Basket Talk

Σπανούλης: «Νιώθω ευλογημένος και γεμάτος για όσα πέτυχα σε μία καριέρα σαν παραμύθι»

Σπανούλης: «Νιώθω ευλογημένος και γεμάτος για όσα πέτυχα σε μία καριέρα σαν παραμύθι»
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με τους προέδρους της Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και ο Βασίλης Σπανούλης ανακοινώνουν από το ΣΕΦ τα επόμενα σχέδιά τους και το πως θα πουν οι ερυθρόλευκοι και οι φίλαθλοί τους το "αντίο" από τα παρκέ στον μεγάλο αρχηγό τους.

Καλησπέρα

Είμαι η Βασιλική Καραμούζα και μαζί θα παρακολουθήσουμε λεπτό προς λεπτό τη συνέντευξη Τύπου των προέδρων της ΚΑΕ Ολυμπιακός και του Βασίλη Σπανούλη από το Στάδιο "Ειρήνης και Φιλίας".

19.19: Κλείνοντας ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε συγχαρητήρια στον παρόντα κ.Λιόλιο για την εκλογή του και ευχαρίστησε τους παρεβρισκόμενους στην εκδήλωση, τους παράγοντες και υπαλλήλους της ΚΑΕ, τους φυσικοθεραπευτές, τους γιατρούς, τους φροντιστές, όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού για τη στήριξη προς το πρόσωπό του.

19.17: Σε ερωτήση για το τι θα έλεγε για τελευταία φορά στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού απάντησε: "Πρέπει να καταλάβουν πόσο ιστορική είναι η ομάδα και βαριά η φανέλα. Τους πιστεύουμε, είμαστε δίπλα τους και πως μία χρονιά μπορεί να είναι πετυχημένη ή όχι από πολλούς παράγοντες αλλά πρέπει πάντα να είναι η ομάδα μια οικογένεια. Θα είμαι πάντα δίπλα τους ότι χρειαστούν".

19.12: Σε ερώτηση σχετικά με την αποχώρηση του Ολυμπιακού το 2019 από την Α1 ο Σπανούλης απάντησε: "Ήταν απόφαση των προέδρων και τη σεβαστήκαμε". Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε ότι "δικαιωθήκαμε από το "μέχρι τέλους" ήταν δύσκολη απόφαση και την πήραμε. Θυσιάσαμε πολλά πράγματα αλλά είχαμε τη στήριξη του κόσμου. Η απόφαση που πήραμε ξεπερνάει όλους μας". Ο Παναγιώτης Αγγελόπους υπερθεμάτισε λέγοντας πως "το μέχρι τέλους ήταν η καλύτερη απόφαση που πήραμε ποτέ".

19.09: "Όσον αφορά τη στιγμή που με πείραξε στον Ολυμπιακό ήταν η απώλεια του τίτλου της Α1 το 2017 όπου ήμουν και άρρωστος"

19.04: "Δεν μετάνιωσα για όσα λάθη έκανα. Πάντα συζητούσα για όσα γίνονταν ακόμη και τα λάθη. Ήμουν πάντα ειλικρινής σε όλη την καριέρα μου. Υπήρχαν στιγμές που ήμουν λάθος και έκανα την αυτοκριτική μου. Φεύγω από τον Ολυμπιακό και είμαι σίγουρος ότι θα φέρει επιτυχίες. Ουδείς αναντικατάστατος. Η ομάδα είναι εξαιρετική και είμαστε δίπλα της για να τη βοηθήσουμε να πετύχει".

19.01: Αναφερόμενος στη σεζόν 2011-12 τη δεύτερή του στον Ολυμπιακό είπε πως "παρά τη μείωση του μπάτζετ είπα μέσα μου πως πρέπει να παλέψουμε για τα τρόπαια όλα. Δεν περιμέναμε ότι θα πέρναμε το Ευρωπαϊκό και το πρωτάθλημα. Ήμασταν μία φανταστική ομάδα με φοβερή χημεία που με τις προσθήκες του Λο και του Ντόρσεϊ φτάσαμε στους τίτλους".

18.59: Ο Σπανούλης σε ερώτηση για τον πιο δύσκολο αντίπαλο είπε χωρίς δισταγμό "οι συμπαίκτες μου".

18.58: Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ξεχωρίζει τις 5 κορυφαίες στιγμές με τον Σπανούλη το πρωτάθλημα του 2016 στην Α1, τα δύο τρόπαια της Ευρωλίγκα και τις 2 προκρίσεις σε τελικούς της Ευρωλίγκα.

