Basket Talk

Πάμπλο Λάσο: Ένας «βασιλιάς» των τίτλων για τη «βασίλισσα» Ρεάλ!

Πάμπλο Λάσο: Ένας «βασιλιάς» των τίτλων για τη «βασίλισσα» Ρεάλ!
Ο Πάμπλο Λάσο πρόσθεσε ακόμη έναν τίτλο στην πλούσια τροπαιοθήκη του ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον βάζει...πλώρη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.
Σχετικά Άρθρα
Το 2011 η Ρεάλ Μαδρίτης υποδεχόταν πίσω ένα... δικό της παιδί, το οποίο την είχε υπηρετήσει ως παίκτης και πλέον τον καλωσόριζε στο ρόλο του προπονητή. Οι αμφιβολίες και οι διχασμοί υπήρχαν στην αρχή, όμως γρήγορα κατάφερε μέσα από τα έργα και τη δουλειά του να αποκαταστήσει την τάξη και να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο αγαπημένους και πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του συλλόγου.
 
Τα έντεκα συνεχόμενα χρόνια στο «τιμόνι» της Ρεάλ Μαδρίτης αποδεικνύουν πολλά και ελπίζει να παραμείνει στη θέση του, ώστε να φτάσει τον Μανουέλ "Λόλο" Σάινθ σε διάρκεια, καθώς καθοδήγησε τους «μερένχες» για 14 σερί σεζόν αλλά στον αριθμό των συμμετοχών ο Λάσο τον έχει ξεπεράσει ήδη. Παράλληλα ο Ισπανός τεχνικός επιθυμεί και την κορυφή στους τίτλους ως προπονητής του συλλόγου και για να το πετύχει θα πρέπει να προσπεράσει δύο εμπόδια μπροστά του.
 
Το ισπανικό Supercopa που κατέκτησαν οι Μαδριλένοι απέναντι στη Μπαρτσελόνα ήταν ο 21ος συνολικά τίτλος για τον Πάμπλο Λάσο και ο τέταρτος διαδοχικός στη διοργάνωση, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε 41 μεγάλες διοργανώσεις και έχει δώσει το παρών σε 30 τελικούς. Μία θέση μπροστά του βρίσκεται ο Σάινθ με 22 τίτλους και η πρωτιά ανήκει στον Πέδρο Φεραντίθ με 27.

 real_1.jpg

Η συλλογή του Πάμπλο Λάσο αυξάνεται διαρκώς και με αμείωτο ρυθμό, καθώς προσθέτει από έναν τίτλο τουλάχιστον κάθε χρόνο και εφόσον συνεχίσει με την ίδια συνέπεια τα επόμενα δύο χρόνια που έχει εγγυημένο συμβόλαιο το σίγουρο είναι ότι θα αφήσει την δική του εποχή.
 
Περίοδοι     Τίτλοι
 
2011-12      Supercup, Iσπανικό Κύπελλο
2012-13      Πρωτάθλημα, Supercup
2013-14      Ισπανικό Κύπελλο, Supercup
2014-15      Ευρωλίγκα, Πρωτάθλημα, Ισπανικό Κύπελλο, Διηπειρωτικό Κύπελλο
2015-16      Πρωτάθλημα, Ισπανικό Κύπελλο
2016-17      Ισπανικό Κύπελλο
2017-18      Ευρωλίγκα, Πρωτάθλημα, Supercup
2018-19      Πρωτάθλημα, Supercup
2019-20      Ισπανικό Κύπελλο, Supercup
2020-21      Supercup

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0