Football Talk

Παναθηναϊκός: Γρηγορότερο 2-0 κι από εποχές… Ρότσα, αλλά το «καρέ» του Αναστασίου παραμένει άπιαστο! (video)

Παναθηναϊκός: Γρηγορότερο 2-0 κι από εποχές… Ρότσα, αλλά το «καρέ» του Αναστασίου παραμένει άπιαστο! (video)

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός απέναντι στον Βόλο (26/09, 5-1) και αυτό αποτυπώθηκε στο «ξεσκόνισμα» του ρεκόρ της ομάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα από το 1996, αλλά και στο… παρά είκοσι δύο λεπτά «άγγιγμα» των γρηγορότερων τεσσάρων τερμάτων που σημειώθηκαν ποτέ, με τον Γιάννη Αναστασίου στον πράσινο πάγκο!

Την επόμενη της νίκης του Παναθηναϊκού με 5-1 επί του Βόλου μπορεί να είναι απλώς… Δευτέρα, ώστε να διατηρηθούν χαμηλά οι τόνοι, εντός κι εκτός συλλόγου, αλλά δεν ήταν μία απλή νίκη ψυχολογίας και ουσίας!

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς «ξεσκόνισε» τα βιβλία της ιστορίας -στην επαγγελματική εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου- ξεπέρασε το γρηγορότερο «ντουμπλάρισμα» τερμάτων από το πρωτάθλημα του 1996, με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο, ενώ δεν απείχε πολύ από το γρηγορότερο «καρέ» επί εποχών Γιάννη Αναστασίου!



Τόσο γρήγορο 2-0, ούτε σε πρωταθληματικές εποχές!

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Μαΐου του 1996, όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Εδεσσαϊκό του Άγγελου Αναστασιάδη στο ΟΑΚΑ, στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν, θέλοντας να εξασφαλίσει τον τίτλο και φρόντισε να το δείξει από νωρίς!

Με ένα λεπτό και τριάντα πέντε δεύτερα να έχουν κυλήσει στο παιχνίδι, ο νεαρός τότε Γιώργος Γεωργιάδης ανατράπηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Στάθη Μαυρίδη, και κέρδισε πέναλτι. Ο Στράτος Αποστολάκης ανέλαβε την εκτέλεση, άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό, για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του ο Γιώργος Δώνης δύο λεπτά αργότερα, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ!

Χρειάστηκε να περάσουν 25 χρόνια από τότε, μέχρις ότου, ένας τελείως διαφορετικός Παναθηναϊκός, ξεπεράσει στο «νήμα» αυτό το εκρηκτικό ξεκίνημα, με τους Καρλίτος και Ιωαννίδη, στο 3ο και 4ο λεπτό αντίστοιχα, να γράφουν ένα γρηγορότερο 2-0 απέναντι στον Βόλο!

Το «καρέ» του Αναστασίου… διασώθηκε!

Το επιβλητικό 4-0 του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας, σαφώς και δεν περνά σε δεύτερη μοίρα! Άλλωστε, δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο και για αυτόν τον λόγο, ξύπνησε μνήμες. Άλλες πρόσφατες και άλλες «ξεθωριασμένες».

Περίπου έξι χρόνια πριν, με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός με την ορμή του Κυπελλούχου Ελλάδας κατά την προηγούμενη σεζόν, είχε φιλοδωρήσει με τέσσερα γκολ τον Εργοτέλη στο Απόστολος Νικολαΐδης μέσα σε 23 λεπτά, κατά είκοσι δύο λεπτά γρηγορότερο από το χθεσινό (26/09) 4-0 με το πέναλτι του Ματέους Βιτάλ!

Τότε, το «τριφύλλι» είχε κλείσει το πρώτο μέρος με τον δείκτη του σκορ στο 5-0, αφού ο Μάρκους Μπεργκ έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα στο 42ο λεπτό, κάνοντας χατ-τρικ εντός ενός ημιχρόνου! Παρά τις προϋποθέσεις για ένα σκορ ρεκόρ, όμως, δεν υπήρξαν άλλα τέρματα.

Ο «πεντάστερος» Βλάοβιτς και τα... απλησίαστα εννέα γκολ στον Εδεσσαϊκό!

Στην αναμέτρηση με την Παναχαϊκή στις 20 Οκτωβρίου του 2001, οι παίκτες του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα, είχαν πετύχει και πάλι πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο, και μάλιστα, σε 39 (!) μόλις λεπτά!

Τότε οι «πράσινοι» σταμάτησαν στο 8-0, με τον Γκόραν Βλάοβιτς να βρίσκει πέντε φορές δίχτυα, ισοφαρίζοντας μία νίκη με το ίδιο σκορ επτά χρόνια νωρίτερα, απέναντι στη Δόξα Δράμας!

Παρόλα αυτά, τα περισσότερα γκολ του Παναθηναϊκού, στην επαγγελματική εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου, σημειώθηκαν απέναντι στον Εδεσσαϊκό, στις 6 Δεκεμβρίου του 1992, όταν ο φωτεινός πίνακας του Απόστολος Νικολαΐδης έδειξε ως τελικό σκορ το 9-1!

 

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0