eSports & Games

Football Manager 2022: Όλα τα νέα features στο «μικροσκόπιο»! (video)

Football Manager 2022: Όλα τα νέα features στο «μικροσκόπιο»! (video)

Η κυκλοφορία του Football Manager 2022 έχει μπει στην τελική της ευθεία και οι γνωστές -έως τώρα- αλλαγές μπαίνουν στο «μικροσκόπιο»!

Σχετικά Άρθρα

Το ρολόι μετρά αντίστροφα. Η beta έκδοση, η πρώτη «γεύση» του Football Manager 2022, βρίσκεται μόλις λίγες ημέρες μακριά.

Παρόλα αυτά, οι ιθύνοντες της SI Games δεν άφησαν το κοινό τους χωρίς μία πρώτη εικόνα, όσων αλλαγών θα αντικρίσουν.

Αλλαγές που εκτείνονται από τη match engine, έως την... τρέλα της τελευταίας ημέρας των μεταγραφών!

Match Engine: Αυτός ο διακαής πόθος!

Από το Football Manager 2009, όταν έγινε η «επανάσταση» της 3D απεικόνισης, έχουν περάσει δεκατρία χρόνια.

Η ομάδα προγραμματιστών της SI Games, χρονιά με τη χρονιά, προσθέτει ένα ακόμη «λιθαράκι» στην απεικόνιση των αγώνων, με απώτερο σκοπό την όσο πιο πιστή απόδοση ενός αγώνα.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, η φετινή έκδοση επικρεντρώθηκε σε τέσσερις άξονες:

1) Πιο ρεαλιστική κίνηση
Ήδη από την προηγούμενη έκδοση του παιχνιδιού, υπήρξε προσπάθεια για να βελτιωθούν οι κινήσεις των παικτών χωρίς την μπάλα. Δεν επετεύχθη στον μέγιστο βαθμό, αλλά οι πρώτες εικόνες της φετινής απόπειρας είναι άκρως ενθαρρυντικές, αφού οι ποδοσφαιριστές εμφανίζονται να έχουν πιο «πλαστικές» κινήσεις του σώματός τους.

Παράλληλα, το σύρσιμο ενός παίκτη προς την μπάλα όταν προσπαθεί να την κοντρολάρει, φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν.


2) Ντριμπλάρισμα
Ο πιο πειστικός έλεγχος της μπάλας ήταν δεδομένο πως θα βελτιώσει και τον τομέα της ντρίμπλας στο παιχνίδι.

Πλέον, οι παίκτες διαθέτουν μεγαλύτερη «γκάμα» κινήσεων, ενώ η βελτίωση του Al decision-making συχνά τους οδηγεί σε πιο ορθολογικές κινήσεις, όπως η επιστροφή της μπάλας σε συμπαίκτη για να γίνει κίνηση στον χώρο, αντί μιας διακινδυνευμένης προσπάθειας ή της ατομικής ενέργειας, στη θέση μιας σέντρας σε άδεια περιοχή.

Παράλληλα, έχουν προστεθεί κάποιες εμβληματικές κινήσεις με χαρακτηριστικότερη την ντρίμπλα του Κρόιφ!


3) Πίεση
Η βελτίωση της αγωνιστικής αντίληψης των παικτών, ωστόσο, δεν μένει μόνο στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και σε αυτό της πίεσης!

Πλέον, οι αμυνόμενοι καταλαβαίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό πότε πρέπει να πιέσουν τον αντίπαλο και πότε όχι. Ωστόσο, όπως γίνεται αντιληπτό, όλα αυτά εξαρτώνται κατά πολύ από τις επιλογές του κάθε προπονητή, αλλά η καλύτερη αντίληψη εξασφαλίζει και καλύτερη αμυντική λειτουργία της ομάδας συνολικά.


4) Οι «νεοφερμένοι», Wide Centre-Backs!
Ήταν μία απαίτηση πολλών και έγινε πράξη.

Πλέον, σε ένα σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, υπάρχει η δυνατότητα ανάθεσης ρόλου Wide Centre-Back, ο οποίος θα μπορεί να έχει αμυντικά, υποστηρικτικά και επιθετικά καθήκοντα, με ό,τι συνεπάγεται στην κάθε περίπτωση.

Σίγουρα, ο συγκεκριμένος ρόλος είτε με επιθετικά καθήκοντα, δηλαδή συχνά overlap, είτε με υποστηρικτικά καθήκοντα, δηλαδή πιο ισορροπημένη προσέγγιση, είτε αμυντικά καθήκοντα, δηλαδή έμφαση στην ασφάλεια, αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια στις επιλογές του κάθε προπονητή και να φέρει καινοτόμες τακτικές!


5) Επιπλέον βελτιώσεις

Μία από τις σημαντικότερες βελτιώσεις είναι η επιτυχία ή η αποτυχία μίας προσπάθειας, σε αναλογία με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, μία μακρινή μπαλιά στο Football Manager 2022 δεν θα έχει την ίδια πιθανότητα επιτυχίας.

Επίσης, για πρώτη φορά εντάχθηκε στο παιχνίδι σε τόσο μεγάλο βαθμό, το λάθος στην πρώτη επαφή, που θα δώσει έναν πιο ρεαλιστικό τόνο στην αλλαγή της κατοχής μέσα στο παιχνίδι.

Παράλληλα, κάθε προσπάθεια των παικτών θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κόπωσή του, γεγονός που δείχνει πως το Gegenpress ως τακτική θα απαιτεί μεγάλη προσοχή τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ενός παιχνιδιού, όσο και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.


Η «τρέλα» της τελευταίας μέρας των μεταγραφών!

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό.

Η τελευταία μέρα των μεταγραφών «μεγαλώνει» κι όσο και αν μοιάζει βαρετό σε κάποιους, σίγουρα όποιος αποφασίσει να εμπλακεί περαιτέρω, θα μάθει από «πρώτο χέρι» ό,τι βιώνει ένας προπονητής και το τεχνικό του τιμ τις τελευταίες δραματικές ώρες.

Μάλιστα, για την παρουσίαση των αλλαγών «επιστρατέυτηκε» ο έγκριτος Ιταλός δημοσιογράφος, με ειδικότητα στις μεταγραφές, Φαμπρίτσιο Ρομάνο!


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0