18.56: Αναφερόμενος στην επίσκεψη των οπαδών του Ολυμπιακού πριν λίγες μέρες έξω από το σπίτι του ο Σπανούλης λέει πως "ένιωσα δέος, συγκίνηση" και συμπλήρωσε: "Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι δύσκολος κόσμος, αγαπάει παθολογικά την ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος για τη σχέση μας που είναι αμφίδρομη. Δεν ήρθε εύκολα αυτή η σχέση. Δεν πούλησα οπαδικίκι αλλά προσπαθούσα και έδωσα και την ψυχή μου για την ομάδα. Όλη αυτή η σχέση χτίστηκε από το μηδέν, είναι πολύ δυνατή και άφθαρτη στον χρόνο".

18.53: Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί με την προπονητική ο Σπανούλης αρχικά αναφέρθηκε στον Αντετοκούνμπο και όσα είπε στο βίντεο που έφτιαξε η ΚΑΕ και τον ευχαρίστησε. "Αυτή η παρακαταθήκη ότι ενέπνευσα με την νοοτροπία και τον χαρακτήρα μου είναι πολύ σημαντικό. Όσο για την προπονητική, ναι, έχει περάσει από το μυαλό μου αν και ακόμη είναι νωρίς. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει παίκτη τον Αντετοκούνμπο. Από αυτό το πρίσμα το σκέφτομαι".

18.51: Ο Σπανούλης αναφέρεται στους συμπαίκτες που είχε, στις σχέσεις που έχτισε μαζί τους παρά τις δυσκολίες και τις εντάσεις. "Υπήρχαν στιγμές που κάναμε μουτράκια σαν τα ζευγαράκια. Υπήρχαν τσακωμοί όπως όταν μαλώνω με τη γυναίκα μου στο σπίτι. Αυτό όμως γινόταν με σεβασμό. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για τις καταπληκτικές στιγμές που ζήσαμε και για όσα έκαναν για να πετύχει η ομάδα και που με ανέχτηκαν γιατί δεν ήμουν ο πιο εύκολος συμπαίκτης. Ήταν μία σχέση ζωής Γιώργο (απευθυνόμενος στον Πρίντεζη) και αυτό είναι πιο σημαντικό από όλα τα τρόπαια".

18.49: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος σε ερώτηση για το αν το Νο7 του Σπανούλη θα αποσυρθεί μετέθεσε την είδηση για τον Σεπτέμβριο του 2022 όταν θα γίνει ο αγώνας προς τιμή του Βασίλη.

18.48: Σε ερώτηση για το σουτ που έχασε και δεν το έχει ξεχάσει αναφέρθηκε στο άστοχο τρίποντο στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο κόντρα στην Αργεντινή.

18.47: Νέο, τριτο βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός με μήνυμα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που χαρακτήρισε τον Σπανούλη "Killer". "Εμαθα πολλά από εσένα. Εσύ πήρες την σκυτάλη από τον Νίκο (σ.σ. Γκάλη) εγώ παίρνω τη σκυτάλη από εσένα. Εσύ έμαθες πολλά από τον Γκάλη εγώ από εσένα. Χωρίς Γκάλη δεν θα υπήρχε Σπανούλης, χωρίς Σπανούλη δεν θα υπήρχαμε εμείς".


18.43: Σε ερώτηση για το αν κάποια στιγμή ήταν έτοιμος να φύγει από τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης απάντησε: "Στις 5 ανανεώσεις μιλήσαμε συνολικά 20 ώρες. Για μπάσκετ αυτές τις 20 ώρες, μιλήσαμε μάξιμουμ 5-6 λεπτά. Υπήρχε χημεία μεταξύ μας και ότιδήποτε γινόταν βρισκόταν η λύση. Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου να φύγω από τον Ολυμπιακό όσες προτάσεις και αν είχα". Στην ίδια ερώτηση ο Γιώργος Αγγελόπουλος απάντησε πως "υπήρχαν πάντα κίνδυνοι να φύγει, είχε προτάσεις από μεγάλες ομάδες αλλά συνειδητά αποφάσιζε το καλύτερο για το μέλλον του. Η πόρτα του Ολυμπιακού ήταν και θα παραμένει πάντα ανοιχτή για τον Βασίλη. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για αποφάσεις. Νομίζω θα έχει πολλές προτάσεις και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει πολλά όμορφα πράγματα στη ζωή του".

