Basket Talk

Ζαλγκίρις Κάουνας, ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού (video)

Ζαλγκίρις Κάουνας, ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού (video)

«Σκούρα» τα βρίσκει συνήθως ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Τι κι αν η Ζαλγκίρις Κάουνας έχει ξεκινήσει τη φετινή της πορεία στην Euroleague με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια; Η μόνιμη πρωταθλήτρια της Λιθουανίας παραδοσιακά αποτελεί «πονοκέφαλο» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός στο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΣΕΦ (15/10, 21:00) για την 4η στροφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

Αυτό είναι όμως κάτι που το ξέρουν από πρώτο χέρι οι «ερυθρόλευκοι» και φάνηκε από τις σχετικές δηλώσεις τόσο του Γιώργου Μπαρτζώκα, όσο και του Σάσα Βεζένκοφ μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα. Αμφότεροι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την προσεχή αναμέτρηση με τους Λιθουανούς, αφού η Ζαλγκίρις μετράει 10 νίκες στις τελευταίες 12 αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό (ανεξαρτήτως έδρας).

 

Μάλιστα, η περσινή ήττα στο Κάουνας, με την επίμαχη φάση μεταξύ Κώστα Σλούκα και Τόμας Ουόκαπ (που πλέον είναι συμπαίκτες), ήταν αυτή που για πολλούς στέρησε από τον Ολυμπιακό τις όποιες πιθανότητες είχε να παλέψει για την είσοδο στα play offs της διοργάνωσης.

Φέτος, η συνθήκη μοιάζει ιδανική για «εκδίκηση», μιας και η Ζαλγκίρις προέρχεται από αλλαγή προπονητή, με τον Γιούρι Ζντοβτς να διαδέχεται τον Μάρτιν Σίλερ, ενώ δεν θα έχει και στη διάθεσή της έναν από τους καλύτερούς της παίκτες, τον Τζόφρι Λοβέρν, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο και θα απουσιάσει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

 

Θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να ανακάμψει από την οριακή ήττα που υπέστη στη Βαρκελώνη και να ανατρέψει την κακή του παράδοση απέναντι στη Ζαλγκίρις; Η απάντηση θα δοθεί στο παρκέ!

Βασιλική Καραμούζα 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0