Football Talk

Οι αθλητές που έφυγαν πρόωρα για την «γειτονιά των αγγέλων»: Ο Νίκος Τσουμάνης και οι υπόλοιποι

Οι αθλητές που έφυγαν πρόωρα για την «γειτονιά των αγγέλων»: Ο Νίκος Τσουμάνης και οι υπόλοιποι
Η περίπτωση του Νίκου Τσουμάνη δεν είναι η πρώτη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και το BN Sports σας θυμίζει μερικούς αθλητές που έφυγαν ξαφνικά από την ζωή και σκόρπισαν με πένθος τον αθλητισμό
Σχετικά Άρθρα

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Τα πρωί της Τρίτης (05/10), ο ποδοσφαιριστής του Μακεδονικού και πρώην των Άρη και Απόλλων Καλαμαριάς, Νίκος Τσουμάνης έχει αφήσει την τελευταία του πνοή, μέσα στο αμάξι του, σε ηλικία μόλις 31 ετών. Αιτία, ο πνιγμός από αυτοσχέδια θηλιά, ο οποίος προκάλεσε και τον θάνατο του Έλληνα ποδοσφαιριστή αλλά και τον λόγο να πενθεί ο αθλητισμός της χώρας μας.

Παγκοσμίως, η περίπτωση του Τσουμάνη δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν δεκάδες αθλητές που έφυγαν πρόωρα από την ζωή, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις, τα πάντα έγιναν εντελώς ξαφνικά και περίεργα. Νέοι άνθρωποι, γεμάτοι φιλοδοξίες που κατέληξαν να βρίσκονται ανάμεσα στους «αγγέλους».

Λεν Μπάιας

Από τα μεγαλύτερα «what if?» του NBA. Ο Λεν Μπάιας ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα του μπάσκετ στα μέσα του ’80 και στο draft του 1986, είδε τους Σέλτικς να τον επιλέγει στο νούμερο 2. Ποτέ δεν πρόλαβε να φορέσει το σήμα της στο στήθος του. Το ίδιο βράδυ, μαζί με κάποιους φίλους, γιόρτασε αυτή την επιτυχία, όμως η τροπή ήταν διαφορετική. Έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ο 22χρονος μπασκετμπολίστας πέφτει νεκρός, με τους γιατρούς να μην μπορούν να τον επαναφέρουν στην ζωή.

len.jpg

Νταβίντε Αστόρι

Τα ξημερώματα της 4ης Μαρτίου του 2018, ο ιταλικό ποδόσφαιρο σοκάρετε από την είδηση πως ο Νταβίντε Αστόρι δεν βρίσκεται στην ζωή. Ο 31χρονος αμυντικός βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο που είχε μείνει η ομάδα της Φιορεντίνα για το ματς με την Ουντινέζε. Ο αρχηγός των «βιόλα» υπέστη ανακοπή καρδιάς και ο γιατρός της ομάδας θεωρήθηκε υπεύθυνος για αυτό, με αποτέλεσμα να μπει στη φυλακή για ένα χρόνο.

astori1.jpg

Ρόμπερτ Ένκε

Το 2009, το όνομα του Ρόμπερτ Ένκε ήταν από το πιο γνωστά στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας ήταν οκτώ φορές διεθνής με την Γερμανία ενώ είχε και παραστάσεις με την Μπαρτσελόνα και την Μπενφίκα. Εκείνη την χρονιά, έπειτα από τρία χρόνια κατάθλιψης, λόγω της απώλειας της κόρης του, ο 32χρονος τερματοφύλακας αποφασίζει να πέσει στις ράγες ενός τρένου και να βρει τραγικό θάνατο. Το επόμενο πρωί, το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πενθούσε για έναν από τους καλύτερους πορτιέρο του 21ου αιώνα.

csm_44118-85699121_5cb890f4c0.jpg

Φαμπ Μέλο

Αντίστοιχη περίπτωση με τον Λεν Μπίας, με μία σημαντική διαφορά. Ο Φαμπ Μέλο έζησε το όνειρο του μπάσκετ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Βραζιλιάνος μπασκετμπολίστας δεν έπιασε τόσο στους Σέλτικς, όσο και στους Ντάλλας Μάβερικς, με αποτέλεσμα να επαναπατριστεί στη Βραζιλία. Στα 26 του χρόνια, το 2017, η μητέρα τον βρήκε νεκρό στο κρεβάτι, με την τελευταία ενημέρωση να κάνει λόγο για ανακοπή καρδιάς στον ύπνο του.

fab-melo-600x314.jpg

Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ

Η ταχύτερη γυναίκα της δεκαετίας του ’80. Η Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ έχει μείνει στην ιστορία για τις απίστευτες επιδόσεις της στα 100 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σεούλ, το 1988, όταν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ. Η Αμερικανίδα αθλήτρια, με τα ιδιαίτερα μακριά νύχια, είχε αρκετά προβλήματα εκτός του αθλητισμού, όμως δεν είχε παρουσιάσει κάποιο θέμα υγείας. Το 1998, ο παγκόσμιος αθλητισμός αιφνιδιάστηκε με τον ξαφνικό θάνατό της, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς στον ύπνο της.

florence-griffith-joyner-2.jpg

Αντρές Εσκομπάρ

Ένα αυτογκόλ που του στέρησε τη… ζωή. Η Κολομβία αντιμετώπιζε την Αμερική για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994. Στο 34ο λεπτό, ο Αντρές Εσκομπάρ στέλνει τη μπάλα στην εστία της χώρας του και η Κολομβία ηττείται με 2-1. Λίγες μέρες αργότερα, θα αποκλειστεί και από την συνέχεια της διοργάνωσης. Ο ποδοσφαιριστής έμελλε να το πληρώσει με την ίδια του την ζωή, στις 2 Ιουλίου του 1994. Στο Μέντεγιν, ο διεθνής άσος βγαίνει από ένα μπαρ και μόλις πήγε στο αμάξι του, καβγάδισε με τρεις άντρες, με τους δύο από αυτές να βγάζουν όπλο και να τον εκτελούν με έξι σφαίρες. Το αποτέλεσμα, ήταν ο Εσκομπάρ να χάσει την ζωή του.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0