eSports & Games

Xbox Cloud Gaming: Η Micrsoft ξεκίνησε τις δοκιμές σε Xbox One, Xbox Series X|S

Xbox Cloud Gaming: Η Micrsoft ξεκίνησε τις δοκιμές σε Xbox One, Xbox Series X|S
Ένα ακόμα σημαντικό βήμα
Σχετικά Άρθρα

Η Microsoft έκανε ένα ακόμα βήμα προς την εδραίωση του Cloud Gaming και προς το τέλος του έτους αναμένεται να έχει προσθέσει ένα ακόμα μεγάλο κομμάτι στο puzzle του οράματός της για την εν λόγω τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα, επιλεγμένοι χρήστες που ανήκουν είτε στην ομάδα Alpha Skip-Ahead είτε σε εκείνη των Alpha Insiders, έχουν ήδη πρόσβαση και μπορούν να δοκιμάσουν το cloud gaming σε κονσόλες Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S. Ο αριθμός των συμμετεχόντων πρόκειται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την προσθήκη μελών και από άλλες ομάδες χρηστών.

Μία βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενεργής συνδρομής στην υπηρεσία Xbox Game Pass Ultimate και μέσω του σχετικού app σε κονσόλες Xbox είναι δυνατή η εμφάνιση των παιχνιδιών που υποστηρίζουν Cloud Gaming. Η σχετική λίστα περιλαμβάνει περισσότερους από 100 τίτλους, τους οποίους δεν απαιτείται να κατεβάσετε, αλλά να έχετε σταθερή σύνδεση στο Internet για να μην παρουσιάζονται διακοπές κατά τη διάρκεια του stream.

Η Microsoft ενημέρωσε και για την αδυναμία αναπαραγωγής παιχνιδιών που αποτελούν μέρος μίας συλλογής, όπως για παράδειγμα το περιεχόμενο του Halo: The Master Chief Collection. Ακόμα δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση αγορών εντός ενός παιχνιδιού κατά τη διάρκεια ενός stream και για να παρακαμφεί αυτό θα πρέπει η απόκτηση των όποιων αντικειμένων να γίνει μέσω του Xbox Store, είτε από την κονσόλα είτε από την αντίστοιχη ιστοσελίδα. Όσο για παιχνίδια του Xbox Game Pass που πιθανό έχετε ήδη εγκατεστημένα σε εξωτερικό δίσκο, η αναπαραγωγή τους μέσω Cloud είναι αδύνατη, αν δεν έχετε συνδέσει τον δίσκο στην κονσόλα.

Κατά τα άλλα, η προσθήκη νέων τεχνολογικών χαρακτηριστικών σε συστήματα Xbox Series X και Xbox Series S΄, συνεχίζεται απρόσκοπτα. Με το νεότερο system update ενεργοποιήθηκε για όλους τους χρήστες η υποστήριξη για Dolby Vision, εφόσον όμως διαθέτουν την ανάλογη τηλεόραση. Έτσι θα ανέβει σημαντικά η ποιότητα των γραφικών σε εκατοντάδες παιχνίδια, ακόμα και αν δεν έχουν δημιουργηθεί με βάση τη νέα γενιά συστημάτων.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0