Basket Talk

Ηφαίστειο το ΣΕΦ, λάβα ο Ολυμπιακός «έκαψε» 74-68 και τη Ρεάλ Μαδρίτης (video)

Ηφαίστειο το ΣΕΦ, λάβα ο Ολυμπιακός «έκαψε» 74-68 και τη Ρεάλ Μαδρίτης (video)
Ο Ολυμπιακός το έκανε ξανά. 'Επαιξε τρομερή άμυνα και φιλοδώρησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με την πρώτη της φετινή ήττα στην Euroleague. 
Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια της Euroleague για τον Ολυμπιακό, που μετά την εύκολη επικράτηση κόντρα στη Μπασκόνια στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, υποχρέωσε μια ακόμα ισπανική ομάδα, τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ήττα με 74-68 μέσα στο ΣΕΦ. Κοινή συνιστώσα και στις δύο αναμετρήσης η πολύ καλή και πιεστική άμυνα των «ερυθρολεύκων».

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο και πάλι ο Σάσα Βεζένκοφ που πέτυχε double-double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από πλευράς ηττημένων, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος που είχε πράγματα να αποδείξει επανερχόμενος στον Πειραιά, ήταν αυτός που ξεχώρισε, μετρώντας 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. 


Στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν ο Ολυμπιακός θα θα παίξει στη Βαρκελώνη (13/10 στις 22:00) και στη συνέχεια στο ΣΕΦ με τη Ζάλγκιρις Κάουνας, ενώ η Ρεάλ θα υποδεχθεί τη Μονακό (13/10 στις 21:45) και τον Παναθηναϊκό (15/10 στις 22:00).

Μετά την επιθετική δυστοκία της πρώτης περιόδου (13-10) στην οποία ο Ολυμπιακός είχε 0/8 τρίποντα και η Ρεάλ 0/6, ο ρυθμός ανέβηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Μαδριλένοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με βραχεία κεφαλή (36-35), εκμεταλλευόμενοι πλήρως τις επισκέψεις τους στη γραμμή της φιλανθρωπίας (9/9 βολές). 



Το παιχνίδι συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και μετά την ανάπαυλα, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να αποσπαστεί με περισσότερους από 6 πόντους. Ο Κώστας Παπανικολάου βοήθησε τον Ολυμπιακό να ξεκολλήσει από την περιφέρεια με 2/2 τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο, η Ρεάλ είχε τις δικές τις απαντήσεις κυρίως με Γιαμπουσέλε και Ερτέλ. 



Βεζένκοφ και Λαρεντζάκης έδωσαν στον Ολυμπιακό αυτό που του έλειπε, το σκορ από την περιφέρεια, την κατάλληλη στιγμή, με δύο διαδοχικά τρίποντα που διαμόρφωσαν το σκορ σε 62-56 στο 33'. Προϊόντος του χρόνου, αυτό το προβάδισμα ξεπέρασε και τους 10 πόντους (70-59) στο 37'. Η «βασίλισσα» με τον Γκος προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας την πρώτη της φετινή ήττα. 

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 35-36, 54-52, 74-68

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0