18.41: Ερώτηση σχετικά με το τι θα κάνει από εδώ και πέρα στην καριέρα του με τον Σπανούλη να απαντάει: "Έχω αρκετά πράγματα στο μυαλό μου. Στο αίμα μέσα μου κυλάει το μπάσκετ. Είμαι ανοιχτός σε πολλά πράγματα. Θα αποφασίσω το καλύτερο για μένα" 

18.40: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος προανήγγειλε για τον Σεπτέμριο του 2022 το παιχνίδι για το "αντίο" στον Σπανούλη δίχως να αποκαλύψει τον αντίπαλο λέγοντας απλά ότι "θα έχει πολλούς μεγάλους παίκτες".

18.38: Η ερώτηση αφορά αν έχει παράπονο που σταμάτησε το μπάσκετ χωρίς κόσμο στα γήπεδα. "Μακάρι να ζήσουν όλοι όση αγάπη εισέπραξα εγώ από τον κόσμο. Δυστυχώς έτσι έγινε αλλά δεν θα μείνω στον ένα χρόνο χωρίς κόσμο αλλά σε όσα προηγήθηκαν και την υπερβολική αγάπη του κόσμου. Νιώθω ευλογημένος για όσα έζησα. Ευχαριστώ τον Θεό που είχα την ευκαιρία να πάρω και να δώσω".

18.36: Ρωτήθηκε για το πότε πήρε την απόφαση να αποσυρθεί και απαντάει πως το σκεφτόμουν όλη τη σεζόν αλλά το ήξερε μόνο η οικογένειά μου. Ο τραυματισμός στην Εθνική ήταν ένα μήνυμα από τον Θεό σαν να μου έλεγε "φτάνει, δεν πάει άλλο". "Είμαι άνθρωπος που θέλω να έχω αξιοπρέπεια και θέλω όλοι να με θυμούνται στα καλύτερά μου χρόνια. Δεν ήθελα να πάρω τη θέση άλλου παιδιού. Δεν είχα μάθει να κλέβω στις προπονήσεις, να λουφάρω. Κανείς δεν τα έβαλε με τον χρόνο, κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να ηγηθώ της ομάδας όπως θέλω και αποφάσισα να σταματήσω για το καλό το δικό μου και της ομάδας μας".

18.34: Ο Σπανούλης ρωτήθηκε για την κορυφαία στιγμή της καριέρας του και απαντάει πως είναι σαν να με βάζετε να διαλέξω ανάμεσα στα παιδιά μου και πως "οι πρώτες που μου έρχονται στο μυαλό είναι το ευρωπαϊκό του 2012 και της Α1 το 2016 που έγινε με ξεχωριστό τρόπο στην έδρα του αντιπάλου και μας έδωσε το πρωτάθλημα".

18.33: Ο Ολυμπιακός δωρίζει στον Ολυμπιακό έναν γυάλινο "κύβο" όπου επάνω είναι γραμμένα όλα τα κατορθώματα του Σπανούλη και τνις διακρίσεις και σε άλλη πλευρά το σύστημα "Σπανούλης" που χρησιμοποιούν και ομάδες του ΝΒΑ.

18.32: Ένα ακόμη βίντεο με πρωταγωνιστές τα παιδιά του Σπανούλη που έστειλαν

18.29: Τον λόγο πήρε ο Παναγιωτης Αγγελόπουλος: "Ο Σπανούλης είναι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στην ιστορία του Ολυμπιακού και από κορυφαίους στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Νιώθω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που ζήσαμε όλα αυτά με τον Σπανούλη. Γύρω του χτίστηκε μια ομάδα που ήταν refuse to lose. Χτίσαμε γύρω του μία ομάδα με κορυφαίους προπονητές που κατέκτησε 2 Ευρωλίγκες, με παρουσίες σε τελικούς, με πρωταθλήματα στην Ελλάδα που ήταν αναλογικά λιγότερα απ' όσα πραγματικά αξίζαμε να πάρουμε. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα πάει ξανά στο φάιναλ-φορ, δεν ξέρω αν θα πάρουμε την Ευρωλίγκα. Όσα ζήσαμε όμως με τον Σπανούλη ήταν κάτι που τις περισσότερες φορές δεν το περίμενε κανείς. Δεν αναφέρομαι μόνο στους τελικούς αλλά και άλλους αγώνες κόντρα σε αντιπάλους με παικταράδες. Είμαστε τυχεροί που τον είχαμε και θα είναι πάντα σημείο αναφοράς"

