Basket Talk

Ολυμπιακός: Διπλή χαμένη ευκαιρία για μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη, 79-78 η Μπαρτσελόνα στην παράταση

Ολυμπιακός: Διπλή χαμένη ευκαιρία για μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη, 79-78 η Μπαρτσελόνα στην παράταση

Κατάθεση ψυχής από τον Ολυμπιακό στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν το ματς στην παράταση, αλλά τελικώς να γνωρίζουν την ήττα με 79-78 από την Μπαρτσελόνα.

Σε ένα «θρίλερ» μετατράπηκε το ούτως ή άλλως ντέρμπι στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague.

Νικητές αναδείχθηκαν οι «μπλαουγκράνα» του Γιασικεβίτσιοτς στην παράταση 79-78, με τους «ερυθρόλευκους» του Μπαρτζώκα να καταθέτουν και την ψυχή τους, αλλά να πληρώνουν επί της ουσίας την κακή τους 3η περίοδο.

Ο αγώνας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε την αναμέτρηση, βάζοντας στη βασική πεντάδα τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ. Από την πλευρά των «μπλαουγκράνα», ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παρέταξε τους Καλάθη, Μίροτιτς, Ντέιβις, Χίγκινς και Χέιζ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πολύ δυναμικά την αναμέτρηση και κατάφεραν να «κλείσουν» το πρώτο δεκάλεπτο, όντας σε «θέση οδηγού» με 17-10. Κομβικά σημεία στην πρώτη περίοδο αποτέλεσαν τόσο το… τετράποντο από τον Ντόρσεϊ όσο και το τρίποντο από τον Σλούκα, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να ξεφεύγει στο +7 (6-13) στο έβδομο λεπτό. Ο Γιασικεβίτσιους ήταν έξαλλος με τους παίκτες του, που δεν μπορούσαν να βγάλουν έστω τις… υποτυπώδεις συνεργασίες.

image_9.jpg

Η δεύτερη περίοδος δεν ξεκίνησε τόσο καλά για τον Ολυμπιακό, με την Μπαρτσελόνα να κάνει ένα σερί 6-0 (18-20), συνθήκη την οποία, όμως, δεν εκμεταλλεύτηκαν οι Καταλανοί. Σε αυτό το σημείο οι Πειραιώτες «ξύπνησαν» και κυριάρχησαν στο υπόλοιπο 6λεπτο, παίζοντας διαβασμένο μπάσκετ (παρά τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ). Με τον Φαλ να είναι ο πρώτος σκόρερ τους με 6 πόντους (3/3 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 μπλοκ, και 0/2 βολές και 2 λάθη, η διαφορά στο έφτασε στο +5, με το 32-27 να είναι και το σκορ ημιχρόνου υπέρ των γηπεδούχων στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Με ένα επί μέρους 14-2 (!) μπήκε στο β' μέρος η Μπαρτσελόνα, που έβαλε και τα δύο πρώτα τρίποντά της στο ματς μετά από 12 άστοχα στο πρώτο εικοσάλεπτο, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έδειχνε… χαμένος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ στο 25’ (41-34), βλέποντας τους ρόλους στο ματς να αντιστρέφονται, ωστόσο τίποτα δεν διαφοροποιήθηκε. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε άμυνα για σεμινάριο και κλείδωσε τον Ολυμπιακό, που βρήκε σουτ μόνο με κακές προϋποθέσεις, με την 3η περίοδο να λήγει στο 55-47 για τους «μπλαουγκράνα».

Στο τέταρτο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά. Μέχρι το 36’ είχε μειώσει στους δυο πόντους διαφορά (58-56), ενώ έφτασε και στην ισοφάριση δυο λεπτά πριν το τέλος (61-61), κάνοντας το παιχνίδι… θρίλερ. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έπαιξαν γενναία και μάλιστα αν δεν ήταν το αχρείαστο φάουλ του Μάρτιν 33 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ίσως να είχαν φύγει και νικητές. Ωστόσο, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (67-67).

Στην παράταση η ψυχραιμία της Μπαρτσελόνα έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο, με αποτέλεσμα να φτάσει στην επικράτηση με το τελικό 79-78.

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 27-32 (ημχ), 55-47, 67-67, 79-78 (παρ.).

Οι διαιτητές της αναμέτρησης: Μεντί Ντιφαλά, Καρμέλο Πατέρνικο, Γκίτις Βίλιους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0