eSports & Games

Γουλβς: Η πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου που θα συμμετάσχει στην Pro League του Honor of Kings!

Γουλβς: Η πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου που θα συμμετάσχει στην Pro League του Honor of Kings!

Η Γουλβς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος που διαγωνίζεται στην King Pro League (KPL) της Κίνας, αφού η Fosun Sports, μητρική εταιρία της αγγλικής ομάδας, απέκτησε την Chongqing QGhappy, που δραστηριοποιείται στο Honor of Kings.

Σχετικά Άρθρα

Μία από τις πιο δραστήριες ομάδες ποδοσφαίρου στον τομέα των esports, η Γουλβς, συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, αφού ανακοινώθηκε μέσω του λογαριασμού που διατηρούν οι «Λύκοι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως η QGhappy, θα αποτελεί μέλος της οικογένειά της.

Πλέον, το όνομά της θα αλλάξει σε Chongqing Wolves, αλλά έδρα τους θα συνεχίσει να αποτελεί η πόλη Chongqing, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα.

Η QGhappy ιδρύθηκε το 2017 και κέρδισε τρία KPL τουρνουά: το Spring,  το Autumn και το Champions Cup την ίδια χρόνια. Μάλιστα, το τελευταίο τρόπαιο το κατέκτησε και τις επόμενες δύο σεζόν!

Η ομάδα ήταν η πρώτη που κέρδισε και τα τέσσερα World Champions Cups του Honor of Kings εντός του 2021, νικώντας τη Foshan GK, για να εξασφαλίσει τον έκτο τίτλο της ιστορίας της, με τις διακρίσεις, όμως, να επεκτείνονται και σε ατομικό επίπεδο.

Το εξέχον μέλος της ομάδας, Captain Fly, αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος των τελικών, για τρίτη φορά, γεγονός που τον κατέστησε ως τον παίκτη που έχει λάβει τη συγκεκριμένη τιμή τις περισσότερες φορές στην ιστορία της KPL League.

Πρόκειται για ένα σημείο-κλειδί στην πορεία της Γουλβς στον νέο αυτό χώρο, που εντάχθηκε επισήμως το 2018, μέσω του FIFA, διάφορων παιχνιδιών ταχύτητας, αλλά και μέσω άλλων εγχειρημάτων, όπως αυτό του Fortnite.

Η συνεργασία της με τη Fosun Sports, προφανώς ανέτρεψε τα δεδομένα και ανέβασε τον «πήχη», γεγονός που αντικατοπτρίζεται στα λόγια του Deng Houjun, προέδρου της εταιρίας: «Η Fosun Sports θα συνεχίσει να επενδύει στα esports. Είμαστε αισιόδοξοι και η KPL αποτελεί μία από τις πρώτες μας προτεραιότητες».

Υπενθυμίζεται πως ποδοσφαιριστές και σύλλογοι συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κεντρικό αμυντικό της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, που μόλις πριν λίγες μέρες, αγόρασε ομάδα που θα αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα, Superliga, του League of Legends.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0