Football Talk

Πίεση και από τον Μπόρις Τζόνσον στην UEFA για άλλη έδρα του τελικού του Champions league!

Πίεση και από τον Μπόρις Τζόνσον στην UEFA για άλλη έδρα του τελικού του Champions league!

Στο υψηλότερο σημείο έχει μεταφερθεί από πλευράς Αγγλίας η πίεση προς την ευρωπαΐκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου η αλλαγή της έδρας του τελικού Champions League μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι. Και ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζονσον προσπαθεί να πείσει τους αξιωματούχους της UEFA πως θα ήταν πολύ πιο σώφρων να γίνει η αναμέτρηση σε βρετανικό έδαφος λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν εξαιτίας του COVID-19 στην Κωσταντινούπολη.

Σαν «βόμβα» έσκασε χθες, η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Αγγλίας, Γκραντ Σαπς, ο οποίος αποκάλυψε πως η FA βρίσκεται σε συζητήσεις για να μεταφέρει τον τελικό του Champions League, στο Νησί. Τα σημερινά πρωτοσέλιδα, καθρεφτίζουν το χάος που υπάρχει για αυτή την εξέλιξη.

Από την πλευρά της, UEFA μπορεί να το κρατάει σαν σκέψη όμως, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο για αρκετούς λόγους. Βέβαια, η Αγγλία φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους, με όσες πιθανότητες απομένουν.

Όπως αναφέρει ο σημερινός Τύπος, ο Μπόρις Τζόνσον έχει ξεκινήσει και εκείνος τις διαδικασίες για να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα. Φυσικά, το γεγονός πως είναι αγγλικός «εμφύλιος» βοηθάει σε τεράστιο βαθμό το συγκεκριμένο σενάριο. Να θυμίσουμε πως ο τελικός είναι σε 21 μέρες από σήμερα.

Τι γίνεται το γήπεδο διεξαγωγής;

Όσο υπέρ είναι το θέμα του αγγλικού «εμφυλίου», τόσο είναι και κατά στο γηπεδικό. Συγκεκριμένα, η περίπτωση του Γουέμπλεϊ πιθανόν να αποκλειστεί, καθώς στις ίδιες ημερομηνίες είναι τα play off ανόδου της Championship. Από εκεί και πέρα, είναι εύκολα κατανοητό πως το Etihad stadium και το Stamford Bridge έχουν βγει από την εξίσωση, για τους ευνόητους λόγους.

Το ίδιο ισχύει και για το Old Trafford της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ούτε η Σίτι αλλά ούτε και η Τσέλσι θα ήθελαν να γίνει ο τελικός εκεί. Έτσι, τα γήπεδα που απομένουν, είναι της Τότεναμ και το Emirates της Άρσεναλ ενώ είχε ακουστεί και το Villa Park της Άστον Βίλα. Το τελευταίο, βέβαια, δεν πληροί της προϋποθέσεις για να διεξαχθεί ένας τέτοιος τελικός, με τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι εκεί τέτοιου επιπέδου να είναι ο τελευταίος τελικός του Κύπελλο κυπελλούχων ανάμεσα στην Λάτσιο και την Μαγιόρκα το 1999.

Τέλος, έχει ακουστεί και το γήπεδο της Κάρντιφ, το Principality Stadium. Εκεί είχε διεξαχθεί και ο τελικός του Champions League, το 2017, οπότε έχει όλες τις προδιάγραφες για να διεξαχθεί ομαλά ένα τέτοιο γεγονός.

_118425593_express.jpg
_118425446_telegraph.jpg
_118425450_mirror.jpg
_118425448_mail.jpg
_118425591_star.jpg
_118425563_thei.jpg

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0