Football Talk

Μοχάμεντ Σαλάχ – Σαντιό Μανέ: Το δίδυμο της Λίβερπουλ που συνηθίζει να «πληγώνει» την Σίτι, και δεν της επέτρεψε να γράψει ιστορία μετά από 18 χρόνια! (video)

Μοχάμεντ Σαλάχ – Σαντιό Μανέ: Το δίδυμο της Λίβερπουλ που συνηθίζει να «πληγώνει» την Σίτι, και δεν της επέτρεψε να γράψει ιστορία μετά από 18 χρόνια! (video)

Πρόκειται δεδομένα για ένα δίδυμο που ανάλογό του δύσκολα συναντά κάποιος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ένα δίδυμο που λατρεύει να διακρίνεται στα μεγάλα ματς, και αγαπά να «πληγώνει» την Μάντσεστερ Σίτι. Κάπως έτσι άλλωστε οι «πολίτες» δεν μπόρεσαν να πάρουν το «διπλό» στο Άνφιλντ, και να «γράψουν» ιστορία μετά από 18 χρόνια.

Ήταν αρχές Μαΐου και… 38η αγωνιστική της Premier League, όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Σαντιό Μανέ είχαν συνεργαστεί για τελευταία φορά με την φανέλα της Λίβερπουλ, στο Άνφιλντ, και είχαν οδηγήσει το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ στη νίκη, απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας με 2-0.

Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν συνυπάρξει σε 184 διαφορετικές αναμετρήσεις, σε όλες τις διοργανώσεις με τους «κόκκινους», και έχουν συνεργαστεί σε γκολ της ομάδας τους σε 28 περιπτώσεις, με το 50% αυτών να δημιουργείται από τον έναν για τον άλλον!
PA-35937346.jpg

Αυτό άλλωστε φρόντισαν να αποδείξουν και στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Premier League απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι. Αρχικά, ο Σαλάχ μοίρασε στον Μανέ, και ο Σενεγαλέζος άνοιξε το σκορ, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ενώ την ισοφάριση του Φιλ Φόντεν, διαδέχθηκε ένα μοναδικό γκολ του Αιγύπτιου ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ.


Πήρε την μπάλα από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, και επιβεβαίωσε πως την δεδομένη χρονική στιγμή, αποτελεί τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή της Premier League. Βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, έχει συμμετάσχει σε γκολ, σε περισσότερες περιπτώσεις από όλους όσους αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου ανεξαρτήτως διοργάνωσης, και έχει βρει δίχτυα σε επτά διαδοχικά ματς!

Το είχε κάνει ξανά πριν από τρία χρόνια. Χίλιες ημέρες μετά ο Αιγύπτιος αποδεικνύει πως η ποιότητα στο παιχνίδι του παραμένει αναλλοίωτη. Σκόραραν αμφότεροι απέναντι στην Σίτι για 7η φορά, , και δεν της… επέτρεψαν να πανηγυρίσει το τέταρτο διπλό στην ιστορία της στο Άνφιλντ, τα τελευταία 66 χρόνια!

Το περσινό 4-1 άλλωστε, αποτελούσε ένα αποτέλεσμα ειδικών συνθηκών, με την έδρα της Λίβερπουλ να είναι άδεια, λόγω κορονοϊού. Σε φυσιολογικές συνθήκες, οι «πολίτες» έχουν να κερδίσουν στο Άνφιλντ από το 2003! Εδώ και 18 χρόνια, και επί της ουσίας στην εποχή των Αράβων, η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει φύγει με το «διπλό» από το Άνφιλντ, σε ποδοσφαιρικές συνθήκες, ποτέ!
P2021-10-03-Liverpool_Man_City-54.jpg

Ρεαλιστικά, Σαλάχ και Μανέ, αποτελούν έναν από τους βασικούς λόγους που οι «πολίτες» αποτυγχάνουν στην εν λόγω έδρα. Πιθανώς, το εντυπωσιακό πρωτάθλημα του 2018, με τους 98 βαθμούς της Σίτι, και τον έναν λιγότερο της Λίβερπουλ, να τους «πλήγωσε» και πλέον, λατρεύουν να… «πληγώνουν» οι ίδιοι τον Πεπ Γκουαρδιόλα και την ομάδα του!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0