eSports & Games

Πρώτο σε πωλήσεις στη Μ. Βρετανία το 2021 το FIFA 22!

Πρώτο σε πωλήσεις στη Μ. Βρετανία το 2021 το FIFA 22!

To νησί λατρεύει το ποδόσφαιρο.

Σχετικά Άρθρα

Όπως είναι πολύ λογικό, το FIFA 22 ήταν το παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις στην Μ. Βρετανία τη χρονιά που πέρασε. Πουλήθηκαν κάτι παραπάνω από 2,2 εκ. αντίτυπα, εκ των οποίων τα 917.000 σε φυσική και τα 1,3 εκ. σε ψηφιακή μορφή.

Επιχειρώντας μια ανασκόπηση του έτους που προηγήθηκε, πτώση της τάξης του 3,3% κατέγραψε η αγορά των video games στη Μ. Βρετανία με τις συνολικές πωλήσεις να ανέρχονται σε €5,03. δισ. Πάντως συγκριτικά με την εποχή προ πανδημίας, δηλαδή το 2019, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13,9%, ενώ το επόμενο έτος, με τον περισσότερο κόσμο να είναι κλεισμένος στο σπίτι λόγω καραντίνας, η αύξηση ήταν 17,8%.

Ένας παράγοντας που οδήγησε στις μειωμένες πωλήσεις ήταν η χαμηλή διαθεσιμότητα των PlayStation 5 και Xbox Series X, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης.

Σημαντική είναι η πτώση που παρατηρείται στις φυσικές πωλήσεις, που μειώθηκαν σε ποσοστό 20,8% συγκριτικά με το 2020 και 15,1% σε σχέση με το 2019. Έτσι λοιπόν περιορίστηκαν στα €612,54 εκ. Για μια ακόμα φορά, οι καταναλωτές προτίμησαν την αγορά ψηφιακών προϊόντων. Η πτώση στον τομέα σε σύγκριση με το 2020 ήταν μόλις 0,4% και αν γυρίσουμε στα νούμερα που είχαν καταγραφεί το 2019, υπάρχει αύξηση σε ποσοστό 19,4%, με το ποσό που ξόδεψαν οι gamers να ανέρχεται στα €4,44 δισ.

Σημαντική άνοδο από έτος σε έτος κατέγραψε η αγορά των τίτλων για φορητές συσκευές, με τα έσοδα του τομέα να είναι κατά 8,1% περισσότερα. Πλέον, το μέγεθος της εν λόγω αγοράς είναι τριπλάσιος από την αντίστοιχη αγοράς των video games για κονσόλες.

Η βιομηχανία των video games παραμένει κυρίαρχη στη Μ. Βρετανία, με έσοδα διπλάσια από εκείνα των εταιρειών του κλάδου της μουσικής (€1,92 δισ.). Συνολικά, μουσική, video (€4,44 δισ.) και video games έβαλαν στα ταμεία των εταιρειών €11,63 δισ. αριθμός που είναι αυξημένος σε ποσοστό 4,6% σε σχέση με το δωδεκάμηνο που προηγήθηκε.

Όπως δήλωσε ο Kim Bayley, CEO της ERA (Οργανισμός Εμπορίου), «Η αγορά των video games στη Μ. Βρετανία είναι διπλάσια σε μέγεθος συγκριτικά με μια δεκαετία πριν, με ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 7,8%, κάτι που είναι άκρως εντυπωσιακό. Η αύξηση της δημοφιλίας του mobile gaming θα ευνοήσει την αγορά μακροπρόθεσμα. Τέλος, παρά τη μικρή πτώση το 2021, υπάρχει αισιοδοξία ότι η αγορά θα συνεχίσει να κερδοφορεί».

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0