eSports & Games

Τα έσοδα της Apple από τα video games υπολογίζονται περισσότερα από εκείνα των Sony, Microsoft και Nintendo συνολικά

Τα έσοδα της Apple από τα video games υπολογίζονται περισσότερα από εκείνα των Sony, Microsoft και Nintendo συνολικά
Χρυσορυχείο το App Store
Σχετικά Άρθρα

Παρά το γεγονός ότι δεν αναπτύσει δικά της παιχνίδια ή δικές τις κονσόλες, σύμφωνα με μία νέα έκθεση, τα έσοδα της Apple από τον τομεα των video games είναι περισσότερα από εκείνα των Sony, Microsoft και Nintendo συνολικά. Η παραπάνω πληροφορία προέρχεται από ανάλυση που δημοσιεύτηκε στη Wall Street Journal, σχετικά με το πόσο επικερδές είναι το App Store του iOS και τη συμβολή του gaming σε αυτό. Στο άρθρο αναφέρονται οι εκτιμήσεις της Sensor Tower, ότι τα έσοδα της Apple από το ηλεκτρονικό της κατάστημα ήταν $15,9 δισ. κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2019 (1η Οκτωβρίου 2018 έως 30 Σεπτέμβίου 2019).

Με βάση τα όσα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης της με την Epic Game, τα λειτουργικά έσοδα της Apple από το App Store rεκείνο το έτος ήταν $12,3 δισ. ποσό που αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο των συνολικών εσόδων της εταιρείας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Sensor Tower, το 69% της εκατό από το παραπάνω ποσό- περίπου $11 δισ.- προέρχονται από το gaming.

Από την άλλη, η Wall Street Journal, εκτιμά ότι τα κέρδη της Apple από το gaming εκείνο το διάστημα ήταν $8,5 δισ. αριθμός που ξεπερνάει κατά $2 δισ. το σύνολο που αντιστοιχεί στις Sony, Nintendo, Microsoft και Activision. Τα προαναφερθέντα οικονομικά στοιχεία βασίζονται σε όσα έχουν δημοσιοποιήσει η Sony, η Nintendo και η Activision και όσον αφορά τη Microsoft, πρόκειται για εκτιμήσεις αναλυτών της αγορας.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης με την Epic Games, η Apple αμφισβήτησε αυτά τα ποσά, λέγοντας ότι δεν είναι ακριβή. Μάλιστα, ο CEO της εταιρείας, Tim Cook, κατάθεσε ότι δεν γίνονται ποτέ υπολογισμοί για τα ακριβή κέρδη του App Store και ότι όσα αναφέρθηκαν προέρχονται από μία πρόχειρη παρουσίαση. Όμως επιβεβαίωσε ότι τα περισσότερα κέρδη του App Store προέρχονται από video games.

Τέλος, η Sensor Tower εκτιμά πως το 2020, οι χρήστες του App Store ξόδεψαν περίπου $45 δισ. με σκοπό την αγορά παιχνιδιών για φορητές συσκευές.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0