέα σεζόν οι Μπακς δεν θα έχουν σίγουρα το άγχος στις πλάτες τους και θα παραταχθούν πιο απελευθερωμένοι και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι υποψιασμένη για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και σίγουρα πιο ενωμένη, ώστε να κοιτάξουν στα μάτια τον κάθε αντίπαλο.

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0