Box to Box

Champions League: Η UEFA μιλάει με την αγγλική κυβέρνηση, η λογική λέει πως πάμε για Wembley!

Champions League: Η UEFA μιλάει με την αγγλική κυβέρνηση, η λογική λέει πως πάμε για Wembley!
Η αγγλική κυβέρνηση έπεισε τελικά την UEFA να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν για την αλλαγή της πόλης του τελικού του ChampionsLeague, με τις πιθανότητες αυτή τη στιγμή να είναι υπέρ του Λονδίνου!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Όλα δείχνουν πως η λογική θα πρυτανεύσει και θα έχουμε έναν τελικό στο UEFA Champions League, που θα γίνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον και με την παρουσία οπαδών.

Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πειστεί η UEFA πως καλό θα ήταν να μη διεξαχθεί ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη, αλλά φαίνεται πως η αγγλική κυβέρνηση κατάφερε τουλάχιστον να τους πείσει να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Από χθες το βράδυ έχει ανοίξει η κουβέντα και μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε οριστική απόφαση.

Την Παρασκευή το βράδυ έμοιαζε σχεδόν αδύνατο να γίνει οποιαδήποτε οπισθοχώρηση από πλευράς ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και να αφαιρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά από την Κωνσταντινούπολη ο τελικός. Όμως τα δεδομένα άλλαξαν γρήγορα και ανέλαβε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, να πείσει την UEFA, είναι βέβαιο πως λειτούργησε θετικότατα.

Από πλευράς ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, είναι αλήθεια ότι λειτούργησε πολύ στο να καθίσουν και να συζητήσουν, κάτι το οποίο έμοιαζε σχεδόν απίθανο την Παρασκευή, δηλαδή την αλλαγή της έδρας για μία ακόμη χρονιά, το γεγονός πως ο Τζόνσον υπήρξε εναντίον της European Super League, λειτουργώντας ως μοχλός πίεσης τις μέρες της κρίσης.

Η κοινή λογική αναφέρει πως το να πάνε δύο ομάδες από την Αγγλία να παίξουν τον σπουδαιότερο τελικό της σεζόν στην άλλη άκρη της Ευρώπης, στην Κωνσταντινούπολη, των πολλών προβλημάτων λόγω Covid, χωρίς τη δυνατότητα της μετακίνησης κόσμου, είναι λάθος. Στην Βρετανία επειδή έχει προχωρήσει πάρα πολύ το θέμα των εμβολιασμών πλέον η 29η Μαΐου, όταν θα γίνει ο τελικός, μπορεί να θεωρηθεί ως ασφαλή ημερομηνία για να υπάρχουν τουλάχιστον 45.000 άνθρωποι στο γήπεδο. 

Στην Κωνσταντινούπολη, και με δεδομένο πως έχει απαγορευθεί από την βρετανική κυβέρνηση να ταξιδέψει κόσμος προς την Τουρκία, αλλά και για την ίδια τη χώρα, θεωρείται πως δεν μπορεί να υπάρχουν οπαδοί στο γήπεδο και θα είχαμε και πάλι το πολύ άσχημο θέαμα του άδειου Σταδίου σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι. Και αν πέρσι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, όταν έγινε ο τελικός ανάμεσα στην Μπάγερν και στην Παρί Σεν Ζερμέν, φέτος μοιάζει μονόδρομος η επιλογή να μετακινηθεί ο τελικός στην Αγγλία.

Επικοινώνησα χθες με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και αυτό το οποίο μου μετέφεραν είναι πως αυτή τη στιγμή είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες, αν και παραμένει δύσκολο να αφαιρεθεί ο τελικός από την Τουρκία, αλλά εάν γίνει τελικά μετακίνηση θα είναι μόνο για την περίπτωση του Wembley. Για κανένα άλλο γήπεδο δεν συζητάει η UEFA, συνεπώς θα πρέπει να αλλάξει ο τελικός της Championship, που ωστόσο είναι διατεθειμένη να το κάνει η αγγλική λίγκα, η EFL, προκειμένου να διευκολύνει τα πράγματα.

Τόσο η Μάντσεστερ Σίτι, όσο και η Τσέλσι, είναι θετικότατα διακείμενες στην αλλαγή της έδρας, γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει και κανένας κίνδυνος για τις ομάδες και τις αποστολές αλλά και ξεπερνιέται το βασικό πρόβλημα το οποίο θα αντιμετώπιζαν επιστρέφοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού θα έπρεπε όποιος είχε ταξιδέψει στην Τουρκία να μπει σε δεκαήμερη καραντίνα, με το EURO να ακολουθεί αμέσως μετά!

Οι δύο ομάδες θα μπορούν να έχουν περίπου από 20.000 οπαδούς η καθεμία στον τελικό και αυτό βέβαια θα είναι υπέρ όλης της διοργάνωσης και του καλύτερου θεάματος.

Την Τετάρτη λοιπόν θα γνωρίζουμε εάν θα γίνει η αλλαγή της έδρας αλλά ρισκάρω και λέω πως η UEFA θα δείξει ενσυναίσθηση στο πρόβλημα, και αυτή τη στιγμή επειδή χρειάζεται συμμάχους και όχι και άλλους αντιπάλους, θα πάρει την απόφαση και θα μεταφέρει τον τελικό στο Λονδίνο. 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0