eSports & Games

Ως το επόμενο έτος θα συνεχιστούν οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς και κονσόλες νέας γενιάς

Ως το επόμενο έτος θα συνεχιστούν οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς και κονσόλες νέας γενιάς

Υπομονή συνιστούν οι υπεύθυνοι.

Σχετικά Άρθρα

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές, από επίσημα χείλη, που προειδοποιούν ότι τα προβλήματα τροφοδοσίας της αγοράς με κονσόλες νέας γενιάς θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με έναν από τους λόγους να είναι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.

Σύμφωνα με τον Phil Spencer, επικεφαλής της Xbox, το πρόβλημα της διαθεσιμότητας για συστήματα Xbox Series X και Xbox Series S θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο.

«Πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται αποκλειστικά στους ημιαγωγούς. Όταν το σκέφτομαι, συνειδητοποιώ ότι από το να βρεθούν στην αγορά τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη δημιουργία μιας κονσόλας, μέχρι αυτή να έρθει αυτή στα ράφια των καταστημάτων για να ικανοποιηθεί η ζήτηση, είναι μια διαδικασία που αποτελείται από πολλές συνιστώσες. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, μέχρι και το επόμενο ημερολογιακό έτος», δήλωσε ο Spencer.

«Το πιο δυσάρεστο απ' όλα είναι η απογοήτευση του κοινού, που πραγματικά θέλει να αποκτήσει τις κονσόλες νέας γενιάς. Τόσο τα δικά μας όσα και αυτά των άλλων κατασκευαστών είναι ποιοτικά συστήματα και όλοι θέλουν τις νέες λειτουργίες. Εργαζόμαστε σκληρά για να τα φέρουμε στην αγορά, όμως είναι μια πρόκληση που θα συνεχιστεί για αρκετό διάστημα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Xbox.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και η AMD, που κατασκευάζει τις CPUs και GPUs των PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S. Η εταιρεία αναμένει ότι το πρόβλημα με την προμήθεια ημιαγωγών θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά από το δεύτερο μισό του 2022.

Μιλώντας στο Code Conference που πραγματοποιήθηκε στην California, η CEO της AMD, Lisa Su, τόνισε ότι οι προμήθειες ημιαγωγών το πρώτο μισό του επόμενου έτους θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν προβλήματα. Αναμένει ότι η κατάσταση θα καλυτερεύσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, καθώς νέα εργοστάσια πρόκειται να προστεθούν στην αλυσίδα παραγωγής.

«Για το στήσιμο ενός νέου εργοστασίου, χρειάζονται από 18 έως 24 μήνες, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα περισσότερο. Η δημιουργία κάποιων από αυτά ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο», συμπλήρωσε η Su.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0