Football Talk

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 4-1: Θύμισε… πρωταθλητή με ρεσιτάλ Τικίνιο (video)

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 4-1: Θύμισε… πρωταθλητή με ρεσιτάλ Τικίνιο (video)

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αυτό που έπρεπε κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης και επικράτησε με 4-1 μέσα στον Πειραιά. «Σεφτέ» με δύο γκολ ο Τικίνιο.

Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος από τα προηγούμενα ματς του πρωταθλήματος και επικράτησε εύκολα με 4-1 του Απόλλωνα Σμύρνης. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη στη φετινή Superleague για τους «ερυθρόλευκους», φτάνοντας τους επτά βαθμούς. Παρθενικό γκολ από Τικίνιο.

1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα από τον Απόλλωνα Σμύρνης στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλε γρήγορα τον ρυθμό του. Η πίεση έβγαλε καρπούς, καθώς ο Γιώργος Μασούρας επέστρεψε στην δράση με γκολ μόλις στο 8ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Αγκιμπού Καμαρά πάτησε περιοχή, το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Κότσαρη αλλά ο Έλληνας εξτρέμ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στην επαναφορά.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, όμως ο Τικίνιο Σοάρες δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, λίγα λεπτά μετά. Γενικά, ο Ολυμπιακός έχασε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να κρατάει αμυντική στάση και να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να απειλήσει.

Το καλό ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού, φάνηκε από το γεγονός πως ο κόσμος φώναξε ρυθμικά το όνομα του Πέδρο Μαρτίνς λίγο πριν την λήξη. Έτσι, έδειξε την στήριξή του προς τον Πορτογάλο τεχνικό.

2ο ημίχρονο

Έτσι όπως ξεκίνησε το πρώτο, άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Έπειτα από δύο λεπτά αγώνα στο δεύτερο 45λεπτό, ο Κουντέ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τικίνιο Σοάρες άνοιξε λογαριασμό με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός κέρδισε τον Σλίβκα και με κεφαλιά έκανε το 2-0 για την ομάδα του Πειραιά.

Με την ηρεμία της διαφοράς των δύο τερμάτων, οι γηπεδούχοι έβγαλαν ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο και κυριάρχησαν. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη και ο τρόπος παιχνιδιού ήταν ελκυστικός. Από την άλλη, ο Απόλλωνας παρουσίασε την ίδια προβληματική εικόνα και ήταν λογικό να δεχτεί ακόμα ένα τέρμα.

Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός, έπειτα από ακόμα μία σέντρα του Κουντέ, είδε την μπάλα να φτάνει στα πόδια του, έμεινε όρθιος και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0, στο 72ο λεπτό. Αυτή τη φορά, ο Απόλλων Σμύρνης απάντησε και μείωσε σε 3-1, επτά λεπτά αργότερα με τον Ντάουντα.

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα και βρήκε και τέταρτο γκολ, με τον Μάριο Βρουσάι. Ο Καρμπόβνικ πάτησε περιοχή, γύρισε υπέροχα τη μπάλα στον Έλληνα εξτρέμ και εκείνος με πλασέ νίκησε τον Κότσαρη για το 4-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τους επτά βαθμούς και ο Απόλλωνας Σμύρνης να μένει στους μηδέν.

MVP:

Τικίνιο Σοάρες: Αναμφίβολα ο κορυφαίος της αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έκανε το καλύτερό του ματς με τα «ερυθρόλευκα» και έδειξε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει στο θέμα του σκοραρίσματος. Ο έμπειρος φορ όχι απλά άνοιξε λογαριασμό αλλά σκόραρε δύο φορές μέσα στο ματς ενώ γενικά η παρουσία του προς την αντίπαλη εστία, ήταν το λιγότερο επικίνδυνη.

Φάση του αγώνα:

Το γρήγορο γκολ του Τικίνιο Σοάρες στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0, το οποίο ήταν αρκετά εύθραυστο. Όμως, το πολύ γρήγορο γκολ του Βραζιλιάνου επιθετικού στο δεύτερο ημίχρονο (47’) για το 2-0, ήταν αυτό που «κλείδωσε» τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Ανδρούτσος, Σισέ (76'Α.Παπαδόπουλος), Μπα, Ρέαμπτσουκ (67'Καρπόβνικ), Κούντε, Μπουχαλάκης (76'Σουρλής), Ονιεκούρου (76'Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (67'Ρόνι Λόπες), Τικίνιο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (68'Ντεντάκης), Ντομίνγκες, Μπρούνο Άλβες, Τουτουαρίμα (68'Βιτάλης), Κάστρο, Σλίβκα, Τσιλούλης (58'Παμλίδης), Ματέι (82'Σαχλί), Φαν Λα Πάρα, Ιωαννίδης (58'Ντάουντα).


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0