Football Talk

Τα «αμούστακα» καμάρια του Ολυμπιακού γίνονται… άντρες! (video)

Τα «αμούστακα» καμάρια του Ολυμπιακού γίνονται… άντρες! (video)
Μία νέα «χρυσή» φουρνιά, κάνει την εμφάνισή της στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού.
Σχετικά Άρθρα

«Είμαι ικανοποιημένος από τους νέους που έπαιξαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά» είπε όλο υπερηφάνεια ο Πέδρο Μαρτίνς, λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης. Μπορεί το ματς να ήταν άλλο ένα τυπικό ματς για τις δύο ομάδες, όμως ήταν αρκετά ιδιαίτερο για το… μέλλον των «ερυθρολεύκων».

Συγκεκριμένα, σε αυτή την αναμέτρηση, τρεις ποδοσφαιριστές των ακαδημιών βρέθηκαν στο βασικό σχήμα και ακόμα ένας πέρασε ως αλλαγή. Ο λόγος για τους Βασίλη Σουρλή, Αλέξη Καλογερόπουλο, Κωνσταντίνο Τζολάκη και Ηλία Καραργύρη. Αμφότεροι αποτελούν, με απόλυτη βεβαιότητα, το μέλλον του συλλόγου, κάτι που φάνηκε και στον αγώνα της Τρίπολης. Ωστόσο, τι έχει ξεχωρίσει στα πρόσωπά του, ο Πορτογάλος τεχνικός και τους εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή;

Βασίλης Σουρλής (2002)

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ταλέντα που έχει αναδείξει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Γεννημένος στις 16 Νοεμβρίου του 2002, ο νεαρός χαφ συστήθηκε πέρσι στο «ερυθρόλευκο» κοινό, κάνοντας το ντεμπούτο του κόντρα στον ΟΦΗ για την αγωνιστική των play-off. Εκείνα τα δύο λεπτά, ήταν η αφετηρία για τον 18χρονο μεσοεπιθετικό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Φέτος, πήρε παραπάνω χρόνο συμμετοχής, καθώς μέτρησε συνολικά τέσσερις συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ με την Κ19, στα μόλις έξι ματς που έπαιξε, μέτρησε δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Τέλος, να τονίσουμε πως στα δύο τελευταία παιχνίδια των play-off, ο Έλληνας άσος έχει βρεθεί στο βασικό σχήμα.

3_15.jpg

Κωνσταντίνος Τζολάκης (2002)

Ο «ψημένος» από τους τέσσερις της λίστας. Ο 18χρονος τερματοφύλακας, γεννήθηκε οκτώ μέρες πριν τον Σουρλή και είναι εξίσου ένα μεγάλο project που δουλεύουν στον Ολυμπιακό. Τα χαρακτηριστικά που έχει δείξει ο Κρητικός πορτιέρο, είναι εκπληκτικά για την ηλικία και για αυτό, με την πρώτη ευκαιρία, παίρνει παραστάσεις από τον Μαρτίνς.

Φέτος, έχει συνολικά έξι συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με δύο ανέπαφες εστίες. Ωστόσο, αποκορύφωμα ήταν η εμφάνισή του στον περσινό τελικό κυπέλλου Ελλάδος. Οι συγκυρίες, ήταν τέτοιες που επέτρεψαν στον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή να πάρει γάντια βασικού και να βάλει το χεράκι του για την κατάκτηση του τροπαίου, αφού κράτησε την ομάδα του στο μηδέν.

thumbnail_5298994_1.jpg

Αλέξης Καλογερόπουλος (2004)

Ο «Βενιαμίν» της Κυριακάτικης (09/05) αναμέτρησης. Ο υπερταλαντούχος στόπερ πήρε φανέλα βασικού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού που βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Συγκεκριμένα, σε ηλικία 16 ετών και 287 ημερών (26/07/2004), ξεπέρασε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που κατείχε το ρεκόρ και έγραψε ιστορία με τους «ερυθρολεύκους».

Μία περίπτωση που ο Ολυμπιακός είχε ξεχωρίσει από τότε που βρισκόταν στις υποδομές του Αστέρα Τρίπολης. Μπορεί ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να έφτασαν μία «ανάσα» από την απόκτησή του, όμως ο μικρός είπε ότι ήθελε μόνο να πάει στον Πειραιά. Όπως και έγινε. Μετά το ντεμπούτο του κόντρα στον Άρη, έγινε παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

2_19.jpg

Ηλίας Καραργύρης (2002)

Η πιο «αθόρυβη» περίπτωση από τους υπόλοιπους αλλά και ένα ανεκτίμητο ταλέντο. Ο Ηλίας Καραργύρης μπορεί να μην έχει αποκτήσει ακόμα τις παραστάσεις των προηγούμενων (δεν έχει βρεθεί ακόμα στο βασικό σχήμα), όμως η εκτίμηση που έχει κερδίσει στο Ρέντη, είναι τεράστια. Όλοι μιλούν για τη δουλειά αλλά και το ταλέντο που διαθέτει ο Ναυπλιώτης πορτιέρο, ο οποίος είναι γεννημένος στις 29 Ιουνίου του 2002.

Πέρασε ως αλλαγή αντί του Τζολάκη, στο ματς με τον Αστέρα και κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή στη φετινή χρονιά. Κάτι παρόμοιο συνέβη και πέρσι, καθώς οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» τον προτιμούσαν περισσότερο στην Κ19. Λογικό αν σκεφτεί κάποιος πως σε 29 ματς, είχε εννέα ανέπαφες εστίες.



Σε αυτή τη κατηγορία, μπορούσε να μπει και ο Μάριος Βρουσάι, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ωστόσο, ο 22χρονος εξτρέμ έχει αποκτήσει πολλές περισσότερες εμπειρίες από τους υπόλοιπους και είναι αρκετά μεγαλύτερος σε ηλικία. Το ίδιο, ισχύει και για τον Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος θεωρείται βασικός και… αναντικατάστατος πλέον.


Η εικόνα της εντεκάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, θυμίζει την εποχή του Μπέντο, σύστηνε στον κόσμο του Ολυμπιακού τους Δημήτρη Νικολάου, Παναγιώτη Ρέτσο και Θανάση Ανδρούτσο. Μία «χρυσή» φουρνιά που εξελίχθηκε σε ότι καλύτερο είχαν βγάλει οι «ερυθρόλευκες» ακαδημίες τα τελευταία. Τώρα, ήρθε η σειρά των σημερινών, «αμούστακων», παιδιών να δημιουργήσουν το μέλλον του Ολυμπιακού.

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0