eSports & Games

Άκρως απογοητευτικό το λανσάρισμα του eFootball της Konami

Άκρως απογοητευτικό το λανσάρισμα του eFootball της Konami

Διακωμωδείται από τους παίκτες.

Πλήρως απογοητευμένοι οι παίκτες από το eFootball, το free-to-play video game της Konami που αποτελεί τον διάδοχο της σειράς Pro Evolution Soccer. Τα αρνητικά "αισθήματα" αντικατοπτρίζονται πλήρως στις βαθμολογίες που έχουν καταχωρήσει οι κάτοχοι PC στο Steam, που φέρνουν το παιχνίδι στην χαμηλότερη θέση στην ιστορία της πλατφόρμας.

Το σκορ του είναι μόλις 8%, σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης Steam 250, που λαμβάνει υπόψη θετικές και αρνητικές αντιδράσεις αλλά και τον αριθμό εκείνων που δήλωσαν τη γνώμη τους. Από τα σχεδόν 4.000 reviews, μόλις τα 350 ήταν θετικά. Πληροφοριακά, το προηγούμενο ρεκόρ χαμηλότερης βαθμολογίας κατείχε το Flatout 3, που λανσαρίστηκε το 2011, με 15%.

Η δυσαρέσκεια για το eFootball μεταφέρθηκε, όπως ήταν απόλυτα φυσικολογικό, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την πλειοψηφία να διακωμωδεί τα γραφικά και τα animations. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο τρόπος απεικόνισης του προσώπου του Lionel Messi, που απέχει από την πραγματικότητα. Η απορία όλων είναι γιατί η Konami δεν χρησιμοποίησε τα δεδομένα που έχει ήδη στην κατοχή της για τον ποδοσφαιριστή, αλλά προτίμησε να παρουσιάσει ένα απαράδεκτο αποτέλεσμα.

"Είναι το χειρότερο ποδοσφαιράκι που έχω παίξει. Είναι αστείο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι για smartphones. Η μπάλα είναι λες και έχει βάρος 100 κιλά, στις επαφές μεταξύ των παικτών επικρατεί ένα χάος, τίποτα δεν λειτουργεί σωστά", έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

"Μάχη ενάντια στους διαιτητές, που θα επιτρέψουν στους αντιπάλους να ρίξουν κάτω τους επιθετικούς σας, την ώρα που αυτοί είναι έτοιμοι να σκοράρουν, αλλά θα δώσουν κάρτα με την παραμικρή επαφή σε μια διεκδίκηση της μπάλας", αναφέρει ένας άλλος.

Ένα ακόμα πρόβλημα έχει να κάνει με την ποιότητα των γραφικών. Πολλοί κάτοχοι PC παραπονούνται ότι δεν τους επιτρέπεται να ανεβάσουν την ποιότητα της ανάλυσης πάνω από τα 720p.

Ναι μεν, πριν μερικές εβδομάδες, η Konami είχε υπογραμμίσει πως το eFootball θα έμοιαζε με demo κατά το λανσάρισμά του, όμως κανείς δεν περίμενε τόσο χαμηλή ποιότητα. Από την άλλη, η εταιρεία προωθεί το eFootball 2022 Premium Player Pack, με τιμή €39,99, όμως αν δεν προβεί άμεσα σε ριζικές αλλαγές, είναι βέβαιο πως το εγχείρημά της είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0