Καρώ Σημαία

Formula 1: Πρώτη φετινή νίκη του Μπότας – Πρωτοπόρος της βαθμολογίας ο Φερστάπεν

Formula 1: Πρώτη φετινή νίκη του Μπότας – Πρωτοπόρος της βαθμολογίας ο Φερστάπεν

Το 16ο grand prix της φετινής σεζόν έδωσε τη δυνατότητα στον Μπότας να πανηγυρίσει τη 10η νίκη της καριέρας του και στον Μαξ Φερστάπεν να ξαναπάρει το προβάδισμα στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Η πίστα της Κωνσταντινούπολης θα μπορούσε να μας προσφέρει μεγαλύτερες συγκινήσεις αλλά και φέτος είχε τεράστιο πρόβλημα με το νερό που είχε πέσει το πρωί. Παρά το ότι, ουσιαστικά, δεν έβρεξε κατά τη διάρκεια του αγώνα, εντούτοις η πίστα δεν στέγνωσε ποτέ και έτσι όλος ο αγώνας κύλησε με τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Από την εκκίνηση ο Βάλτερι Μπότας διατήρησε την πρωτοπορία και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τον Φερστάπεν. Ο Ολλανδός γνώριζε ότι δεν είχε τη δυναμική να απειλήσει τη Mercedes και στην πραγματικότητα έκανε διαχείριση σε όλο τον αγώνα.

Ο Λιούις Χάμιλτον που εκκίνησε 11ος, δυσκολεύτηκε να περάσει τον Τσουνόντα αλλά έφτασε στην 5η θέση χωρίς να αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα. Ήταν ξεκάθαρη η υπεροχή του μονοθεσίου της Mercedes και έτσι ο Βρετανός άρχισε να οραματίζεται θέση στο βάθρο. Η αλήθεια είναι ότι έφτασε να είναι πίσω από τον Φερστάπεν και να αντέχει με την πολύ χρησιμοποιημένη γόμα. Η ομάδα τον φώναζε στα pits, ο ίδιος διαφωνούσε αφού θεωρούσε ότι θα άντεχαν τα ελαστικά ως το τέλος και έτσι φτάσαμε στον 51ο γύρο για να καμφθούν οι αντιστάσεις του Χάμιλτον.

Η απόφαση αποδείχθηκε λανθασμένη αφού ο Χάμιλτον δεν μπορούσε να κινηθεί γρήγορα και περισσότερο απειλήθηκε από τον Γκασλί παρά απείλησε τον Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος έπεσε και αυτός… θύμα της απόφασης της ομάδας του να του αλλάξει ελαστικά στον 48ο γύρο. Όπως φάνηκε στο φινάλε του αγώνα, με σωστή διαχείριση θα μπορούσε να φτάσει χωρίς Pit stop στον τερματισμό και αυτό ίσως του έδινε τη δυνατότητα να ανέβει στο βάθρο.

Πίσω από τους Μπότας που πήρε την πρώτη φετινή νίκη και τον Φερστάπεν που ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας (στο +6 από τον Χάμιλτον), τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες που κατάφερε να περάσει τον Λεκλέρ και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις.

Τα αποτελέσματα του τουρκικού grand prix

Η βαθμολογία των οδηγών

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0