Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών (25 Ιουλίου)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών (25 Ιουλίου)

Η πρώτη πραγματικά "γεμάτη" από ελληνικές συμμετοχές ημέρα είναι η Κυριακή 25 Ιουλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ξεχωρίζει η προσπάθεια για back to back χρυσό μετάλλιο από την Άννα Κορακάκη, ο πρώτος αγώνας της επίσημης... Ολυμπιακής αγαπημένης Εθνικής πόλο, η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά αλλά και οι πρώτες ιστιοδρομίες!

03.00 (και 05.15): Η αρχή θα γίνει το ξημέρωμα όταν η χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο Άννα Κορακάκη θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της για να επαναλάβει τον θρίαμβό της πριν πέντε χρόνια. Η Δραμινή αθλήτρια θα αγωνιστεί αρχικά στον προκριματικό μαζί με άλλες 56 αντιπάλους. Οι 8 καλύτερες του προκριματικού θα συμμετάσχουν στον τελικό που θα ξεκινήσει στις 05.15 ώρα Ελλάδας

03.50: Το πλήρωμα της δίκοπου αποτελούμενο από τις Μ.Κυρίδου και Μπούρμπου θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στα ημιτελικά μέσα από τον αγώνα του ρεπεσάζ μετά την χθεσινή 5η θέση στον προκριματικό. Οι Eλληνίδες αθλήτριες θα αγωνιστούν στον 1ο από τους δύο αγώνες του ρεπεσάζ ενώ την πρόκριση θα πάρουν τα 3 πρώτα από τα 4 πληρώματα.

04.00: Μία ώρα μετά την Κορακάκη παίρνει σειρά στη σκοποβολή ο Νίκος Μαυρομμάτης ο οποίος θα αγωνιστεί στην 5η "ομάδα" παικτών για την 1η ημέρα των προκριματικών του Σκιτ. Η 2η μέρα θα διεξαχθεί την Δευτέρα 26 Ιουλίου μαζί με τον τελικό στον οποίο θα προκριθούν οι 8 από τους 30 αθλητές

04.00: Το πιο πιστό σε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες ομαδικό άθλημα το πόλο θα εκπροσωπηθεί για μία ακόμη φορά 17η στην ιστορία, 9η συνεχόμενη, στο Τόκιο. Οι διεθνείς θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους κόντρα στην υπερδύναμη που λέγεται Ουγγαρία για την πρώτη φάση της διοργάνωσης.

04.56: Στο τατάμι του Makuhari Messe Hall θα αγωνιστεί η αθλήτρια του Τάε Κβο Ντο Φανή Τζέλη για την κατηγορία των 57 κιλών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Τατιάνα Μίνινα στη φάση των 16. Αν νικήσει θα προκριθεί στα προημιτελικά περίπου στις 08.40 ενώ οι ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 10.04, τα ρεπεσάζ στις 13.00 και οι αγώνες μεταλλίων στις 14.30.

04.46: Μετά την πρόκρισή της το Σάββατο η Άννα Ντουντουνάκη θα προσπαθήσει για την υπέρβαση στον ημιτελικό των 100 μέτρων πεταλούδας. Η Χανιώτισσα θα αγωνιστεί στον 2ο ημιτελικό (1η διαδρομή) και στον τελικό προκρίνονται οι 8 καλύτεροι χρόνοι των δύο ημιτελικών.

06.05: Τα ελληνικά πανιά που τόσες διακρίσεις και μετάλλια φέρνουν διαχρονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ξεκινήσουν τις ιστιοδρομίες τους με πρώτο τον Βύρωνα Κοκκαλάνη στην κατηγορία RS:X. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί στην περιοχή Ενοσίμα στις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες που θα γίνουν η μία μετά την άλλη μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών ωρών.

06.05: Την ίδια ώρα με τον Κοκκαλάνη αλλά σε άλλη τοποθεσία, την Ενοσίμα, η Βασιλεία Καραχάλιου στην κατηγορία Laser Radial θα αγωνιστεί στις δύο πρώτες δικές της ιστιοδρομίες.

08.45: Μετά την άνετη πρόκρισή του επί του Σέρβου Πετρ Ζολτ, ο Παναγιώτης Γκιώνης συνεχίζει την πορεία του αντιμετωπίζοντας στον 2ο γύρου του μονού ανδρών τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ ο οποίος είναι Νο51 στην Παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος.

pol.jpg

09.05: Αφού ολοκληρωθούν οι αγώνες της κατηγορίας RS:X στους άνδρες θα πάρουν σειρά οι γυναίκες και μέσα σε αυτές και η Κατερίνα Δίβαρη η οποία θα αγωνιστεί στις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες του αγωνίσματός της.

11.00: Μία από τις μεγάλες ελπίδες της χώρας για μετάλλιο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο4 στον κόσμο, θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του στον 1ο γύρο του τουρνουά ανδρών αντιμετωπίζοντας τον Γερμανό Φιλίπ Κολσράιμπερ. Ο αγώνας του αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 11.00 ώρα Ελλάδας και αφού θα έχουν προηγηθεί άλλοι τέσσερις στο κεντρικό κορτ.

13.25: Στα προκριματικά των 200 μέτρων ελεύθερο θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Μάρκος στην 1η προκριματική σειρά με στόχο την πρόκριση στον ημιτελικό που θα πάρουν οι αθλητές με τους 16 καλύτερους χρόνους.

14.03: Την πρόκριση στα ημιτελικά θα διεκδικήσει αγωνιζόμενος στην 6η και τελευταία προκριματική σειρά των 100μ. ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει τον 4ο καλύτερο χρόνο από τους διαγωνιζόμενους και στόχος ένας από τους 16 καλύτερους χρόνους των προκριματικών για να συμμετάσχει στα ημιτελικά της Δευτέρας 26 Ιουλίου.

14.30: Τελευταία, χρονικά, συμμετοχή της ημέρας θα είναι αυτή της ομάδας σκυταλοδρομίας 4 Χ 100 ελεύθερο στους άνδρες αποτελούμενη από τους Γκολομέεβ, Χρήστου, Βαζαίο και Μελαδίνη. Η ελληνική ομάδα θα "πέσει" στον 1ο από τους δύο ημιτελικούς με στόχο έναν από τους 8 καλύτερους χρόνους για την πρόκριση στον τελικό της 26ης Ιουλίου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0