18.22: Τον λόγο πήρε ο Γιωργος Αγγελόπουλος. "Είμαστε εδω για να τιμήσουμε τον Βασίλη και όχι να τον αποχαιρετήσουμε. Είναι ο μεγαλύτερος αθλητής στην ιστορία Ολυμπιακού και από κορυφάιους στην ιστορία ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ζήσαμε μαζί του ανεπανάλληπτες στιγμές. Ο Ολυμπιακός πλαισίωσε τον Βασίλη με συμπαίκτες και προπονητές για να πετύχει όσα πέτυχε. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος" είπε αρχικά και αν αφέρθηκε στη συνέχεια στο πως έγινε η πρώτη επαφή με τον Σπανούλη. "Το 2010 μετά τον 3ο χαμένο τελικό των πλέι-οφ σκεφτήκαμε με τον Παναγιώτη και τον κ.Σκινδήλια πως πρέπει να δράσουμε στρατηγικά. Η απόφαση ήταν να πάμε να πάρουμε τον καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού που βρισκόταν στην καλύτερη ηλικία. Είχαμε τότε τον Παπαλουκά και τον Τεόντοσιτς και ήταν ένα θέμα ο ρόλος του Σπανούλη. Αποφασίσαμε όμως να κάνουμε το μεγάλο χτύπημα και ο Βασίλης ήθελε να έρθει. Εδώ έζησε όσα δεν θα μπορούσε να ζήσει σε καμία άλλη ομάδα. Ο Βασίλης ήταν πάντα πρωταγωνιστής και ηγέτης, πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και τον οδήγησε στην κορυφή. Ήταν δύσκολη η προσέγγιση και μάλιστα κάποια στιγμή φτάσαμε σε αδιέξοδο τον Ιούλιο του 2010. Εγώ βρισκόμουν στις ΗΠΑ οικογενειακώς, γύρισα στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση και τελικά τα βρήκαμε και μάλιστα θυμάμαι ότι ήταν ημέρα Σάββατο. Στην αρχή ήταν δύσκολα. Ο Βασίλης άκουσα πολλά στην αρχή εντός και εκτός οργανισμού αλλά απέδειξε με την αξία του μέχρι που μπορούσε να φτάσει. Ο Ολυμπιακός με τον Σπανούλη έμεινε σχεδόν μια δεκαετία στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Βασίλης δεν δίστασε να ηγηθεί μίας ομάδας με χαμηλό μπάτζετ. Ο Ολυμπιακός τη δεκαετία του 2010 είχε το χαμηλότερο μπάτζετ αφού οι ανταγωνιστές είχαν τριπλάσιο και πενταπλάσιο μπάτζετ. Για αυτό και ήταν φαινόμενο όσα πέτυχε η ομάδα και ο Σπανούλης. Είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε με τον Βασίλη αρχηγό"

