Football Talk

Ιταλία - Ισπανία 1-2: Κάποτε θα έχανε η Ιταλία... συνέβη από μια σούπερ Ισπανία! (video)

Ιταλία - Ισπανία 1-2: Κάποτε θα έχανε η Ιταλία... συνέβη από μια σούπερ Ισπανία! (video)
Σπουδαίο διπλό για την Ισπανία μέσα στο Σαν Σίρο, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να σπάει το αήττητο των Ιταλών και να προκρίνεται στον τελικό του Nations League με 2-1.
Η Ιταλία υποδέχτηκε στον Σαν Σίρο την Ισπανία για τον πρώτο ημιτελικό του Nations League. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό επικρατώντας με 2-1. Μάλιστα οι «ρόχας» έσπασαν το αήττητο 37 αγώνων της Ιταλίας, με την τελευταία ήττα της, να ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου του 2018 κόντρα στην Πορτογαλία με 0-1.


Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λουίς Ενρίκε συμπεριέλαβε στο βασικό σχήμα της Ισπανίας τον 17χρονο μεσοεπιθετικό της Μπαρτσελόνα, Γκάβι, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος βασικός στην ιστορία των «ρόχας». Συγκεκριμένα, σε ηλικία 17 χρονών και 62 ημερών ο Γκάβι κατάφερε να καταρρίψει ένα ρεκόρ 85 ετών που διατηρούσε ο Βάσκος Άγχελ Θουμπιέτα από το μακρινό 1936, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην Τσεχοσλοβακία, όντας 17 χρονών και 284 ημερών!


1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την έναρξη της αναμέτρησης η Ισπανία πίεζε σε όλο το γήπεδο, όμως το κέντρο της Ιταλίας έκανε καλή δουλειά αποτρέποντας οποιονδήποτε κίνδυνο για τον Ντοναρούμα, με τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι να μην περνούν το κέντρο όσο αμύνονταν. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για τους Ισπανούς. Ο Σαράμπια μέσα στην περιοχή έκοψε προς το πέναλτι, ο Τόρες δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ υπό πίεση και οι Ιταλοί έδιωξαν την μπάλα γλιτώνοντας τα χειρότερα στο 13’. Στο 17’ ο Ογιαρθάμπαλ έκανε τη σέντρα από αριστερά υπό το βλέμμα του Μπονούτσι που απλά κοιτούσε, ο Μπαστόνι δεν μπόρεσε να κόψει και ο Τόρες από κοντά έκανε το 1-0!



Απίθανη φάση για δεύτερο γκολ έχασαν οι Ισπανοί λίγο μετά το 1-0. Στο 23’ εκτελέστηκε κόρνερ από δεξιά, ο Αλόνσο έπιασε ένα βολέ από την άλλη πλευρά, ο Ντοναρούμα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, εκείνη χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε πίσω του, όμως πριν προλάβουν οι Ισπανοί να τη σπρώξουν στα δίχτυα, ο Μπονούτσι απομάκρυνε. Η Ιταλία προσπάθησε να απαντήσει στις απειλές των «Ρόχας». Στο 34’ σε αντεπίθεση από δεξιά, ο Μπερναρντέσκι μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, ο Σιμόν έπεσε και απόκρουσε, με τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να φεύγει μακριά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Έμερσον έβγαλε χαμηλή μπαλιά στον Ινσίνιε, ο οποίος εντελώς μόνος του πλάσαρε τον Σιμόν, άουτ.



Στο 37’ μετά από λάθος της Ιταλίας ο Γκάβι άνοιξε στον Ογιαρθάμπαλ αριστερά, εκείνος μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ με το αριστερό, όμως ο Ντοναρούμα ήταν εκεί για να μπλοκάρει. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μπονούτσι πήδηξε για να πάρει την κεφαλιά από τον Μπουσκέτς, αλλά χρησιμοποίησε τον αγκώνα του, με συνέπεια να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς νωρίτερα είχε αντικρύσει την πρώτη για διαμαρτυρία, και να αποβληθεί! Ο Μπονούτσι έγινε μάλιστα ο δεύτερος παίκτης που αποβλήθηκε σε αγώνα της Ιταλίας με την Ισπανία. Ο πρώτος ήταν ο τερματοφύλακας Ρικάρντο Θαμόρα, σε αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1920.


Οι Ισπανοί μετά την αποβολή εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή και έπειτα από εξαιρετική συνεργασία από αριστερά που κατέληξε σε σέντρα μέσα από την περιοχή του Ογιαρθάμπαλ, ο Τόρες έπιασε μία φανταστική κεφαλιά προς την αντίθεση πλευρά από την κίνηση του Ντοναρούμα και έκανε το 2-0 στο 45+2’!



2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ


Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θέλοντας να βοηθήσει την ομάδα του να αντιδράσει πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κιελίνι. Μόλις στο 49’ ο Τόρες τραυματίστηκε σε μία μονομαχία με τον Ζορζίνιο και αποχώρησε από το παιχνίδι, με τους Ισπανούς να χάνουν τον σκόρερ τους.

Ο Μαντσίνι ψάχνοντας φρεσκάδα έριξε στον αγώνα τους Κιν και Λοκατέλι στο 58’. Η Ιταλία ανέβηκε αρκετά μέτρα, παρότι με παίκτη λιγότερο δείχνοντας να έχει το μομέντουμ και προσπαθώντας να βρει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 63’ με υπέροχη προσπάθεια ο Πίνο άδειασε τον Έμερσον και σέντραρε από δεξιά, μέσα από την περιοχή, με τον Ογιαρθάμπαλ να πιάνει την κεφαλιά από κοντά αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 78’ ο Αλόνσο βγήκε σε θέση τετ α τετ και έκανε το σουτ, όμως με απίθανη επέμβαση ο Ντοναρούμα απέτρεψε το 3-0. Μετά από λάθος του Τόρες στο κέντρο του γηπέδου, ο Κιέζα έκλεψε και διέσχισε το γήπεδο χωρίς αντίπαλο και την κατάλληλη στιγμή έδωσε δεξιά στον Πελεγκρίνι, που μείωσε σε 2-1 στο 83’ βάζοντας «φωτιά» στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Με τον διαιτητή να δίνει 5 λεπτά καθυστερήσεις η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι μετρούσε αντίστροφα για το γκολ της ισοφάρισης ωστόσο ο Σιμόν ήταν εκεί για να σταματήσει τις τελευταίες προσπάθειες των Ιταλών. Έτσι η Ισπανία πήρε μια σουδαία νίκη και προκίρθηκε στον τελικό του Nations League, όπου περιμένει πλέον τον νικητή της αυριανής αναμέτρησης Βέλγιο - Γαλλία.




Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΙΤΑΛΙΑ:
 Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Μπαστόνι, Έμερσον, Ζορζίνιο (58' Πελεγκρίνι, Μπαρέλα (72' Καλάμπρια), Βεράτι (58' Λοκατέλι), Κιέζα, Ινσίνιε (58' Κεν), Μπερναρντέσκι (46' Κιελίνι)

ΙΣΠΑΝΙΑ: 
Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Τόρες, Αλόνσο, Κόκε (75' Μερίνο), Μπουσκέτς, Γκάβι (84' Σέρχι Ρομπέρτο), Σαράμπια (75' Χιλ), Ογιαρθάμπαλ, Φεράν Τόρες (49' Γιέρεμι)

Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0