18.13: Ο λόγος στον  Βασίλη Σπανούλη ο οποίος ευχαρίστησε τους παρεβρισκόμενους για την παρουσία τους. "Ήταν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι. Έμαθα πολλά ως παίκτης και άνθρωπος. Μέσα από το μπάσκετ έκανα μία πολύ όμορφη οικογένεια και έζησα στιγμές που δεν φανταζόμουν. Πάντα είχα υψηλούς στόχους αλλά δεν φανταζόμουν ότι με τους συμπαίκτες προπονητές και διοικήσεις που είχα ότι θα έφτανα εκεί που έφτασα. Ήταν μια καριέρα σαν παραμύθι. Ήταν μία καριέρα με καλές και κακές στιγμές. Από τις κακές στιγμές έχασα και τα μαλλιά μου. Υπήρχαν στιγμές που ήμουν πιεστικός και σκληρός με τους συμπαίκτες μου αλλά πάντα το έκανα για το καλό της ομάδας. Το έκανα με ειλικρίνια σεβασμό και εκτίμηση για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Σε όλη την πορεία μου προσπάθησα να έχω αρχές μέσα και έξω από το γήπεδο. Το πιο σημαντικό που κατάφερα στο τέλος της ημέρας κάτι που κατάλαβα αφού αποσύρθηκα από την ενεργό δράση ήταν ότι ενέπνευσαν πολλούς μέσα από την καριέρα μου να είναι μαχητές και να μην τα παρατάνε ποτέ. Αυτή ήταν η φιλοσοφία μου. Σε όλες τις ομάδες που έπαιξε έδωσα το 100% και παραπάνω όμως στον Ολυμπιακό βρήκα την Ιθάκη μου. Αγάπησα και αγαπήθηκα ίσως σε υπερβολικό βαθμό. Κερδίζεις τους ανθρώπους δίπλα σου όχι μόνο για τις διακρίσεις και για τους τίτλους αλλά για αυτό που ήμουν ως χαρακτήρας. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους, ήταν πάντα άψογοι. Ο Ολυμπιακός είναι οικογένειά μου, οι πρόεδροι είναι δικοί μου άνθρωποι. Υπήρχαν και εντάσεις αλλά αυτό γινόταν για το καλό της ομάδας. Ευχαριστώ συμπαίκτες και προπονητές που είχα και με βοήθησαν να εξελιχθώ. Προσπάθησα να έχω σεβασμό προς όλους. Ακόμη και όταν ξέφυγα κάποιες φορές είχα το θάρρος να παραδεχτώ το λάθος μου για να προχωρήσουμε για το καλό της ομάδας. Ευχαριστώ την οικογένεια και τη γυναίκα μου που ήταν δίπλα μου σε καλές και άσχημες στιγμές. Τα παιδιά μου, τον αδερφό μου και τη μητέρα μου που καλλιέργησαν τον χαρακτήρα μου. Τον μάνατζέρ μου Μίσκο Ραζνάτοβιτς που είναι πάνω από 20 χρόνια μαζί μου και βοήθησε να γίνει η μεταγραφή στον Ολυμπιακό που άλλαξε και τη δική μου ιστορία. Είναι πολύ περήφανος, πολύ γεμάτος. Συνήθως όταν σταματάει κάποιος ακούω για κατάθλιψη. Εγώ το... τερμάτισα. Δεν είχα κάτι άλλο να κάνω, έδωσα τη ζωή και την ψυχή μου. Τελείωσα όρθιος το μπάσκετ. Νιώθω πάρα πάρα πολύ γεμάτος που έκανα την καριέρα που έκανα. Όλα όσα είπα δεν τα είχα γραμμένα κάπου. Μίλησα από την καρδιά μου".

18.10: Συγκινημένη η σύζυγος του Σπανούλη Ολυμπία Χοψονίδου παρακολουθεί το βίντεο που ξεκίνησε με φωτογραφίες από την παιδική ηλικία του Βασίλη και συνεχίζεται με τα πιο σημαντικά καλάθια και στιγμιότυπα της καριέρας του. Ο Σπανούλης έχει καρφωμένα τα μάτια του στο πολύ όμορφο βίντεο!

18.07: Ο μάνατζερ του Ολυμπιακού Χρήστος Μπαφές κάνει την εισαγωγή στην παρουσίαση της συνέντευξης Τύπου αραδιάζοντας όλες τις διακρίσεις του Σπανούλη, τον θαυμασμό παικτών και προπονητών από όλο τον κόσμο μέσα από δηλώσεις τους. Και σειρά παίρνει ένα 4λεπτο βίντεο που έφτιαξε η ΚΑΕ για την ζωή και την καριέρα του Σπανούλη με μουσική επένδυση το "Ψέμματα" των ΦΑΤΜΕ

18.05: Η συνέντευξη Τύπου ξεκινάει με τον Σπανούλη στο κέντρο του πάνελ και πίσω του το Cube του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας όπου υπάρχει η φωτογραφία του V-Span. Το παρόν φυσικά δίνει και όλη η ομάδα του Ολυμπιακού με το προπονητικό τημ

17.52: Φυσικά ντυμένος στην... τρίχα ο Λαρισαίος γκαρντ με γκρι κοστούμι και μαύρα παπούτσια. Μαζί και ο αδερφός του Δημήτρης ο οποίος ήταν όπως και ο Βασίλης σούπερ σκόρερ της Β Εθνικής και της Α2.

17.50: Ο Σπανούλης έφτασε στο ΣΕΦ συνοδεία φυσικά της συζύγου του Ολυμπίας Χοψονίδου και των έξι παιδιών του!

17.48: Όλα τα τρόπαια που κατέκτησε ο Βασίλης Σπανούλης με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχουν τοποθετηθεί το ένα δίπλα στο άλλο στην αίθουσα όπου σε λίγο θα ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου.

 


Όσοι επιθυμούν μπορούν να δουν ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου μέσα από το επίσημο κανάλι της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο Youtube:



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0